Vraag:
Systeemupgrade voor een kleine thuisserver?
AStopher
2015-10-28 17:54:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel een kleine thuisserver, die een domeinnetwerk beheert. & is het centrum van alle bestandsopslag in ons huishouden. Het nadeel is dat we zoveel mogelijk opslagruimte nodig hebben, maar de serverbehuizing ondersteunt maximaal vier schijven.

Hardware van de server:

 • CPU: Intel Core2Duo E7500;
 • RAM: 8 GB DDR2 @ 800 MHz;
 • HDD's: (alle SATA3) 320 GB OS-schijf, 3 TB ("Common Files"), 1 TB ( opgesplitst in twee partities; 500GB back-up voor de OS-schijf en 500GB voor "Common Files");
 • OS: Windows Server 2012 R2 Datacenter

Drives / partities voor "Algemene bestanden" zijn bedoeld voor bestandsopslag voor niet-kritieke bestanden en er wordt geen back-up van gemaakt. Alle kritieke bestanden worden op de OS-schijf bewaard, van de hele schijf wordt een back-up gemaakt op de back-uppartitie van 500 GB van de schijf van 1 TB. Van alle kritieke bestanden die op de OS-schijf zijn opgeslagen, wordt automatisch een back-up gemaakt naar cloudservices (namelijk Mega) .

Ik run een domein (ADDC) op de server zodat elk gebruikersaccount / bestand is toegankelijk vanaf elke computer in huis. Bovendien betekent deze configuratie dat er geen gegevensverlies optreedt als een computer kapot gaat.

De server doet niet veel anders dan ervoor te zorgen dat alles overal in huis toegankelijk is. Het draait wel een SQL-server (MSSQL) voor lokale softwareontwikkelingsdoeleinden, maar het wordt niet vaak gebruikt. 's Nachts (van ~ 23.00 uur - 06.00 uur) wordt de server uitgeschakeld en wordt deze automatisch om 06.00 uur ingeschakeld via een timer die is ingesteld in het BIOS .


I ben op zoek naar een nieuwe server die:

 • een zeer laag energieverbruik heeft;
 • stil is;
 • minstens 6 harde schijven kan bevatten ;
 • Is redelijk snel;
 • Zou zichzelf automatisch moeten kunnen inschakelen;
 • Wees zo goedkoop mogelijk

Het moet ook passen in dezelfde ruimte die de huidige server inneemt, onder mijn bureau. Het stuk hout bovenop de server kan worden verwijderd (ruimte tussen de vloer & wood is ~ 12cm), indien nodig :

enter image description here

Ik overwoog het te vervangen door een NAS, maar ik heb echter de domeinfunctionaliteit nodig en daarom is deze optie niet beschikbaar voor mij. Ik wil ook geen NAS kopen in combinatie met de server, omdat ik die nodig heb om zo min mogelijk ruimte te gebruiken.

Ik dacht aan de huidige hardware:

 • CPU: Pentium G3258
 • RAM: 8 GB DDR3;
 • HDD's: alle huidige schijven (behalve de 320 GB OS-schijf), met drie extra schijven van 3 TB. Kritieke bestanden zijn verplaatst naar een van de HDD's en automatisch een back-up gemaakt naar cloudservices zoals voorheen.

Ik sta echter versteld van de &-behuizing op het moederbord, omdat ze klein moeten zijn. Eventuele aanbevelingen of wijzigingen voor de toekomstige hardware? Ik ga ook de router op de bovenstaande foto vervangen door een netwerkswitch, aangezien ik al een andere router elders in huis heb die het meeste werk doet (en de DHCP van de router op de foto afhandelt).

Dit is misschien beter als het is opgesplitst in meerdere vragen. U kunt er een vragen over de behuizing, het moederbord en al het andere waarover u een vraag heeft.
Ja, verdeel dit zeker in een paar vragen als je wilt. We helpen u graag verder. Hierdoor kunnen we ook veel meer details geven over elk onderdeel.
Kleine en * 6 * harde schijven zijn lastig. Ik zie mitx, een pentium-processor, dezelfde hoeveelheid ram. Maar zoveel schijven zouden niet werken met mini itx-kaarten of -cases. Als het niet voor de opslagvereisten was, zou een machine van brix- of NUC-klasse perfect zijn. Zou het opsplitsen tussen een NAS en een ander systeem een ​​optie zijn?
Waarom geen schijven van 5 TB kopen? Ik denk aan een HTPC-behuizing, maar zelfs die zijn waarschijnlijk niet klein genoeg.
@Alpha3031 Omdat schijven van 5 TB veel duurder zijn dan schijven van 3 TB.
@bob [De toshiba-versie is slechts $ 28 / TB] (http://www.amazon.com/dp/B00OP2PKH2/)
Een antwoord:
#1
+5
Journeyman Geek
2015-10-29 13:26:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het perfecte systeem is hier onmogelijk (en ik zou graag worden bewezen dat het ongelijk heeft).

enter image description here

De HP ​​microserver gen 8 zou echter een redelijk fatsoenlijke eenvoudige vervanging die veel van uw behoeften zal vervullen, maar niet alle.

Grootte: 23,24 x 23 x 24,5 cm Groter dan uw ruimte, maar dit is ongeveer zo klein als het wordt.

4-16 GB RAM (ik zou het basismodel , en voeg zelf een ram toe)

4 3,5-inch schijfbays (dit is het lastige hier)

Vermoedelijk redelijk stil (ik heb er zelf geen gehad).

Mogelijk kunt u het dunne optische station aan de bovenkant vervangen door een SSD- of 2,5-inch schijf.

Standaard flexATX voor stroom.

iLO voor volledige toegang tot het systeem offline.

Je hebt ook een SD-kaartsleuf / interne USB-poort als u geen Windows gebruikt en ook wilt opstarten. U kunt dat waarschijnlijk gebruiken voor een herstelomgeving.

Processoropties hebben een laag stroomverbruik, en ik zou hier voor een pentium-gebaseerd model gaan.

Als ik meer baaien nodig had, zou ik dit combineren met een NAS van vergelijkbare grootte.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...