Vraag:
Moederbord: welke configuraties doen er echt toe?
shenkwen
2015-12-20 13:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar z170 / LGA 1151 MB voor mijn i7 6700k CPU, en ik ben van plan 2X8GB DDR4 SDRAM te kopen. Als ik het op newegg zoek, variëren de prijzen van $ 50 tot $ 200 +. Mijn vragen zijn

1) wat maakt de verschillen?

2) Naast de compatibiliteit met mijn CPU en RAM, geef ik alleen om de prestaties. Dus zou een moederbord van $ 60 goed genoeg zijn voor mij?

3) Ik merk dat er een "geheugenstandaard" specificatie is, die 2133-3400MHZ omvat, moet dit overeenkomen met de snelheid van mijn RAM? Als mijn RAM bijvoorbeeld DDR4 SDRAM 3000 is, dan moet ik een MB kopen die 3000 MHz geheugenstandaard ondersteunt, toch?

We hebben waarschijnlijk meer details nodig, zoals welke SATA-apparaten u zult hebben, welke uitbreidings- en grafische kaarten u nodig heeft en welke vormfactor (ITX / mATX / ATX / E-ATX) u wilt. Wat betreft geheugenstandaard, wilt u er een die de topsnelheid van uw geheugen kan evenaren. De meeste MB's hebben zoiets als dit: `DDR4 3600 * (* OC) / 3200 * / 3000 * / 2800 * / 2600 * / 2400 * / 2133 ', waarbij * overgeklokte geheugensnelheden aangeeft. Koop er gewoon een die overeenkomt met uw geheugen (controleer idealiter de site van de fabrikant van het geheugen en zorg ervoor dat de MB en het RAM officieel compatibel zijn; vaak zullen ze hoe dan ook werken, maar je hebt tenminste een warme wazigheid)
Een antwoord:
#1
+5
Peter Zhu
2015-12-20 21:13:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel chipsets met de LGA 1151-socket, waaronder de Z170, B150, H170 enz. De enige chipset die overklokken mogelijk maakt, is de Z170-chipset, die je zou moeten krijgen aangezien je een overklokbare CPU krijgt. De andere chipsets die ik noemde zijn goedkoper (minder dan $ 100), maar missen enkele van de functies van de Z170. Zelfs met dezelfde chipset zijn er moederborden van hogere kwaliteit (duurder) en moederbord van lagere kwaliteit (goedkoper). De moederborden van hogere kwaliteit hebben meer functies, zoals een betere stroomtoevoer om meer overklokken mogelijk te maken, betere NIC's, betere geluidskaarten, meer PCIe-slots, enz. Het moederbord dat je nodig hebt, hangt af van waar je het voor gebruikt.

Een moederbord van $ 60 zou "goed genoeg" voor je zijn. Je zou niet kunnen overklokken als het geen Z170-chipset is (dus de overklokbaarheid van je CPU gaat verloren), het heeft waarschijnlijk geen SLI- en / of CrossFireX-ondersteuning, dus je zou beperkt zijn tot slechts één GPU. De PCIe-lanes kunnen ook langzamer zijn, dus PCIe-kaarten met een hogere bandbreedte zouden een prestatiehit kunnen verdragen.

De snelheid van het RAM hoeft niet overeen te komen met de nominale maximale snelheid van het moederbord. Het RAM-geheugen zou op de lagere snelheid van de twee werken (bijv. Als je RAM 3000 MHz was en je bord maximaal 2400 MHz ondersteunt, zou het op de laagste van de twee werken, wat 2400 MHz zou zijn). Dit betekent ook dat je een deel van de kracht van het RAM-geheugen verspilt als je een lager bord koopt. Je zou ook de handleiding van de fabrikant van je moederbord willen raadplegen om te controleren of het RAM-geheugen compatibel is met je bord.

Dit is bijna helemaal perfect, behalve het gedeelte waar je "hogere kwaliteit moederborden" en "meer PCIe slots" gelijkstelt. Het aantal slots is een functie van de grootte van het bord, maar het kiezen van een kleinere vormfactor betekent niet impliciet dat het een bord van mindere kwaliteit is. Als je het had over het aantal beschikbare rijstroken in vergelijking met het aantal slots en het aantal rijstroken in elk, zou dat nauwkeuriger zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...