Vraag:
Low-Power Home Server
LukeLR
2016-11-28 04:59:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een thuisserver nodig voor het uitvoeren van een aantal services, aangezien mijn huidige hardware verouderd is. Bijvoorbeeld:

  • DHCP / DNS-server
  • Mail-server
  • Bestandsserver (SMB, AFP, FTP)
  • CalDAV / CardDAV
  • ownCloud, misschien WordPress

USB 3.0 is een vereiste, aangezien ik hoge I / O-tarieven boven 25 MB / s wil, ook toegangstijden moet snel zijn (bijv. de bibliotheek van een fotobeheerder hosten op de netwerkshare met veel kleine bestandsuitlezingen). De CPU / RAM moet sappig genoeg zijn om deze vereisten op de verschillende bestandsprotocollen uit te voeren, en om de ownCloud PHP-dingen soepel te laten draaien.

Ik wil me concentreren op een laag stroomverbruik vanwege de 24/7 runtime . Het aantal bays voor harde schijven doet er niet echt toe, ik gebruik tot nu toe USB-drives en hoef dit niet per se te veranderen. Besturingssysteem zal een beetje Linux zijn, ik wil geen aangepaste / eigen smaak, bijv. Synology DSM, gewoon Linux met volledige controle. Schermuitvoer is helemaal niet nodig. Er is ook geen redundantie nodig, dus één PSU en één gigabit Ethernet-poort zouden voldoende moeten zijn.

Wat voor soort hardware moet ik kiezen om de meeste prestaties te krijgen met het minste stroomverbruik en de laagste kosten? Ik dacht aan ~ 400 € (~ 430 $) max, weet niet of dat mogelijk is. Het zou natuurlijk leuk zijn als de vereisten mogelijk waren voor zelfs minder dan € 400.

Ik zou liever de losse componenten kopen en het systeem zelf monteren, maar ik weet niet of het goedkoper met voorgebouwde systemen. Zijn er voorgebouwde systemen die aan mijn eisen voldoen? Welke hardware zou je kiezen als je een soortgelijk systeem zou moeten monteren?

Een antwoord:
#1
+2
Mark
2016-11-30 03:41:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vereisten klinken vergelijkbaar met die van mijn thuisserver, behalve dat ik voor een interne RAID-6-array ging - dus dat is $ 400 in hot-swap bays, behuizingen en controllerkaarten die u niet hoeft uit te geven.

Aan de goedkopere kant van de prijsklasse, kost het kopen van kant-en-klare producten meestal minder dan het zelf bouwen. De grotendeels voorgemonteerde optie die ik zou aanbevelen, is een Intel 2550L2D-MxPC voor ongeveer $ 130. Het heeft een Atom D2550 CPU (vier jaar nieuwer en aanzienlijk krachtiger dan mijn Atom 230), dubbele gigabit ethernet, twee USB 3.0 en vier USB 2.0 poorten. U moet RAM ($ 45 voor 8 GB) en een opstartschijf ($ 40 voor een harde schijf van 500 GB of een SSD van 120 GB) toevoegen. Zoals bijna alle producten van Intel is het Linux-compatibel.

Hallo, bedankt voor je antwoord, het Intel-systeem ziet er interessant uit. Je zou raden dat het atoom 2x 1.8 GHz krachtig genoeg zou zijn om ownCloud voor mij te draaien? En, uit nieuwsgierigheid, welke raid-hardware gebruikt u?
Ik gebruik een Areca ARC-1120-controller. Tweedehands PCI-X-kaarten op Ebay zijn goedkoop, hoewel aanzienlijk minder gebruikelijk dan zeven jaar geleden, en het is een van de weinige kaarten die 1) SATA ondersteunt, 2)> 2 TB-schijven ondersteunt en 3) werkt in een gewoon PCI-slot .


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...