Vraag:
Grafische kaart die goed werkt voor Linux-gaming
Fabian Fagerholm
2015-12-24 15:58:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een grafische kaart voor Linux-gaming. Ik heb geen vlaggenschipprestaties nodig, maar toch high-end. Ik wil bijvoorbeeld enkele van de toptitels op Steam spelen en misschien dezelfde kaart in Windows gebruiken met een Oculus Rift-kit (waarvoor nVidia GTX 970 of AMD 290 nodig is). Ik wil een balans vinden tussen prijs, prestaties en de volgende vereisten:

  • Goede prestaties en stabiliteit met gebruik van eigen Linux-stuurprogramma's.
  • Werkt goed met GNOME 3 .
  • Werkt goed met Debian (dwz het installeren van propriëtaire stuurprogramma's en deze up-to-date houden is eenvoudig en maakt het pakketsysteem niet kapot).

Leuk om te hebben : in ieder geval behoorlijke prestaties en goede stabiliteit met Open Source-stuurprogramma's.

(Gerelateerd, maar niet hetzelfde: deze vraag vraagt ​​om grafische kaartaanbevelingen voor niet-gamingdoeleinden, met behulp van Open Brondrivers.)

Mijn budget is ongeveer € 400 of minder, maar ik ben beslist bereid iets duurder te verkennen als daar een goede reden voor is. Tegelijkertijd wil ik dat natuurlijk niet allemaal uitgeven als ik bijna dezelfde prestatie kan krijgen voor een verhoudingsgewijs lager bedrag.

Je wilt iets van nVidia http://www.pcworld.com/article/2911459/why-nvidia-graphics-cards-are-the-worst-for-open-source-but-the-best-for-linux -gaming.html Ik heb geen aanbeveling voor een specifieke kaart, maar een GTX 970 zou een goed begin zijn.
Heeft u verzending nodig? Naar welk land?
Een antwoord:
#1
+4
cybernard
2016-03-05 09:41:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zie de volgende artikelen van Phoronix:

Counter-Strike: Global Offensive 1920 x 1080 - Phoronix Test Suite 5.2.0

In feite zijn er nog een dozijn artikelen waarin videokaarten op Phoronix worden vergeleken, en u kunt dat gebruiken om te beslissen hoeveel u wilt te besteden voor hoeveel prestaties.

Bezoek ook OpenBenchmarking.org.

Tot slot raad ik de Geforce GTX 970 aan omdat het biedt de beste prijs voor de prestatieniveaus. De snellere kaarten zijn $ 100 + meer en in het beste geval krijg je 10 fps meer. Je wilde toch de 970 voor de Oculus Rift. Momenteel kost de 970 ongeveer $ 320 - $ 350 in nieuwe rekening.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...