Vraag:
Aanbevolen gaming-pc's met een kleine vormfactor?
wip
2015-09-10 00:57:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag een gaming-pc in mijn woonkamer willen passen en ben op zoek naar kleine modellen.

Mij is de Alienware X51-serie aanbevolen waarvan ik de vorm waardeer die doet denken aan een gameconsole. Over Alienware kan ik een vraag niet vinden waar ik geen antwoord op kan vinden, of het veilig zou zijn om mijn PS3 erop te stapelen (Ik heb niet veel ruimte in de woonkamer)? Ik heb gehoord dat de pc behoorlijk heet kan worden.

Ik wil ook alternatieven overwegen.

Zijn er andere pc-behuizingen met vormen die lijken op de X51?
De meeste Mini-Itx hebben meer de vorm van een "steen" en lijken moeilijker in de woonkamer te passen.

Een antwoord:
#1
+12
Adam Comerford
2015-09-10 02:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel meer opties als u uw eigen systeem bouwt, en u kunt dan flexibeler zijn in termen van de componenten en de machine waarmee u eindigt. Bijvoorbeeld: wil je de grafische kaart maximaal benutten? wil je die kaart relatief gemakkelijk binnen een jaar kunnen upgraden?

Het andere advies is om niet al te veel bezig te zijn met definities. De HTPC-cases zullen qua uiterlijk meer lijken op wat je zoekt en zijn perfect in staat om gaming-rigs te zijn. Bekijk de Silverstone -cases als voorbeeld, en deze in het bijzonder voor een pasvorm in een woonkamer:

Lascala 16

Je zou kunnen denken dat die te groot is, hij past immers in een standaard ATX-behuizing, in dat geval kun je de slanke modellen bekijken, enz. Maar meer ruimte maakt het gemakkelijker om rustig af te koelen en het ziet er net zo uit als een versterker die u wellicht ziet als onderdeel van een normale thuisbioscoopopstelling.

Silverstone is ook niet de enige game in de stad, Streacom, Origen AE, Lian Li, Fractal Ontwerp heeft een aantal fantastisch uitziende cases en meer reguliere spelers zoals Corsair ( de Bulldog komt binnenkort op het moment dat dit wordt geschreven) hebben opties onderweg.

In termen van vooraf gebouwde systemen zoals QuietPC bieden uitstekende (en natuurlijk stille) opties die zeker in uw woonkamer zouden passen.

Zoals om al dan niet uw componenten te stapelen, zou ik altijd een luchtspleet en geen direct contact aanraden - ook al zal de warmte over het algemeen via de achterkant worden afgevoerd, zullen veel van de kleine vormfactor-eenheden rechtstreeks warmte uit de behuizing uitstralen.

Ik heb een draadloze router gekookt terwijl ik op een pc zat en had om vergelijkbare redenen problemen met oververhitting van een Apple TV. Als je moet stapelen, probeer dan altijd de heetste component bovenaan te hebben.

Bedankt voor al je suggesties, ik ga de lijst met bouwers bekijken die je hebt gegeven. Ook bedankt voor de adviezen over de hitte.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...