Vraag:
Moederbord dat Intel Skylake Core i7 CPU ondersteunt met Iris Pro 580 graphics
nav
2016-12-14 20:48:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer een werkstation te bouwen met een Intel Core i7 CPU die wordt geleverd met een grafische kaart van Iris Pro. Vanaf de Intel Ark-pagina worden de volgende Core CPU's geleverd met Iris Pro 580:

  Core i7-6785RCore i5-6685RCore i5-6585RCore i7-6970HQCore i7-6870HQCore i7-6770HQCore i5-6350HQ  

Ik heb echter geen moederbord kunnen vinden van een van de grote leveranciers (ASUS / Asrock / Gigabyte ...) die deze processors ondersteunen. Kan iemand er een aanbevelen?

De CPU's uit de "H" -serie die u vermeldt, zijn [Ball Grid Array] (https://en.wikipedia.org/wiki/Ball_grid_array), wat betekent dat extreem gevoelige microsoldeerapparatuur nodig is om een ​​"losse" CPU te nemen en deze aan het moederbord. Gewoonlijk doen alleen hardwarefabrikanten in de grote industrie dit. Voor door de consument te installeren chips heb je LGA nodig. Daarom zijn uw keuzes de top drie "R" -chips. De Skylake-H-serie is volledig BGA. Je kunt ook kiezen uit een van de LGA Xeon E3 v5-series die toevallig P580 hebben, als je voor Xeon en een serverboard wilt gaan.
@allquixotic: Ik denk dat alle Skylake-processors met Iris Pro in een BGA-pakket worden geleverd, zelfs de Xeon E3 15xx V5-processors (tenzij ik iets mis?). Er zijn natuurlijk een paar Xeon E3 15xx V5-kaarten beschikbaar, maar die zijn veel te duur.
Gewoon een vraag, maar waarom de fixatie op on-chip iris pro? Niet proberen om op jou te hameren of zo. Maar als uw gewenste oplossing er niet is, zijn er dan alternatieven waar u voor openstaat?
Waarom Iris Pro? Het punt is dat ik linux op deze machine zal draaien, dus dat sluit nvidia en amd uit, en laat alleen intel over als een optie. Wat betreft waarom intel iris pro en waarom niet hd 530, nou, ik zal wat 3d / parallel programmeren (opengl / vulkan / opencl) doen, dus ik heb de hoogste grafische configuratie nodig die beschikbaar is
@nav Noem me nieuwsgierig waarom geen Nvidia op Linux? Ik ben aan het kijken en ze lijken op de meeste van hun kaarten stuurprogramma's voor Linux te hebben.
Welnu, de laptop die ik momenteel gebruik (dell studio uit 2010) heeft een radeon en ik had het erg moeilijk met de stuurprogramma's. De eigen stuurprogramma's zouden nooit werken op de meeste distributies, terwijl de gratis en open source stuurprogramma's niet zo goed presteren. Van wat ik online lees, is ondersteuning voor nvidia min of meer vergelijkbaar. Omdat geen van beide de details van de gpu vrijgeeft, zouden open source-stuurprogramma's nooit geweldig werken.
@nav Ik gebruik een MSI GL62-6QF-628, Geforce 960M en Intel Graphics 530 (Optimus ..... yay ..-_-...). De enige problemen die ik ben tegengekomen, zijn met het gestraalde Optimus-systeem en de nouveau-stuurprogramma's. Ubuntu is echter het eenvoudigst om aan te passen. Afgezien van het toevoegen van nomodeset aan de initiële opstartopties, werkt het toevoegen van de CPU-microcode-instructies en de eigen stuurprogramma's goed.
Drie antwoorden:
#1
+2
NZKshatriya
2016-12-14 22:24:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen er nieuwe informatie binnenkwam via een opmerking bij het vorige antwoord:

De Xeon E3 1515M v5 heeft Iris ™ Pro Graphics P580 en kan worden gebruikt op de volgende mini-ITX van Advantec AIMB -242

Ik heb de datasheet doorgenomen en het lijkt erop dat het bord niet echt i7 / i5-processors ondersteunt met Iris Pro, ondanks dat het FCBGA1440 is. Het ondersteunt echter wel een Xeon E3 1515M v5 :) met Iris Pro.
Nou, is dat niet een beetje misleidend op hun advertentiepagina. Die i7's zagen er voor mij echter uit als notebook-CPU's.
@nav Krediet waarvoor krediet verschuldigd is: P, antwoord is bijgewerkt.
#2
+1
Jeff
2016-12-20 21:18:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke processor die u hier noemde, is een processor in BGA-stijl. In feite zijn er geen consumenten moederborden die deze chips ondersteunen.

Meestal worden deze chips gebruikt in een embedded systeem door een systeem een ​​integrator, aangezien ze op het bord gesoldeerd moeten worden.

Ik heb een paar opties voor je gevonden, maar het zijn barebonesystemen.

I7-6770HQ

Frys

NewEgg

Hmm, ik wist van Skull Canyon, maar was een beetje sceptisch over hoe goed het warmte afvoert. Maar ja, het is een goede terugvaloptie ...
Maar ik vraag me af wat voor soort embedded systeem een ​​high-end processor zoals core-i7 zou gebruiken terwijl een atoom of een arm soc een goedkopere en efficiënte oplossing zou zijn?
@nav Je weet dat ik het niet 100% zeker weet. Je zou ook kunnen zeggen dat een gesloten systeem (niet opwaarderbaar) zou worden beschouwd als een ingebed systeem. Ik vermoed dat dit deel uitmaakte van het proces van Intel om over te stappen op mobiele systemen en voertuigsystemen, en daarom zie je met deze processors niet veel producten op de vrije markt. Ik zal eerlijk zijn. Ik heb waarschijnlijk meer dan een uur besteed aan het proberen te vinden wat je zocht en was behoorlijk gefrustreerd door het gebrek aan informatie die me vertelt dat deze processors ofwel dood zijn in de ogen van Intel, maar om de een of andere reden niet op de open markt zijn gekomen.
#3
+1
timuzhti
2016-12-23 13:34:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Supermicro biedt een paar moederborden met de FCBGA 1440-socket, meestal met een voorgesoldeerde Xeon, zoals de X11SSH-GTF-1585 en de X11SSV-M4F (deze beide hebben trouwens 65 W TDP). Dit zijn micro-ATX- en mini-ITX-kaarten. Net als bij de AIMB 242 zijn deze boards echter meer voor ondernemingen en worden ze in bulk verkocht. Ik heb geen winkeliers kunnen vinden die deze SKU's verkopen, dus je meest waarschijnlijke oplossing is de Skull Canyon NUC. Als je het echt wilt, neem dan contact op met Supermicro en vraag ernaar.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...