Vraag:
Mini-pc met dual / quad-core CPU als alternatief voor Mac mini
kenorb
2015-09-13 19:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een mini-pc met redelijk vergelijkbare afmetingen (~ 5 x 20 x 20 cm) die beter presteert dan een Mini Mac. Het formaat doet er niet toe, zolang het niet te zwaar of groot is en het gemakkelijk kan worden verplaatst tussen huis en werk in een tas en het is gemakkelijk te gebruiken (eenvoudig ontwerp met niet te veel kabels).

Het kan minder duur zijn, maar mijn focus is het algehele prestatievermogen om LAMP-ontwikkelingswerk uit te voeren. Momenteel gebruik ik Retina MacBook Pro, die in feite vrij vaak crasht als er te veel dingen tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dus ik ben in feite aan het kijken wat de alternatieven op de markt zijn.

Dus eigenlijk zou het moeten voldoen aan de basiscriteria:

  • CPU-klok: ten minste 2,0 GHz per kern ( dual / quad-core minimum),
  • opslagondersteuning voor minstens 1 TB (tenzij het SSD is),
  • geheugen minstens 8GB RAM DDR3,
  • HDMI of vergelijkbaar met het aansluiten van ten minste 2 externe monitoren,
  • HD-graphics: niet belangrijk voor zover het niet traag is tijdens het afspelen van sommige video's,
  • standaardfuncties: Wi-Fi, USB, enz.

Ik heb tot dusver Intel NUC Barebones Mini PC gevonden, maar deze heeft slechts 1,3 GHz per core (dual-core) omdat de meeste mini-pc's PC die ik heb gevonden.

Zijn er mini-pc-monsters op de markt?

Je hebt er een gevonden van de zwakkere NUC's. [Dit] (https://www-ssl.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-kit-nuc5i7ryh.html) is het high-end model met een Broadwell 3.1GHz dual core CPU.
Als u geïnteresseerd bent in een processor met een desktopprocessor, is de Gigabyte BRIX wellicht iets voor u: http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=47&ck=104&p=367&v=3
Als je bereid bent om een ​​beetje te wachten http://arstechnica.com/gadgets/2016/03/intels-high-end-quad-core-nuc-ships-in-may-for-650/, dan is dit waarschijnlijk een belachelijk krachtige optie
Twee antwoorden:
#1
+8
timuzhti
2015-10-28 11:02:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal een Gigabyte BRIX aanbevelen, met name het model met de i5 4570R, een 2,7-3,2 GHz Quad core i5. De iGP is een Iris Pro 5200, met de 128 MB L4-cache

Voor RAM zou ik een 1866 MT / s 2x8 GB kit aanraden, alleen voor een beetje extra snelheid. Het is echter ongeveer $ 20 meer dan een kit van 1600 MT / s, dus als je een beetje geld wilt besparen, maakt het niet al te veel uit. De prijs is $ 94 bij Amazon, of $ 81 bij Newegg.

De BRIX heeft een 2,5 "SATA III HDD, een met capaciteit van 1 TB kost ongeveer $ 73. Er is ook een mSATA-sleuf, waarmee je SSD kunt toevoegen, een middenklasse 250 GB-versie kost ongeveer $ 108.

Je hebt ook het besturingssysteem nodig, al neem ik aan dat je van plan bent Linux gebruiken?

De totale prijs is iets minder dan $ 700 USD.

Welke functies heeft dit ding nu?

De processor is een desktoponderdeel, met een TDP van 65 W, wat betekent dat hij waarschijnlijk meer turbo zal krijgen dan zijn mobiele tegenhangers met een beperkt vermogen. Het heeft ook 4 cores en Iris Pro graphics, waardoor de GPU ook behoorlijk reageert.

De computer heeft 4 USB 3.0-poorten , 1 mini DisplayPort en 1 HDMI-poort voor in totaal 2 externe monitorpoorten. Er is gigabit ethernet, een koptelefoonpoort, 802.11 a / b / g / n / ac wifi en Bluetooth 4.0.

Kan bevestigen dat BRIX een geweldige reeks pc's is. Ik heb een i7-versie en het is geweldig. Heel vrij bij normaal gebruik. Kan een beetje luider worden als je erop hamert (gamen, transcoderen). Ik zou zeker voor deze optie gaan.
#2
+3
Journeyman Geek
2016-03-18 05:37:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik momenteel een asrock beebox als thuisserver en ik ben behoorlijk onder de indruk - het is een redelijk evenwicht tussen de meeste factoren die ik handig zou vinden in een kleine thuisserver.

Het is klein , kleiner dan de brix van welke grootte dan ook, en hoewel het een 'minder krachtige' N3150 braswell-processor is, is het waarschijnlijk genoeg voor LAMP-hosting ( Ik heb het voor minder gedaan en ik draai hier VM's met KVM op - zelfs een volledige Windows 10-installatie).

Ik heb het volledige systeem met OS opgepakt (wat je een 32 GB mmc geeft met geïnstalleerde Windows ) - Ik heb linux geïnstalleerd op een 1tb hdd, maar er is geen reden waarom je dit niet kunt gebruiken voor een systeemstation of zelfs maar om te ruilen. Ook kun je msata en een 2,5 inch schijf toevoegen, en in theorie eventueel de m.2 wifi kaart vervangen door een geschikte m.2 SSD. Er zijn maar weinig opties die u zoveel flexibiliteit bieden in opslagopties in zo'n kleine vormfactor.

Maar dat is niet alles - het heeft 3 usb 3.0-slots en een goede type c -poort. Het heeft DP en 2x HDMI en ik heb de HDMI-poorten getest op 4K30. Ik moet DP testen, maar ik ben een beetje lui.

Een andere unieke functie is dat je het kunt laden met 2 RAM-slots - ik heb de mijne met 2x4GB RAM, maar je kunt tot 16gb

Het is belachelijk klein, heeft een laag stroomverbruik en is behoorlijk goedkoop. De enige plaats waar het tekort kan schieten, is de processorsnelheid - het heeft een lage basiskloksnelheid (1,6 GHz) en zal indien nodig oplopen tot 2,08. Het is niet eigenlijk zo krachtig als een mac mini, maar het is goed genoeg voor het meeste werk. Ik draai een volledige desktopomgeving (KDE) + maximaal 2 virtuele machines met weinig problemen.

~ 170 usd op amazon + ram en opslag naar smaak, dus het zal ook niet kapot gaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...