Vraag:
Aanbevelingen van thin clients met Ubuntu
Jamess
2015-09-10 09:42:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We ontwikkelen kosteneffectieve ziekenhuisinformatiesystemen voor het Indiase platteland, die worden uitgevoerd als een webapplicatie. Om de totale eigendomskosten laag te houden, gebruiken we Ubuntu als server- en client-besturingssysteem. Om de kosten verder te drukken, zou ik graag afstand willen nemen van instap-pc's als client-apparaten naar thin clients met Ubuntu (of andere gratis Linux-varianten).

Specificatie:

  • Met populaire browserondersteuning (firefox of chrome).

  • standaardmonitor met een resolutie van minimaal 1280 x 720 pixels

  • 3 tot 4 USB-poorten om elke printer, toetsenbord, muis aan te sluiten

  • Ondersteuning van de nieuwste Ubuntu LTS-versie (Ubuntu 14.04)

  • Minstens 2 GB RAM

  • Geen afzonderlijke commerciële softwarevereisten. Gratis / Open Source-software zoals Linux Terminal Server is prima.

  • Eén 10/100/1000 Mbps ethernetpoort

    Welke opties kan ik bekijken ?

Ik ben echt geïnteresseerd in opties die in India beschikbaar zijn, maar ik had het gevoel dat het misschien te smal is om in dit stadium bruikbare antwoorden te krijgen. Tenminste in India denk ik niet dat het vanaf nu te uitgebreid zal zijn. Vind je het leuk om de vraag landspecifiek aan te passen?
Wat moet er op de client draaien? Is het slechts een weergave- en toegangspunt (dus een X-server draaien en vrijwel niets anders)? Wat voor soort netwerkconnectiviteit heb je nodig? Welke videoresolutie en welk monitortype?
Een antwoord:
#1
+14
Gilles 'SO- stop being evil'
2015-09-12 02:40:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Raspberry Pi

Aan de hardwarezijde is er een HDMI-poort; je kunt een monitor tot 1920x1200 aansluiten (eventueel via een HDMI-DVI of HDMI-VGA adapter, wat nauwelijks meer kost dan een HDMI kabel). Er zijn 4 USB2-poorten. De Ethernet-poort is 100 Mbit / s, wat voldoende zou moeten zijn voor een thin client, vooral als deze een webpagina weergeeft in plaats van X11 over Ethernet te doen. Wifi is niet ingebouwd; als je dat nodig hebt, heb je een USB wifi-adapter nodig. Er zijn ook twee geluidsaansluitingen voor het geval u een microfoon en luidsprekers moet aansluiten.

De kleine vormfactor en het lage stroomverbruik (veel minder dan alles wat u zou kunnen krijgen met een Intel-processor) maken het geschikt voor omgevingen met onvoorspelbare kracht. Er is geen batterij, maar je kunt er een apart aanschaffen.

Het enige nadeel dat ik zie, is dat de enige vorm van opslag een SD-kaart is, die voortijdig kan worden verwijderd. Misschien wil je het op zijn plaats houden met plakband of zoiets.

Er is slechts 1 GB RAM, niet 2 GB, maar dat is genoeg om een ​​paar webpagina's weer te geven.

De Pi heeft een ARM CPU. Dat betekent dat Windows uit is (behalve een speciale versie van Windows 10, maar de meeste Windows-software zal er niet op draaien aangezien de meeste leveranciers alleen x86-binaries distribueren), maar bijna alle Linux-software zal werken.

Ubuntu 14.04 ondersteunt officieel ARM niet, maar er is een onofficiële afbeelding. Als u de voorkeur geeft aan een distributie die officieel wordt onderhouden, kunt u Debian jessie krijgen (er is ook Raspbian, maar het is geoptimaliseerd voor de Raspberry Pi 1, niet versie 2, wat u zou moeten krijgen nu het uit is). Ubuntu is gebaseerd op Debian en vrijwel al het systeembeheer zal hetzelfde zijn. Debian levert echter niet de Unity-interface van Ubuntu¹.

Zowel Firefox als Chromium (niet Chrome) draaien op de Pi. Er zijn ook lichtere browsers; probeer ze met uw webpagina's en kijk of ze alle functies ondersteunen die u nodig heeft.

De referentieprijs voor de RPi2 is $ 35, waaraan je een heleboel accessoires moet toevoegen (USB-voeding, toetsenbord, muis, monitor, kabels, USB wifi-adapter indien nodig).

Er zijn andere vergelijkbare ARM-gebaseerde kaarten die mogelijk meer zijn aangepast aan uw behoeften, bijvoorbeeld als 2 GB RAM een sterke vereiste is, of als u echt Gigabit Ethernet wilt, of als u wifi nodig heeft, enz. De reden dat ik de Pi naar voren breng, is dat het degene is met de meeste literatuur en ondersteuning die er is.

¹ Dit kan een opluchting zijn.

Ik ben tey om deze Rasperri-pi als thin client te proberen. De documentatie hier beschrijft hoe je Rasperri-Pi instelt als thin clients van een Ubuntu 14.04 LTSP. http://www.uzerp.com/blog/running-raspberry-pis-as-thin-clients-with-ubuntu-14-04-lts/
De Raspberry Pi 3 is verkrijgbaar met meer functionaliteit dan de Pi 2. Bluetooth en WiFi. De GPU moet worden ingesteld om ongeveer 256 MB systeemgeheugen te gebruiken voor fatsoenlijke prestaties met video zoals YouTube in Chromium via wifi, hoewel je misschien met minder kunt rondkomen. Heeft 4 USB-poorten en HDMI en voeding maakt gebruik van microUSB-connector. Windows 10 IoT lijkt speciaal bedoeld te zijn voor embedded apparaten en is helemaal niet zoals Windows 10. Pi 3 gebruikt een microSD-kaart en ik heb gelezen van mensen die 128 GB-kaarten en 256 GB-kaarten gebruiken, maar ik gebruik een 32 GB-kaart.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...