Vraag:
Logitech niet-gaming draadloze muis met een klikwieltje?
Keavon
2015-09-10 03:14:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een oude Logitech M505-muis en ik hou echt van zowel de ergonomische vormfactor als het feit dat deze van Logitech is (de Unifying-ontvanger is handig). Ik zie er als volgt uit:

Logitech M505

Maar dit is niet meer beschikbaar en het heeft een paar eigen problemen, dus ik zou graag een nieuwe vergelijkbare muis van Logitech willen vinden.

Maar het moet een klikwieltje hebben (dus het draaien van het scrollwiel klikt in de ingestelde stappen in plaats van soepel te scrollen). Ook moet het scrollwieltje de middelste muisknop zijn (in tegenstelling tot een aparte knop eronder die als middelste muisknop fungeert). Het zou ook een vergelijkbare vormfactor moeten hebben (wat betekent dat er geen rare gamingmuizen zijn die eruit zien alsof ze een Autobot of Decepticon zijn). Andere functies (zoals extra knoppen) zijn oké, maar niet vereist.

Tegenwoordig hebben de meeste muizen een scrollwiel waarmee u kunt klikken. Ik zou je aanraden om door winkels te gaan en de demo te proberen die beschikbaar is, je zult er vrij snel een vinden, zelfs als je je bij Logitech houdt.
@TheBird956 Het lijkt mij dat Logitech de route volgt om hun muizen * niet * te laten klikken. Ik denk dat het wenselijk is voor surfen op het web, maar hoe moet je het gebruiken voor zaken als het wisselen van wapens in games of het bladeren door een lijst met items waarbij elke klik een item is? Ik kan er geen van Logitech vinden die aan mijn behoeften voldoet en ik denk niet dat een fysieke winkel hierop een uitzondering zal zijn.
Twee antwoorden:
#1
+7
Tymric
2015-09-18 17:37:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Logitech MX Master heeft een configureerbaar scrollwiel dat u kunt aanpassen naar klik-voor-klik of automatisch scrollen.

Citaat (nadruk van mij):

Aan snelheid aangepast scrollwiel

Scrol door lange documenten of webpagina's sneller en gemakkelijker. Het precisiewiel schakelt automatisch van klik-voor-klik naar supersnel scrollen.

Met de Logitech Options ™ -software kunt u deze ervaring aanpassen.

  • Het scrollwiel is ook de middelste muisknop
  • Ergonomische vormfactor die niet specifiek is voor gamen

Hoewel het een beetje groter en omvangrijker is dan de vormfactor in de M505, lijkt het erop dat het alle functies heeft die ik wil. Ik zag ook de MX Anywhere 2-muis, de vormfactor van de M505, maar helaas zorgden ze ervoor dat het muiswiel soepel scrollen in- en uitschakelde in plaats van te werken als de middelste klikknop. Ik zou echt willen dat Logitech het belang van middenklik niet langer over het hoofd zou zien.
@Keavon Ik heb de MX Anywhere-productlijn niet geprobeerd, maar met de Logitech SetPoint-software kunt u meestal de meeste extra knoppen opnieuw configureren. Was dit niet mogelijk voor het wiel?
Van wat ik aan sommige video's kan zien, wordt door op de muisknop te klikken fysiek de muisknop-om-klik / vloeiend scrollen-schakelaar ingeschakeld en uitgeschakeld, dus ik zou niet denken dat het kan worden teruggekaatst met software. Maar ik zal er met gekruiste vingers naar vragen op de Logitech-forums!
Ik heb dat hier gepost, ter referentie http://forums.logitech.com/t5/Mice-and-Pointing-Devices/Possible-to-use-the-scroll-wheel-for-middle-click-with-the-MX / td-p / 1440564
#2
+3
Adam
2015-09-10 05:07:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De draadloze muizen van Logitech met Unifying-ontvangers hebben voor zover ik weet allemaal vloeiend scrollende middelste muisknoppen.

Deze lijst van alle Unifying-apparaten die momenteel verkrijgbaar zijn, bevat enkele goede alternatieven voor jou. De M510 is een van de robuustere, grotere muizen die ze maken. Misschien komt u het dichtst in de buurt van de late M505 (RIP), de M325, die bijna even groot is en dezelfde functies heeft, behalve dat hij nieuwer is. Op basis van wat je hebt beschreven, denk ik dat dit je beste weddenschap is.

Het lijkt erop dat de M325 micro-nauwkeurig scrollen heeft (niet klikken). Het lijkt erop dat de M510 het proberen waard is, hoewel ik een beetje op mijn hoede ben voor de vormfactor. Bedankt voor de lijst.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...