Vraag:
Voordelige digitizer op instapniveau (ook wel grafisch tablet genoemd) voor Photoshop
feetwet
2015-09-10 00:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het beu om mijn muis te gebruiken om Photoshop-tekeningen te maken. Ik weet dat het standaard is om een ​​digitizer te gebruiken (ook bekend als pentablet), maar ik wil geen honderden dollars in één zak steken als ik voor sommige details echt iets ergonomischer en responsiever nodig heb dan een muis.

Zijn er voor de hand liggende digitizers op instapniveau, of is het het niet waard totdat ik klaar ben om te betalen voor de pro-grade digitizers?

Voor alle duidelijkheid: u zoekt zoiets als een Wacom-tablet?
Ja. Is er een andere term voor die categorie invoerhardware?
Ik was gewoon niet bekend met die term, wilde zeker weten dat het was wat ik dacht dat het was. Het lijkt erop dat dat de officiële term is.
Ik heb ze altijd gezien als tekentabletten, hoewel Wikipedia die term omleidt naar [grafisch tablet] (https://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_tablet). Misschien moeten we een pagina uit hun boek halen? Ik heb ze nog nooit als digitizers gezien voor deze vraag (hoewel wiki dat wel herkent als een alternatieve naam)
Twee antwoorden:
#1
+5
TARDIS Maker
2015-09-10 00:43:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een Wacom Intuos Pen Small gekocht, en ik vind hem geweldig.

Hij doet alles wat ik nodig heb en slaat alle extra knoppen en functies over die waarschijnlijk toch niet nodig zijn.

Het prijskaartje komt uit op ongeveer $ 80.

De grootte van het gebied dat je kunt tekenen is ongeveer 15 x 10 cm. De werkelijke grootte is ongeveer 20 x 20 cm. Het lijkt misschien wat klein, maar het is echt genoeg.

Het wordt geleverd met 1024 niveaus van drukgevoeligheid. Ik weet dat sommige van de duurdere modellen er meer hebben, maar dit is genoeg voor mijn doeleinden.

Het heeft ook vier knoppen bovenaan voor Ctrl , Alt kbd>, Shift en de Windows-toets. Elk daarvan kan worden aangepast.

Raar: de Pen & Touch Small (CTH-480) die ik een jaar geleden kocht voor $ 80 * had * een gum, hoewel ik normaal gesproken alleen naar de wismodus ga in plaats van hem om te draaien om de gum van de pen te gebruiken.
Huh, misschien hebben ze iets veranderd. Op de site staat dat het er geen heeft. Ik gebruik Krita om te tekenen, dus als het er een heeft, werkt het daar toch niet. Ik zal dat stukje wegdoen voor het geval ik het mis heb.
Ik ben het ermee eens dat de huidige Intuos Pen Smalls deze niet lijken te hebben (volgens hun online specificaties). Ik merkte alleen de vreemde verandering van functies op.
#2
+1
feetwet
2015-09-10 00:45:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen twijfel mogelijk: neem een ​​Wacom Intuous. Dit is beschikbaar voor minder dan $ 100 en biedt alle belangrijke functies die serieuze grafische kunstenaars en fotografen gebruiken in Photoshop, Illustrator en dergelijke: drukgevoeligheid met hoge resolutie, aanraakgevoeligheid. Het heeft een oppervlak dat groot genoeg is zodat u misschien nooit de behoefte zult voelen om te upgraden.

En misschien vindt u het zelfs een nuttige vervanging voor uw muis in meer traditionele toepassingen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...