Vraag:
Kleine printer + scanner met zeer goede ondersteuning voor Ubuntu
guettli
2017-10-31 01:46:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zoek naar Ubuntu op een kleine printer + scanner.

Welk apparaat heeft een zeer goede ondersteuning voor Ubuntu?

Ik wil plug + play, ik wil configuratiebestanden niet met de hand bewerken of ingewikkelde shell-opdrachten uitvoeren om het werkend te krijgen.

Vereiste functies:

  • LAN-toegang (optioneel WLAN)
  • Afdrukken (A4-formaat is voldoende)
  • Scannen
  • Afdrukken in zwart / wit is voldoende - Kleur is niet nodig
  • Grootte: niet veel groter dan 40cm x 40cm x 30xm

Saaie achtergrond:

Ik heb Brother DCP-7055W. De hardware is geweldig: scanner en printer in één apparaat en klein. Perfecte match. Behalve: het installeren van de stuurprogramma's is lastig.

Na het upgraden naar Ubuntu 17.04 werkt de scanner niet meer.

Ik wil een nieuw apparaat kopen in plaats van te onderzoeken hoe ik het kan krijgen werken. Ik hield ervan om in het verleden dergelijke fouten op te lossen. Maar nu heb ik vrouw, gezin en andere hobby's.

Heeft u geprobeerd [de driver updaten] (http://support.brother.com/g/b/downloadlist.aspx?c=eu_ot&lang=en&prod=dcp7055w_us_eu_as&os=128)? Je hebt niet gespecificeerd dat je het had, en Brother is hier behoorlijk goed in. Het is heel goed mogelijk dat dit uw probleem oplost, en u kunt de kosten vermijden van het vervangen van een anders functionerende printer (en het elektronische afval dat gepaard gaat met de verwijdering ervan)!
@Alpha3031 Ik waardeer het punt dat u probeert te maken, maar tenzij ik het stuurprogramma naar SE kan uploaden zodat ze het kunnen hosten, is een koppeling naar de downloadpagina van het stuurprogramma (en suggereren dat OP een nieuwere versie van het stuurprogramma probeert) het dichtst bij wat ik kan krijgen.
@Alpha3031 In de toekomst zal de [specifieke build waarnaar u rechtstreeks bent gelinkt] (http://web.archive.org/web/20171110150934/http://download.brother.com/welcome/dlf006893/linux-brprinter-installer -2.1.1-1.gz) (weerspiegeld in mijn commentaar om te voorkomen dat u uw eigen commentaar bewerkt) ZAL NIET actueel zijn en ZAL resulteren in precies hetzelfde probleem met toekomstige besturingssystemen waarmee OP momenteel wordt geconfronteerd!
U kunt ook linken naar [de belangrijkste downloadpagina] (http://web.archive.org/web/20171110150815/http://support.brother.com/g/b/downloadlist.aspx?c=eu_ot&lang=en&prod= dcp7055w_us_eu_as & os = 128 # SelectLanguageType-625_0_1) op dezelfde manier. De Wayback-machine zal de pagina bijwerken als deze nog beschikbaar is. In elk geval zullen toekomstige lezers waarschijnlijk meer details in uw antwoord op prijs stellen.
@Alpha3031 En toch, als Brother hun site vernieuwt, zal het een spiegel zijn van een oude pagina met links naar oude stuurprogramma's. De breuk die u probeert te voorkomen, vertelt degene die de link tegenkomt, dat ze moeten zoeken naar de nieuwste versie van de pagina, want als het gaat om zaken als software die verouderd is, is deze in veel gevallen erger dan geen: u denkt dat u loste een probleem op, maar eindigde met software die een beveiligingsprobleem heeft dat in een nieuwere versie is opgelost (bijvoorbeeld).
Laten we [deze discussie voortzetten in de chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/68539/discussion-between-alex-and-alpha3031).
Nee, ik heb niet geprobeerd de driver bij te werken. Ik wil gewoon dat het werkt. Ik wil een apparaat kopen dat werkt. Daar gaat deze vraag over. Zelfs als het zou werken, lost het deze vraag niet op, aangezien de procedure om de Brother-driver te installeren veel te ingewikkeld voor me is.
@guettli U gebruikt Ubuntu, maar is het updaten van een stuurprogramma te veel voor u? Ik stel nederig een Mac voor voor je volgende computer. (Geen schaamte; ik gebruik er zelf een.)
Een antwoord:
#1
+2
timuzhti
2017-11-11 21:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad een HP-printer aan, met name de HP ​​LaserJet Pro M130nw. Amazon claimt deze voor $ 99 te verkopen zodra je hem aan de winkelwagen toevoegt.

HP heeft altijd de beste ondersteuning gehad op Linux [1] [2] [3], en de huidige open source-stuurprogramma's, die zich in de standaard Ubuntu-opslagplaats bevinden (main), * en kan zelfs standaard worden geïnstalleerd ^ - claim volledige ondersteuning voor de M130-serie [4]. Linux wordt ook vermeld als een compatibel besturingssysteem op de specificatiepagina

Het heeft 802.11 b / g / n en 100Base-T Ethernet (en USB 2.0 natuurlijk). Afdrukuitvoer is maximaal 600 dpi, met "FastRes" pixelverdubbeling. Scannen is 600 dpi in kleur, 1200 dpi in zwart-wit. Helaas is er geen autofeeder voor de scanner. Als je er een wilt, moet je ponyrijden voor het volgende hogere model. Automatisch dubbelzijdig scannen, scannen in één doorgang en kleurenafdrukken zijn allemaal veel duurder.

Aanbevolen paginavolume is 150 tot 1500 per maand voor zowel afdrukken als scannen, hoewel de maximale taakcyclus 10.000 pagina's per maand is.

De minimumafmetingen zijn 398 × 288 × 231 mm, het minimum is wanneer alle laden gesloten zijn, enz.


* "main" betekent een Canonical onderhouden pakket. Het heeft waarschijnlijk de beste ondersteuning.

^ als dat niet het geval is, hoeft u alleen maar sudo apt hplip te installeren in een terminal of ernaar te zoeken in Synaptic of Software Center. apt heeft een mooie voortgangsbalk.

Ik neem ook aan dat laser Mono de voorkeur heeft boven inkjetkleur. Er kan een relatief betaalbare multifunctionele inkjetprinter zijn die ook aan de eisen voldoet.

Bedankt voor je antwoord. Ik accepteerde het en gaf je de premie, hoewel ik het niet erg kon, aangezien het enige tijd nodig heeft voordat ik de hardware ontvang. Maar de printer en de ondersteuning lijken goed te zijn. dank je.
@guettli Geen zorgen, ik help u graag verder. Ik hoop dat je de volgende keer terugkomt met een andere vraag of een antwoord! Onze site groeit nog steeds enorm, en elke gebruiker telt.
Ik heb het apparaat vandaag ontvangen. Afdrukken werkte uit de doos: erg leuk. Scannen werkt helaas helemaal niet. Zie: https://askubuntu.com/questions/977202/hp-laserjet-allinone-scan-does-not-work
@guettli Damn. Dat lijkt op een netwerkmodulefout. Je zou uiteindelijk een beetje met de configuratie moeten spelen. Het kan echter via USB werken. Zou u bereid zijn om een ​​kabel naar uw Ubuntu-computer te leiden en het netwerk voor andere computers te gebruiken? Het lijkt erop dat veel mensen helaas SNMP-problemen hebben. [\ [1 \]] (https://askubuntu.com/questions/531918/why-is-snmp-broken) [\ [2 \]] (https://stackoverflow.com/questions/16467712/php- snmp-cannot-find-module) [\ [3 \]] (https://thejoyofstick.com/blog/2012/12/01/installing-snmp-mib-files-in-linux-ubuntu-12-04- lts /) Misschien wil je taggen ...
... met [snmp] en [mib] om de juiste mensen het te laten zien. Sorry dat ik niet meer kan helpen.
Ik ben niet gehaast. Ik wacht tot ik een beloning kan geven op AskUbuntu en ik hoop dat iemand mijn vraag ziet en beantwoordt. Heel erg bedankt voor je hulp.
Ik zou scannen kunnen laten werken op Ubuntu 17.04, maar scannen werkt erg goed met de "HP Smart (HP AiO Remote)" Android-app. Ik heb dit alles-in-één apparaat: HP LaserJet Pro MFP M130nw.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...