Vraag:
Laptop voor front-end ontwikkeling
Richard Troester
2015-09-16 10:18:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben ingeschreven voor een Front End Developer-cursus die in januari begint. Ik heb een laptop nodig voor de klas. Ik probeer te kiezen tussen een Windows-machine of een MacBook Pro. De lesgroepinformatie zegt dat beide acceptabel zijn. Biedt beide omgevingen mij een voordeel bij front-end development of zijn ze allebei identiek? Bieden beide platforms in principe gelijke toegang tot de programmeertools die ik ga gebruiken of biedt één platform meer compatibiliteit?

De cursus gebruikt HTML5, CSS, Javascript, AJAX, PHP, SASS, jQuery, Angular, Git en Photoshop.

Ik heb uiteindelijk een Macbook Pro 15 retina (medio 2015) laptop gekocht. Bij deze keuze speelden verschillende factoren een rol. De twee belangrijkste factoren zijn: 1) De mensen die mij naast de klas zullen begeleiden, gebruiken allemaal Macbook Pro's, dus het volgen van hun instructies zal gemakkelijker zijn. 2) Het blijkt dat ik via mijn standplaats een grote korting krijg van Apple.
Waarom discrimineren ze Linux? U kunt naadloos front-end ontwikkelen op Linux, zelfs Photoshop-bestanden openen via Adobe Extract, Wine of VirtualBox.
Zes antwoorden:
#1
+17
Undo
2015-09-23 08:19:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga hier tegen de stroom in: OS X . Het kan gemakkelijker te gebruiken zijn voor ontwikkelingsdingen (vooral web, kan niet instaan ​​voor .NET-ontwikkeling en andere soortgelijke Microsoft-technologieën.), En het kost niet zo veel. Kijk niet raar naar me, er komen nog gegevens ...

Ten eerste, hier is waarom ik OS X leuker vind:

 • Het heeft een native UNIX-terminal die , naar mijn ervaring, werkt het in de meeste gevallen als een standaard Linux-opdrachtregel in termen van ingebouwde commando's (waarmee ik bedoel dat de meeste dingen die ik op internet vind, in mijn terminal kunnen worden gekopieerd en geplakt met minimale aanpassingen). / p>

  Je hebt ook Homebrew, waarmee je gemakkelijk dingen kunt installeren die niet met OS X zijn meegeleverd - denk aan wget , htop , enz.

 • Omdat het op UNIX is gebaseerd, werken veel dingen gewoon waar je ermee zou moeten spelen in Windows. OS X speelt ook veel leuker met Git-type tools, en echt met elke samenwerking. Ik kan niet tellen hoe vaak ik een wijziging heb moeten terugdraaien van een Windows-gebruiker die vreemde regelafbrekingen toevoegt.

  Dit zijn allemaal dingen die kunnen worden opgelost met wat sleutelen ... maar het is nog steeds sleutelen wanneer je factureerbare uren zou kunnen maken.

 • Persoonlijk vind ik het beter. Dingen zijn logischer, maar dat kan zijn omdat ik Windows niet zo vaak heb gebruikt als de meeste mensen.

Nu, het prijsargument: ik zou zeggen dat OS X kost niet zoveel meer dan Windows . Ik weet dat dit radicaal is, maar luister naar me. Laten we eens kijken naar de wederverkoopprijzen op Windows-machines vanaf 2010 - zie deze eBay-zoekopdracht. Dat is voor Windows-laptops uit 2010, vijf jaar geleden.

Ik zie maximaal ~ $ 150-200, tenzij je een AlienWare-laptop hebt. AlienWare-machines zijn erg duur en u zult er waarschijnlijk geen kopen voor ontwikkelingswerk.

Laten we nu eens kijken naar MacBook Pro's uit 2010. Buiten de voor-onderdelenmachines (waarvan sommige nog steeds worden verkocht voor $ 300 ), zie ik $ 500 tot $ 700. Zelfs sommige voor-onderdelen MacBooks verkopen voor meer dan Windows-laptops uit hetzelfde jaar.

Merk op dat sommige van deze eBay-links zijn verlopen, ik wist niet dat eBay dat deed. Ik zal proberen ze in de toekomst te vervangen door iets stevigers.

De eerste paar laptops op de Windows-lijst doornemen:

Ik zou door kunnen gaan, en je zou een weloverwogen aankoopbeslissing moeten nemen, maar dit alles handmatig doen is veel werk. Van de 6 laatst verkochte exemplaren is er een gemiddelde daling van $ 1272 over de vijf jaar.

Nu kijken we naar de MacBook Pro's uit 2010. De eerste 6:

Als ik die zes optel, krijg ik $ 1064 sterk> gemiddeld verlies over die vijf jaar. Een paar opmerkingen over het verzamelen van gegevens:

 • Ik zou een grotere steekproefomvang geven als ik dacht dat ik er niet gek van zou worden. Als je wat onderzoek wilt doen en iets aan de lijst wilt toevoegen, doe dat dan. Ik accepteer de bewerking.

  Toch is dit een fenomeen dat ik al jaren observeer. MacBooks behouden hun waarde gewoon beter.

 • Ik probeerde redelijk genereus te zijn met het toevoegen van investeringen aan de aankoopprijs voor mensen die hun MacBooks upgraden. Ik deed dat niet met Windows-machines (hield er niet eens rekening mee, ik ging altijd uit van het basismodel), en OS X versloeg Windows nog steeds met een paar honderd dollar.

 • Sommige Windows-machines waren uit 2008/2009. Ik realiseer me dat, maar ik denk niet dat het zo veel met de gegevens heeft geknoeid.

 • De wederverkoopprijzen op de huidige Windows-machines kunnen in de toekomst hoger zijn ... maar ik doe het niet denk het niet. Dat is een beslissing die u moet nemen.

Over het algemeen gaat de beslissing die u moet nemen niet over de kosten, maar hoeveel u in een machine wilt investeren . Er zit is kapitaal vast in uw laptop, en het is vaak meer met OS X-machines. Dat is een geldig punt tegen het kopen van MacBooks.

Nog iets: ik ging ervan uit dat je je machine nieuw zou kopen. Doe dat niet. Ik heb mijn MacBooks die ik gebruikt heb van Craigslist gekocht - een 2009 13 "Pro voor $ 500 een paar jaar geleden, en mijn huidige 2012 13" voor $ 800 een paar jaar geleden. Ik zou er nog steeds minstens $ 500 uit kunnen halen. Standaard disclaimers zijn van toepassing, Craigslist is griezelig. Neem een ​​vriend mee en ontmoet in het openbaar.

Als Craigslist te griezelig voor je is (neem het je niet kwalijk), koop dan een gereviseerde machine rechtstreeks bij Apple. Ze zijn beter dan een nieuwe machine en hebben 10-25% korting. Ik heb van daaruit een MacBook Air, iPad en een iPod Touch gekocht en heb met geen van hen een probleem gehad.

Houd er rekening mee dat studenten vaak gratis Windows hebben vanwege de deelname aan het Microsoft DreamSpark. U kunt zelfs een tweedehands notebook zonder harde schijf kopen en geld investeren voor een grotere SSD.
@belford Ik dacht daarover na, maar het wordt gecompenseerd doordat OS X altijd gratis is, met gratis upgrades voor de levensduur van de machine (2009 MacBook Pro's kregen nog steeds upgrades). Wat betreft het kopen van een tweedehands exemplaar, zou je hetzelfde kunnen doen met OS X - ik ben er vrij zeker van dat de helft van de onderdelen voor onderdelen op eBay alleen een nieuwe HDD of HDD-controller nodig heeft, mogelijk een nieuwe batterij.
Vergeet MacBook, hij is te duur, zelfs als hij in de uitverkoop is. Ga voor een middenklasse Linux-laptop met veel RAM. U kunt PSD-bestanden knippen met Adobe Extract of Photoshop openen met Wine of VirtualBox.
@niutech Heb je het antwoord gelezen? Ik zeg niet dat het niet 'te duur' is in de detailhandel, ik zeg dat je veel meer van die investering kunt terugverdienen dan met welke andere laptop dan ook - en dat je niet met Wine & friends te maken hebt wanneer je dat wilt dingen gedaan krijgen.
uhhhh voor front-end ontwikkeling koop ik mijn laptops voor ongeveer $ 150 dollar. Vervang het door een niet-OEM-batterij en het werkt in principe prima. Ik heb ook zowel een Mac als een pc en ik zal zeggen dat Mac's veel overschat zijn, maar Unix is ​​leuk. Draai gewoon linux als je een echte serveromgeving wilt.
Ook tegen de stroom in lol. Ben je naar een tech / hacker-conferentie geweest? Het zijn meestal macs. Je gaat ermee akkoord.
#2
+8
Dawny33
2015-09-16 10:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een kort antwoord zou een Windows-machine zijn.

Waarom?

Omdat het goedkoper is dan een Mac-machine, en beide machines bieden de dezelfde ondersteuning, en geen enkele heeft significante voordelen ten opzichte van de andere als het gaat om webontwikkeling. of specifiek front-end ontwikkeling.

Deze Reddit-thread kan je ook helpen bij het maken van een beslissing.

Dus als geld geen last is , dan kun je voor beide kiezen, zonder enige vooringenomenheid als het gaat om het gemak van ontwikkeltools.

Ik zou het niet eens moeten zijn met de prijs - zie [mijn antwoord] (http://hardwarerecs.stackexchange.com/a/415/1).
Verdomme, dat is een mooie analyse. Ik heb in mijn antwoord rekening gehouden met de showroomprijs. Niettemin, een goed stuk werk op het antwoord @Undo
#3
+7
Adam Comerford
2015-09-22 22:39:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk zou ik hier voor een Mac gaan, maar dat is omdat ik hiermee vertrouwd ben voor ontwikkelingswerk. Ik ben een Windows-gebruiker sinds de jaren 90 en heb nog steeds een Windows-machine, maar sinds 2004 (ish) gebruik ik OS X voor professioneel werk (meerdere Macbook Pro's en Mac Minis) en heb er nooit spijt van gehad toen de initiële aanpassingsperiode was over.

Ik zal iets opmerken dat niet is genoemd, als je een Macbook Pro kiest, heb je nog steeds de mogelijkheid om Windows legaal te gebruiken in een VM (ik heb een Windows 10 VM op mijn MBP) of via Bootcamp. Kies je voor een Windows laptop dan heb je OS X niet meer als (legale, niet hacky) optie. Dus, het kostenaspect negerend, laat de Macbook Pro je opties open in termen van welk besturingssysteem je moet gebruiken.

In het algemeen, met het gestelde doel om Front End Development te leren, zou ik je aanraden te kiezen wat de minste belemmering voor uw leren. Als u het meest vertrouwd bent met Windows, ga daar dan mee akkoord, als u meer vertrouwd bent met OS X, dan zou dat uw keuze moeten zijn.

Nu, met dat gezegd, dit is een hardware aanbevelingssite, dus ik zou de vraag vanuit dat oogpunt moeten aanpakken in plaats van het gebruiksgemak en de OS-opties.

De eerste op mijn lijst is de bouwkwaliteit. Er zijn enkele niet-Apple-modellen die de bouwkwaliteit van een Macbook Pro benaderen, maar je zult wat onderzoek moeten doen - consistentie tussen modelvernieuwingen kan zelfs voor normaal betrouwbare merken een probleem zijn. Ik heb gedurende meerdere jaren meerdere modellen van Apple gebruikt en ze zijn in dit opzicht heel erg consistent.

Misschien nog veelzeggender: ik heb 4 Macbook Pro's van mijn werkgever gekregen, maar ongeveer 18 maanden was dat niet het geval en moest ik mijn eigen laptop kopen. Ik heb heel veel opties geëvalueerd (een aantal jaren eerder deed ik hetzelfde en eindigde bij een Sony). Uiteindelijk kon geen van de modellen die ik beoordeelde de Mac aanraken voor de bouwkwaliteit. Ik kocht de MBP met mijn eigen geld en kan eerlijk zeggen dat ik helemaal geen spijt had, ik voelde dat ik waarde had gekregen - het is een goede zuurtest voor alles - als je over het geld gaat, voel je je dan opgelicht of doe je dat tevredenheid voelen met uw aankoop?

Ten tweede in mijn lijst komen het toetsenbord en het trackpad. Zorg ervoor dat u het toetsenbord en het trackpad persoonlijk gebruikt, vertrouw niet op beoordelingen - het is een te grote persoonlijke voorkeur in termen van tactiele respons, feedback enz. - alleen u weet wat de laptop "goed voelt" wanneer u hem gebruikt. Je gaat er veel op typen, zorg ervoor dat het goed voelt. Opmerking: hier ben ik nu meestal "opgesloten" met Mac-laptops - hun toetsenborden en trackpads zijn zoals ik verwacht dat dingen werken, alles dat niet op dezelfde noten komt, voelt gewoon verkeerd aan.

Vervolgens, het scherm. De retina-schermtechnologie is erg mooi en het extra onroerend goed helpt als je het niet op externe monitoren aansluit. Ja, u kunt niet-Mac-laptops krijgen die passen bij de resoluties, maar ze zullen niet goedkoop zijn. Vroeger had ik een hekel aan glanzende schermen, maar de netvliezen zijn mooi genoeg om me te overtuigen om ze een kans te geven - tot nu toe zo goed.

Eindelijk, maat en gewicht. Ik ben geen klein persoon, en ik vind dat de 15 "MBP de perfecte afweging is in termen van grootte versus functionaliteit in een laptop. Ik heb kleinere laptops uitgeprobeerd en vond het toetsenbord en het scherm te krap. Bovendien blijven ze het kleiner en lichter maken - mijn MBP uit 2015 is in dat opzicht een stuk beter dan mijn uit 2009 (ik heb helaas mijn model uit 2004 niet meer om te vergelijken). Dat gezegd hebbende - je moet dit ding rondsjouwen, dus zorg ervoor dat je wint ' Ik kijk niet jaloers naar mensen met 11 "ultrabooks als je dat doet.

Het lijkt misschien vreemd dat ik geen geheugen, CPU of schijf noem. Ik noem ze niet, want als je een recent MBP-model kiest, is het geen probleem voor het werk dat je noemde (misschien voor Photoshop), en als je iets anders kiest, zul je proberen om die specificaties te evenaren of te overtreffen. geval. Zorg ervoor dat je een SSD hebt - het is het tegenwoordig gewoon niet waard om het niet te doen.

#4
+4
belford
2015-09-16 14:54:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Qua prijs zou het beter zijn om voor Windows te kiezen.

 2. Front-end ontwikkelaars gebruiken vaak Macs vanwege de gezonde balans tussen op Unix gebaseerd systeem en "out of the box werken" .

 3. Er was een optie om Photoshop CS2 op Ubuntu te installeren. Ik zou willen dat het voor elke versie mogelijk zou zijn: D. http://www.omgubuntu.co.uk/2013/01/photoshop-cs2-available-for-free-works-fine-in-wine

 4. ol>

  Volgens het antwoord van @ Adam kan ik zeggen dat het gebruik van Sublime Text met een of andere Live Reload-plug-in het beter doet dan Notepad ++.

  In jouw geval heeft het belangrijkste deel te maken met browsercompatibiliteit en niet met het systeem zelf. Het enige programma dat betere hardware nodig heeft, is Photoshop, maar het hangt ook af van de grootte van het project.

  Console in Windows is geen groot probleem omdat je veel dingen kunt doen in de ingebouwde inspecteur van de browser .

  Het runnen van een server op uw localhost is ook gemakkelijk. Er zijn tal van tools zoals XAMPP die basissoftware in één pakket bevatten.

Kunt u punt 2 nader toelichten? Toen ik zelf een antwoord probeerde te onderzoeken, merkte ik dat de meeste front-end-ontwikkelaars macbooks gebruiken en velen de voorkeur geven aan de pro-modellijn. Ik zou heel graag willen begrijpen waarom.
Allereerst: succesvol zijn als front-end ontwikkelaar hangt niet af van het soort computer dat je hebt, zeker niet in het begin. De meest waarschijnlijke reden om Windows te haten, is een terminal en interactie met het besturingssysteem. Je kunt dit onderwerp ook bekijken: https://teamtreehouse.com/community/why-mac-not-pc. Ik zou willen aanraden om Ubuntu als een tweede besturingssysteem te installeren, alleen voor testdoeleinden. Voorlopig hoef je je er niet veel zorgen over te maken. De kracht van de opdrachtregel ligt in het feit dat veel dingen sneller kunnen worden gedaan en het dwingt u het onderwerp te begrijpen.
Als we het hebben over handige tools ... Kijk op http://emmet.io/.
Na het lezen van de boomhutforum-p osts, zie ik dat sommige tools niet werken of simpelweg worden belemmerd in functionaliteit vanwege de Windows-opdrachtprompt. Dus ik zou een Windows-machine kunnen krijgen en Ubuntu erop kunnen installeren als een tweede besturingssysteem en dat als mijn primaire ontwikkelomgeving kunnen gebruiken. Zou het uitvoeren van Ubuntu op een virtuele machine werken?
Zeker. Bekend zijn met de Linux-opdrachtregel is altijd een pluspunt. Als je nieuwsgierig bent naar de terminologie, kan deze vraag nuttig zijn: http://unix.stackexchange.com/questions/4126/what-is-the-exact-difference-between-a-terminal-a-shell-a- tty-and-a-con
#5
+2
Adam
2015-09-16 12:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad sterk een Windows-machine aan. Hier zijn een aantal redenen voor, sommige belangrijker dan andere, dus hier gaat het:

Prijzen
Windows-machines zijn gewoonlijk aanzienlijk goedkoper dan Macs met minstens $ 300. Aangezien je alleen maar bezig bent met webontwikkelaars en waarschijnlijk wat zware multitasking, is er geen hoog prijskaartje nodig.

Software
De grote, Notepad ++, is dat niet beschikbaar voor Mac. Deze teksteditor heeft FTP-synchronisatie waarmee u verbinding kunt maken met een database en bestanden live kunt bewerken en opnieuw kunt uploaden - een enorme tijdbesparing. Dat en de honderden andere geweldige functies die het heeft, maken het schrijven van dingen als HTML, CSS of JS een fluitje van een cent.

Hardware
Dit is waar de grootste prestaties zijn.
U heeft natuurlijk een veel grotere selectie laptopspecificaties met Windows. Hoewel een Mac misschien prima voor je werkt, wil je misschien toch minder van iets waar je niet veel van nodig hebt (bijv. Videomogelijkheden), dus je hoeft niet zo veel te betalen.

De andere enorme ding over Windows-machines is de keuze voor een touchscreen en soortgelijke technologieën. Een touchscreen is een uitstekend iets om als webontwikkelaar tot je beschikking te hebben, omdat je het voor mobiel moet ontwikkelen, dus het enige wat je hoeft te doen is je laptop gebruiken alsof het een grote telefoon of tablet is. Zonder dit kan mobiele ontwikkeling een enorme pijn zijn.

Macbooks staan ​​erom bekend dat ze bijna geen van de poorten hebben die mensen nodig hebben voor alledaagse activiteiten (zoals ik hieronder zal aangeven, compatibiliteit is niet niet geweldig). Met een Windows-machine heb je wederom een ​​brede selectie aan USB-poorten, video- / audiopoorten, enz. Dit is voor velen misschien niet zo erg, maar persoonlijk vind ik het een groot voordeel.

Overig
Windows is het meest gebruikte besturingssysteem in het bedrijfsleven (en dat is waar webontwikkelaar onder valt) vanwege de betrouwbaarheid en compatibiliteit. Er zijn maar heel weinig dingen die compatibel zijn met OSX in vergelijking met Windows en dat is een groot probleem als het gaat om softwarebeschikbaarheid, workflows en algemene productiviteit in het bedrijfsleven.


Onthoud nu dat Mac dat niet is ook verschrikkelijk. Het heeft een aantal buitengewoon handige functies die direct uit de doos komen, zoals een pipet en de mogelijkheid om elk raam dat je open hebt tegelijkertijd te bekijken (goed voor de organisatie).

#6
+1
ArtOfCode
2015-09-16 16:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen dat je een Windows -platform moet kiezen.

Windows geeft je in het algemeen een flexibeler platform om vanaf te werken.

 • De overgrote meerderheid van programma's werkt met Windows (niet dat ik hier statistieken voor heb - maar bij het zoeken naar software lijkt het meest voorkomende downloadtype voor Windows te zijn)
 • Het is doodeenvoudig om uit te voeren een webserver buiten een Windows-platform: ofwel Microsoft's IIS, of Apache met een WAMP-stack werkt prima. Ik draai WampServer op mijn eigen computer.
 • Als je kunt, koop er dan een met Windows 10. WinX wordt nu geleverd met enkele van de geavanceerde functies die een Mac heeft; aangezien Adam vermeldt dat je alle geopende vensters tegelijkertijd kunt bekijken, is het vermeldenswaard dat X dit ook kan.
 • Er is op veel gebieden een veel hogere mate van compatibiliteit met Windows dan met Mac OS X.
 • Je krijgt flexibiliteit in specificaties die een Macbook simpelweg niet kan evenaren; er zijn laptops die zo zijn ontworpen dat je ze uit elkaar kunt halen en elk onderdeel erin kunt veranderen.
 • Zoals Adam terecht opmerkt, wordt Windows gebruikt in 99% van de webontwikkeling in de zakenwereld. Als je aan OS X gewend bent, moet je opnieuw leren waar alles is als je een baan krijgt.

Natuurlijk vermeldt iedereen dat Windows ook de goedkopere optie is - maar het is een belangrijk punt voor studenten, dus het is echt de moeite waard om goed in overweging te nemen.


Als je op zoek bent naar een concrete aanbeveling, raad ik mijn laptop aan, een Acer Aspire E1-572. (NB: de gelinkte pagina geeft niet helemaal de laptop weer die ik heb, maar het komt redelijk in de buurt.) Het label citeren dat ik voor me heb:

 • Intel Core i3 -4010U (1,7 GHz, 3 MB L3-cache)
 • Intel HD Graphics 4400, tot 1792 MB dynamisch videogeheugen
 • 15,6 "HD LED LCD
 • 8 GB DDR3 L-geheugen
 • 1000 GB harde schijf
 • DVD-Super Multi DL-drive

Plus een aantal andere, minder relevante specificaties. Het is geen enorm aangedreven machine, maar het is zeker voldoende voor front-end ontwikkeling, en dat is waar ik het regelmatig voor gebruik. Het lagere vermogen en de specificaties dienen ook om de prijs te verlagen: ik heb de mijne voor ongeveer £ 300.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...