Vraag:
Wifi-systeem voor het hele huis
vclaw
2017-07-08 20:06:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil overal in huis een betrouwbare, snelle wifi-dekking. Het is een vrij groot huis, met wat dikke muren, dus een enkele draadloze router reikt niet tot in de verste hoeken. Ik heb geprobeerd extra draadloze toegangspunten en boosters toe te voegen, maar het werkt niet echt goed. Apparaten verliezen vaak de verbinding als ze van het ene punt naar het andere overschakelen.

Ik denk dat ongeveer 3 toegangspunten het huis zouden dekken. Hoewel het goed zou zijn om de mogelijkheid te hebben om indien nodig extra punten toe te voegen. Ik heb al een VDSL-modem / router, dus de access points kunnen daar verbinding mee maken. Ik heb wel ethernetkabels door het hele huis.

Het zou allemaal moeten werken als een enkel wifi-netwerk, dwz allemaal met dezelfde SSID, dus apparaten schakelen naadloos tussen punten terwijl je door het huis beweegt. Misschien een soort 'mesh'-systeem?

Ik ben bereid om tot ongeveer € 200 te besteden voor een compleet systeem dat betrouwbaar werkt en een paar jaar meegaat.

Sommige systemen waar ik naar kijk. Ervaringen met deze of andere opties?

https://www.plumewifi.com/
Twee antwoorden:
#1
+2
Trevor Hummer
2020-01-27 09:38:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben zojuist de onze geüpgraded van onze Netgear R7800 naar een Eero wifi-systeem. Ik ben dol op het nieuwe Eero-systeem omdat het gemakkelijk te gebruiken is en alles doet wat ik nodig heb. De onze kwam met een pakket van 3, maar je kunt het aantal routers eenvoudig uitbreiden binnen de Eero-app. Houd er rekening mee dat de Eeros de Android- of iOS-app nodig hebben om in te stellen en geen website hebben om te gebruiken zoals een Netgear zou hebben (d.w.z. routerlogin.net). Ik hoop dat dit helpt, zelfs na een paar jaar na de oorspronkelijke post.

Het leuke van de Eero is dat je ze draadloos kunt verbinden en 2 ethernetpoorten hebt op twee Eeros en 1 ethernetpoort op één Eero of samen bedraad, en heb nog steeds een vrije poort op de slaaf Eeros.

Je zou ook Netgear-routers aan elkaar kunnen koppelen via ethernetkabels als je echt ethernetkabels door je huis wilt laten lopen. Geloof me, het is niet leuk.

#2
  0
Alphy13
2020-01-09 05:52:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het enige goede systeem dat ik ken dat je nog niet hebt vermeld, is Nokia Beacon. Ze hebben goed werk verricht op de mesh-afdeling.

Ubiquiti heeft een geweldig algemeen systeem. Ze hebben een goede klantenservice en ze bieden veel andere netwerkproducten die goed integreren, zodat je later in je netwerk zou kunnen komen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...