Vraag:
Zijn er Raspberry Pi-alternatieven met USB 3, Gigabit en misschien zelfs SATA?
Stefan Kern
2016-10-05 19:06:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tot nu toe ben ik dol op alle Raspberry Pi's die ik thuis heb liggen (1, 2, 3 en 2 nullen), maar ik heb besloten om thuis mijn eigen kleine wolk te bouwen.

Sinds de frambozen missen USB 3 en een gigabit-poort, het zal niet de beste optie zijn voor deze taak. Mijn internetsnelheid thuis is misschien niet de hoogste, maar als ik thuis probeer bestanden over te zetten, wil ik inderdaad de volledige capaciteit van 1 GBit / s.

Dus ik wil een alternatief met ...

  • Gigabit-poort
  • USB 3.0
  • (optioneel) SATA
  • (optioneel) x86-gebaseerde processor voor Windows
  • onder of iets meer dan 100 € (of $)

Eventuele aanbevelingen? Ik heb al een beetje gegoogeld, maar ik heb nog geen goed alternatief gevonden. Bij voorbaat dank!

Kijk hier - http://www.jaguarboard.org/index.php/products/product_show/jaguarboard-industry-first-x86-based.html x86 onder 100.
@JIV Dit is goed voor CPU-intensieve zaken (Atom is nogal krachtig in vergelijking met RPi-kernen), maar het ontbreken van USB3 en Gigabit Ethernet maakt het een slechte bestandsserver.
Ja tuurlijk. Hoe zit het met http://shop.udoo.org/eu/preorder-x86.html?___from_store=other&popup=no, maar ze zijn alleen voorbesteld. Hoe dan ook, ik was er ook eerder, in een poging om een ​​pc met een enkel bord te kiezen voor mijn server, maar besloot het te bouwen als mITX. Nu heb ik 6 SATA-poorten en RAID1 actief - zou niet mogelijk zijn met singleboards
@JIV Ja, ik zit hier ook om een ​​beslissing te nemen. Het is grappig dat een fatsoenlijke mITX-pc met behuizing en al het andere ongeveer 200 dollar kost, ongeveer hetzelfde als een singleboard met dezelfde specificaties aan het einde;)
Twee antwoorden:
#1
+8
Dmitry Grigoryev
2016-10-05 20:47:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ODROID-XU4 mist de functies die u als optioneel hebt gemarkeerd, maar heeft alles wat u nodig heeft en wordt op het moment van schrijven (met wereldwijde verzending) op de hardkernel-website verkocht voor $ 74, hoewel de winkellink dat niet doet ' t lijkt te werken. Hoe dan ook, het is gemakkelijk te vinden op eBay en vergelijkbare sites.

Hm, lijkt me leuk tot nu toe! Nog andere aanbevelingen met een x86-processor hierna? Ik ben gewoon nieuwsgierig :)
Als prestaties geen groot probleem zijn, kunt u de emulator [exagear] (https://eltechs.com/product/exagear-desktop/) gebruiken om x86-code op ARM uit te voeren (bijv. [Ik gebruik het] (http: // reizen .stackexchange.com / q / 59110/37380) om Heroes of Might and Magic 3 op een Banana Pro uit te voeren). Ze zeggen dat je hiermee zelfs [Skype op ODROID] (http://forum.eltechs.com/viewtopic.php?f=4&t=70) kunt draaien.
Nou, exagear ziet er goed uit, triest dat het geld kost, maar hey, niet alles in het leven kan gratis zijn :)
#2
+5
Jorge Toledo
2017-07-18 17:37:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je een low-end NUC voor die use-case overwogen?

Waarschijnlijk te laat hier, maar ik heb exact dezelfde use-case en wilde mijn oplossing delen om te zien of je een alternatief. Na rond te hebben gekeken en geen alternatieven voor één kaart te hebben gevonden, ben ik enkele lagere NUC's tegengekomen die voor de taak zouden kunnen werken, zoals de Gigabyte GB-BACE-3000 Brix. Het is niet precies hetzelfde soort apparaat, maar het voldoet aan al uw eisen en heeft toch een zeer laag stroomverbruik.

  Gigabit-poort: 1USB 3.0: 4 (optioneel) SATA: 1 (optioneel) x86-gebaseerde processor voor Windows: ja onder of iets boven 100 € (of $): ja  


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...