Vraag:
Aanbeveling serverhardware voor ERP-applicatie
skv
2015-09-10 00:02:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een ERP-oplossing aan het bouwen met Microsoft .net en SQL server 2012. Ik verwacht ongeveer 20-30 gebruikers en mijn klant wil liever zijn eigen server kopen dan voor een cloud-gebaseerde server te kiezen.

Gezien de prestatiebehoeften van een kleine onderneming met ongeveer 5 gelijktijdige gebruikers die een webtoepassing gebruiken (niet rechtstreeks toegang tot de server), is dit de goedkoopste of de laagste configuratieserver die ik zou kunnen aanbevelen.

Ik overweeg of hot-swappable componenten essentieel zouden zijn, aangezien de server primair wordt gebruikt voor een ERP en kan worden verwijderd als er een componentfout is.

Ik werd voorgesteld een Dell Power Edge T20 Server, die lijkt te passen bij het budget van de klant, maar niet zeker weet of er betere opties zijn voor dat soort budget.

Een antwoord:
#1
+5
Jamess
2015-09-10 09:29:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou denken dat servers op instapniveau met RAID, Hot swap en indien nodig met redundante Powersupply hiervoor voldoende zouden zijn. Elk van de instapservers met Dell, HP en IBM zou de rekening moeten passen. Om het budget laag te houden, kunnen SATA in tegenstelling tot SAS-harde schijven (houd rekening met de lagere RPM's) en ingebouwde SATA RAID helpen

+1, Kijk eerst naar de technologieën binnen de server die u op een dagelijkse thuiscomputer kunt vinden. Deze technologieën, zoals SATA RAID of hot swapping, kunnen grote draaipunten zijn voor de prijsstelling voor grotere systemen.
Bedankt voor het antwoord, de instapservers hebben echter helemaal geen RAID, voor een data-intensieve applicatie zou dit belangrijk zijn, denk ik, dus een desktop-achtige machine met zeg maar een RAID 5 (als die al bestaat) zou Doen ?
De meeste servers op instapniveau (bijvoorbeeld: Dell PowerEdge T110 II, HP Proliant ML 10) in India hebben een ingebouwde SATA RAID en kunnen, indien besteld met 3 harde schijven, worden ingesteld als RAID 5 voor een prijs van rond de 50K Indiase roepies.
Redundante voeding of hot-swappable schijven kosten veel meer ... in dezelfde instapmodellen
@Jamess bedankt voor de info, hoewel ik dit overweeg voor een klant in het Midden-Oosten, is uw advies zeer nuttig bedankt


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...