Vraag:
Voeding voor nieuwe schoolcomputer
Cfinley
2015-09-30 09:01:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga een computer bouwen voor een student. Hij gaat algemene techniek in terwijl hij erachter komt wat hij precies wil doen. Het budget voor deze computer is ongeveer $ 1500 USD (alleen voor de toren). Deze computer zal Windows 10 draaien. Hij zal deze computer gebruiken voor schoolwerk en om te gamen.

Ik heb zowat alle onderdelen uitgezocht, maar ik heb een manier nodig om ze van stroom te voorzien.

Vereisten:

 • 24-pins ATX-voedingsconnector
 • 8-pins CPU-voedingsconnector
 • 80 Plus Platinum
 • Standaardformaat
 • Geschikt voor een processor van 140 W, een grafische kaart van 300 W, 2 of 3 3,5 inch harde schijven van 7200 RPM, een SSD en ~ 5 ventilatoren
 • Kost minder dan $ 200 USD

Leuk om te hebben :

 • Volledig modulair
 • Speciale ventilator

Ik krijg dit moederbord, processor en grafische kaart ter referentie. Wat is een goede stroomvoorziening die aan mijn eisen voldoet?

Ah, het laatste (?) Stukje van de puzzel is aangekomen. De PSU is grotendeels afhankelijk van de andere componenten die u krijgt. Is daar al speculatie over?
@Adam Meer dan degene die ik aan het einde van mijn vraag heb vermeld? Ik zal dit een paar dagen geven en dan naar de zaak vragen, waarvan ik denk dat dit de laatste vraag is
Welk type harde schijven? HDD / SSD? Als HDD, welke draaisnelheid?
@Andy Ik zal hem waarschijnlijk een of twee 3,5 "7200 RPM 2TB harde schijven voor back-ups en misschien een kleine SSD voor het besturingssysteem geven.
Op basis van de componenten die je hebt en 16 GB RAM, heb je een PSU nodig met minimaal 600W.
De vereiste van "80 Plus Platinum" is misschien wat hoog. De [80 Plus] (https://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus) specificatie gaat over efficiëntie, niet over kwaliteit. Tenzij het systeem 24/7/365 en in grote groepen is (met andere woorden, als onderdeel van een serverfarm), wegen de voordelen van een 80 Plus Platinum-geclassificeerde voeding mogelijk niet op tegen de kostenpremie.
Drie antwoorden:
#1
+10
Andy
2015-09-30 09:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad Corsair's AX760

enter image description here

 • Heeft de connectoren gespecificeerd (24-pins ATX en 8-pins CPU)
 • 80 Plus Platinum-certificering
 • Standaardformaat
 • 760 watt (als je denkt dat dit te dicht in de buurt komt van de geschatte 600 W die in de opmerkingen, kunt u upgraden naar de 860W voor $ 20 meer)
 • Kosten: $ 150 (te koop); $ 200 (volledige prijs)
 • Het is volledig modulair
 • Het heeft niet alleen een speciale ventilator ... het is stil
 • 7 jaar garantie

Mijn nieuwste machine heeft deze stroomvoorziening. Ik heb er helemaal geen problemen mee gehad en was erg tevreden over de prestaties. Ik gebruik het om zeer vergelijkbare hardware van stroom te voorzien als wat je al hebt uitgekozen (inclusief de meerdere schijven en een combinatie van HDD en SSD's). Ik heb het gekozen vanwege de goede recensies die ik had gezien, waaronder een Editor's Choice-prijs van TechPowerUp

Kortom, de AX760 is een goed idee als je dat niet doet Ik wil niet veel toeters en bellen (ook bekend als digitale bediening), maar wil wel het beste dat je met geld kunt kopen in deze categorie. U zult zeker een serieuze hoeveelheid geld investeren, maar u zult zeven jaar lang de steun van Corsair genieten terwijl uw systeem wordt gevoed door ultraschone en stabiele DC-uitgangen.

#2
+6
Adam Comerford
2015-10-01 00:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PSU-aanbevelingen zijn moeilijk omdat het een vrij snel veranderende markt is (niet zo slecht als sommige, maar toch). Ik heb persoonlijk goede ervaringen gehad met verschillende Corsair-modellen, Enermax, EVGA en een paar andere door de jaren heen, dus hoe pak je er weer een uit?

Mijn luie standaard is waarschijnlijk Corsair, maar dat is behandeld in andere antwoorden, en ik wil af en toe naar andere opties kijken en mijn huiswerk maken in plaats van aan te nemen dat dit nog steeds de beste keuze is. Wanneer ik dit doe, bekijk ik eerst een stroomvoorzieningscalculator zoals deze om er zeker van te zijn dat ik mijn minimaal vereiste wattage met minstens 20% verslaat - dit geeft me bewegingsruimte als ik apparaten moet toevoegen, of later op de grafische kaart, betekent dit ook dat ik de PSU niet te zwaar belast, zelfs niet bij volledige belasting.

Vervolgens zal ik beslissen of ik echt modulair wil of niet, omdat er meestal een beetje een premie daar qua prijs. Dan zal ik filteren op degene op de lijst met de beste efficiëntieclassificatie binnen mijn wattage- en budgetbereik. Dit is allemaal een beetje theoretisch, dus laten we het eens bekijken met de werkelijke cijfers.

Ik vermoedde een paar dingen met je specificaties als richtlijn en kwam uit op een wattage-eis van 580W. Als ik mijn 20% -regel hierboven gebruikt, wordt dit afgerond op minimaal 700W en ik gebruik maximaal 800W om de resulterende lijst kleiner te houden. Vervolgens heb ik die vereisten (samen met de platina 80 plus en modulaire vereiste) in Newegg geplugd en kreeg ik een lijst met slechts 8 kandidaten.

Waar ik nu op hoop, is dat een (of meer) van die kandidaten van merken zijn die ik ken. Als dat het geval is, doe ik gewoon wat basisonderzoek door een paar recensies te lezen en maak ik mijn keuze. In dit geval geven mijn resultaten me twee van dergelijke opties:

Zonder een groot prijsverschil zou ik voor de Corsair gaan, maar de recensies over de EVGA zien er goed uit, ik heb eerder behoorlijke ervaring met EVGA gehad, en op dit moment kost het $ 40 goedkoper dan de 760 ($ 109 vs. $ 149 na korting) omdat het in de uitverkoop is. Dat is genoeg voor mij, als ik nu de PSU zou kopen, zou het de EVGA zijn. Zonder de verkoop zou ik mikken op de Corsair.

Ik bezit en gebruik een 750W SuperNova van EVGA. Geweldige PSU, momenteel draait mijn 130W Xeon overklokt en met twee GTX 760's, alle fans die een GX500-behuizing kan bevatten, en een hele reeks harde schijven die al jaren probleemloos zijn.
#3
+5
Adam
2015-09-30 10:04:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben met Andy op de Corsair-voedingen. Ze zijn altijd van de beste kwaliteit op de markt en ze hebben geweldige prijskaartjes. Ik zal echter iets anders aanbevelen: de Corsair HX850i maakt deel uit van de HX-gameserie en is gebouwd voor hoge prestaties met een laag geluidsniveau.

Specificaties:

 • 840 watt - meer dan genoeg ruimte voor extra grafische kaarten of overklokken
 • 20 + 4-pins voeding (effectief 24 in totaal)
 • Haswell-ondersteuning
 • volledig modulair
 • 92% efficiëntie - verbluffende prestaties voor gaming
 • over stroom / onder spanning / te hoge temperatuur / kortsluiting
 • Corsair Link om railspanningen aan te passen (ventilatorsnelheden)
 • ZeroRPM-modus die de ventilator uitschakelt wanneer er weinig tot geen belasting is
 • 140 mm vloeistofdynamische ventilator

De garantie op Corsair-producten is veel, veel langer dan al het andere dat u zult vinden, maar het dekt nog steeds niet de hele levensduur van de PSU omdat ze zo lang meegaan. Ik raad dit ten zeerste aan.

Corsair PSUS zijn niet uniform (ze zijn niet eens allemaal dezelfde OEM) of van de best mogelijke kwaliteit op de markt. De lengte van hun garantie vloeit voort uit het feit dat A) de meeste mensen die Corsair kopen voor de merknaam kopen en van het soort zijn dat massaal te veel voorziet in hun behoeften en B) Corsair een enorm bedrijf is dat zich gemakkelijk kan veroorloven om dat te doen. Hoewel ik niet een van die snobs ben die niets anders dan Seasonic accepteert, plaatst mijn herinnering aan recensies op Corsair ze over het algemeen in het hoge midden / laag-hoge segment. Persoonlijk heb ik pech gehad met Corsair -meer dan met andere "goede" merken.
@AdamWykes Je moet dan de "één procent" zijn. De producten van Corsair (alles van PSU's tot muismatten) worden bijna altijd hoog gewaardeerd vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor zover ik weet, is het vrij zeldzaam om grote problemen met hun producten tegen te komen.
Als de man die deze dingen uit de serverruimte van mijn bedrijf moet gooien (ook onze dode pc-ruimte - we zijn een kleiner bedrijf), kan ik je vertellen dat Corsair een reeks kwaliteit in hun producten produceert en verkoopt, net als de meeste bedrijven die OEM-werk daadwerkelijk een nieuwe naam geven - kijk hier om een ​​idee te krijgen van wie hun OEM-makers zijn (http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page447.htm) U kunt zien dat hun OEM's niet verschillen van veel andere "minder gerenommeerde "PSU-makers. De zeldzaamheid van mensen die problemen tegenkomen met Corsair-producten kan gemakkelijk worden toegeschreven aan de twee redenen die ik al heb aangedragen.
@AdamWykes Ik zie de relevantie van uw OEM-argument niet. Net als elk ander bedrijf nemen ze OEM-onderdelen en _verwerken_ deze op speciale manieren in hun producten. Die bijzondere manier is het verschil tussen Corsair en andere bedrijven. Ook kopen de meeste mensen Corsair niet voor het merknaam. Ze kopen het voor het _trust_ in het naammerk (nogmaals, vanwege hun goede reputatie).
Dat is een zeer brede uitleg van hoe Corsair OEM-onderdelen in hun PSU-producten verwerkt. Ik markeer deze opmerking als onbehulpzaam in afwachting van een meer gedetailleerde uitleg van wat Corsair doet om hun OEM-onderdelen "op te nemen" voor toegevoegde waarde.
@AdamWykes Ik zal Apple hier als voorbeeld gebruiken. Ze nemen OEM-onderdelen (display, processor, etc.) op in hun iPhones. Dus waarom is de iPhone dan niet precies zoals elke andere telefoon die er is? Omdat ze een extra stap zetten door een aangepast besturingssysteem uit te voeren. Corsair en vrijwel elk ander bedrijf doen allemaal tot op zekere hoogte precies hetzelfde.
Proberen voorbij het ongelooflijke aantal wezelwoorden in die laatste zin te komen ... soms doet Corsair wat je zegt, en soms niet (http://www.orionpsudb.com/corsair). Daarom is het grotendeels irrelevant om over het merk van een PSU te spreken, tenzij het merk ook de OEM is. Ik ga dit niet verder bespreken; Ik heb elk punt gemaakt dat ik wilde maken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...