Vraag:
Diskettestation voor het lezen van oude schijven
Mark
2016-05-03 07:09:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een diskettestation om een ​​grote stapel oude diskettes te lezen en te archiveren. Vanwege hun leeftijd verwacht ik dat veel van de schijven fouten zullen bevatten. Ik ben van plan ddrescue te gebruiken om afbeeldingen van deze schijven te maken om gegevensherstel uit te voeren op: ddrescue probeert slechte sectoren te herstellen door ze herhaaldelijk te lezen, dus ik heb een schijf nodig die wint ' het maakt het niet erger als het de schijven leest.

  • Ondersteuning voor 3.5 "IBM-PC HD en DD diskettes
  • Moet compatibel zijn met ddrescue ( zou geen probleem moeten zijn , maar je weet maar nooit)

Optioneel:

  • Ondersteuning voor 5.25 "diskettes

Interface: USB heeft de voorkeur, maar ik kan ook werken met een standaard interne floppy-interface.

Het waren in wezen handelscomponenten toen ze gewoon waren, en vrijwel nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ik weet niet zeker of ze ze zelfs nieuw verkopen. Natuurlijk is er waarschijnlijk een diepe donkere hoek waar mensen praten over en de * goede * floppy drives voor dit soort dingen oppotten.
Een antwoord:
#1
+3
ivaan
2016-05-11 14:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb maar één oplossing gevonden die HD- en DD-diskettes ondersteunt. Er is geen informatie over de compatibiliteit van ddrescue , maar ik kon deze informatie niet vinden op een diskettestation dat ik aan het controleren was.

Floppy Drive

Features:

  • 1,44 MB / 720k ondersteuning
  • USB-interface
  • PnP

Conclusie:

Het is eigenlijk best duur, maar als je er zeker van wilt zijn dat FDD DD- en HD-diskettes ondersteunt, zijn 100% zeker met dit product. Als u op zoek bent naar een goedkopere oplossing, is er misschien een mogelijkheid om iets tweedehands te vinden op ebay of een ander ebay-portaal, maar als de prijs niet te hoog voor u is, zou ik deze oplossing aanbevelen.

5.25 "gedachten:

Voor 5.25" diskettes raad ik een andere vraag aan omdat er geen FDD is die beide formaten ondersteunt en aan al je eisen voldoet.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...