Vraag:
Moederbord voor een nieuwe college-desktopcomputer
Cfinley
2015-09-14 07:35:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga een computer bouwen voor een student. Hij gaat algemene techniek in terwijl hij erachter komt wat hij precies wil doen. Het budget voor deze computer is ongeveer $ 1500 USD (alleen voor de toren). Op deze computer zal Windows 10 draaien. Hij zal deze computer gebruiken voor schoolwerk en om te gamen. Aangezien dit de eerste vraag is, zal ik vragen stellen over het moederbord.

Vereisten :

 • 4 slots DDR4 RAM
 • Minstens 4 SATA 6Gb / s-poorten
 • Minstens 2 PCI Express 3.0 x16-slots
 • Kan minstens 1 USB 3.0-poort aan de voorkant ondersteunen
 • Op minstens 2 USB 3.0-poorten op het achterpaneel
 • Minstens 6 USB-poorten op het achterpaneel (inclusief USB 3.0 hierboven)
 • Eén gigabit LAN-poort
 • UEFI BIOS

Niet nodig :

 • Geïntegreerde grafische kaart
 • Geïntegreerde wifi / Bluetooth

Aangezien dit een nieuwe build is, is de processor niet in steen gebeiteld.

Wat voor soort schoolwerk? Zal hij gewoon dingen typen, of misschien doet hij wat viewport / rendering?
@Alpha3031 Hij zou kunnen renderen. Hopelijk beslist hij binnenkort wat hij wil doen.
Bent u op zoek naar een Intel- of AMD-optie? Of maakt het niet uit?
@hhaslam11 Het maakt op dit moment niet uit. Dat wordt mijn volgende vraag, gebaseerd op de antwoorden die ik op deze vraag krijg.
@Cfinley, als hij aan het renderen is, zou het Welsburg-platform (X99, voor Haswell-E / EP / EX en Broadwell-E / EP / EX) zeker de voorkeur hebben. Ik denk niet dat AMD huidige SKU's heeft met DDR4-ondersteuning.
Welk stopcontact? Maak in ieder geval een beslissing tussen AMD en Intel. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt tussen goed en kwaad (of andersom), zit je daar jaren mee vast :)
@Cfinley Eigenlijk zou ik in de eerste plaats sterk pleiten voor het kiezen van de vormfactor. Als je een ATX-behuizing gaat krijgen, wil je waarschijnlijk geen ATX MoBo, omdat deze goedkoper is voor dezelfde functies in vergelijking met m-ITX en meer ruimte hebben voor headers. ASrock-boards hebben over het algemeen dunne PCB's, dus ze worden niet aanbevolen als je een grote torenkoeler koopt. Ik raad aan om ook Moederbord te kiezen na de CPU en GPU, omdat ze belangrijker zijn om aan de vereisten te voldoen.
Drie antwoorden:
#1
+15
Andy
2015-09-14 10:00:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een beetje duur (vermeld op $ 250 op Newegg en $ 290 op Amazon), maar ik raad de Fatal1ty X99M Killer van ASRock aan. Dit specifieke bord werd in december 2014 beoordeeld door Tom's Hardware. Het ontving de "Tom's Hardware Approved Award".

Het heeft de volgende specificaties:

 • 4x288-pins slots voor DDR4-geheugenmodules.
 • Ondersteunt tot 64 GB RAM.
 • 2 x PCI Express 3.0 x16 slots (een derde x16 slot is PCI Express 2.0)
 • 10x6Gb / s SATA-poorten
 • 6 USB 3.0 (2 voorkant, 4 achter), 8 USB 2.0 (4 voor, 3 achter, 1 Fatal1ty muispoort)
 • Dubbele gigabit lan-poorten
 • UEFI Bios en de mogelijkheid om automatisch in Bios te gaan bij de volgende herstart omdat:

  Herstart naar UEFI

  Snel opstarten is zo snel dat het voor gebruikers onmogelijk is om het UEFI-installatieprogramma te openen tijdens POST. Daarom stelt ASRock Restart to UEFI-technologie gebruikers in staat om eenvoudig automatisch het UEFI-installatieprogramma te openen wanneer de pc de volgende keer wordt ingeschakeld. Het is ontworpen voor diegenen die constant het UEFI-installatieprogramma moeten openen.

  - ASRock-materiaal op het bord

Dit is een micro ATX-kaart. Het past in vrijwel elk geval dat je er maar in kunt gooien. De zorg met een kleinere behuizing (als je bij de micro ATX blijft) is hoe goed een grote videokaart past.

#2
+11
timuzhti
2015-09-14 13:05:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verbaast me dat niemand heeft gedacht een op Skylake gebaseerd platform voor te stellen. Helaas hebben de CPU's maar 20 lanes PCI-E, dus de tweede x16 moet van de PCH komen, of de bandbreedte in twee delen (PCI-E x8). Niet echt een probleem als het wordt gebruikt voor GPU's.

Mijn aanbeveling is de Gigabyte Z170 Gaming 5. 4 DDR4 DIMM-slots, 6 SATA III (6 Gb / s), 3 SATA Express en 2 M.2-slots als opslaginterfaces. 3 achterpaneel en 4 headers voor USB 3.0, 4 achterpaneel en 2 + 2 headers voor USB 2.0, en twee achterpaneel USB 3.1-slots, een is USB A, een is USB C. Er zijn twee Gigabit LAN-poorten.

Het moederbord kost momenteel $ 160 bij superbiiz, en ja, er is een UEFI BIOS.

Hier is het specificatieblad: http://www.gigabyte.com.au/products/ product-page.aspx? pid = 5498 # sp

#3
+7
Adam
2015-09-14 11:27:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad in eerste instantie ASUS-moederborden altijd aan vanwege hun bouwkwaliteit en geweldige ondersteuning, onder andere.

 • De ASUS Q87M-E / CSM ($ 130 ) werkt met i7 / i5 CPU's, 6 SATA 6Gb / s-poorten, micro ATX-vormfactor en ingebouwde functies zoals ASUS GPU Boost en BIOS EZ-modus voor eenvoudiger overklokken.

 • De ASUS A88X-PRO ($ 120) werkt met AMD Athlon / A-serie CPU's, ondersteunt een breed scala aan geheugenfrequenties, 64GB max RAM en tal van handige ASUS-functies zoals MemOK! en USB BIOS flashback.

Ik heb in het verleden veel slechte ervaringen gehad met ASRock-moederborden, net als vele anderen, dus ik blijf bij dat merk.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...