Vraag:
Oproepen via een vaste lijn (of VOIP) beantwoorden op de smartphone
James
2015-09-10 09:04:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vrouw staat erop een vaste lijn te hebben. Ik weet dat er een aantal VOIP-providers zijn die apps hebben waarmee je oproepen op je smartphone kunt beantwoorden, maar is er een generiek apparaat waarmee je vaste oproepen op je mobiele telefoon kunt beantwoorden (alsof het een POTS-telefoontoestel is)?

Ik neem aan dat er een bijbehorende app voor nodig is.

Is dit een bestaande POTS-extensie die u op een smartphone wilt gebruiken, of zoekt u naar VOIP- of POTS-oplossingen?
Een POTS-oplossing zou voor beide werken, dus dat zou ideaal zijn, maar VOIP-oplossingen zouden voor veel (waarschijnlijk de meeste tegenwoordig) mensen werken.
Twee antwoorden:
#1
+4
szoszk
2015-09-10 21:28:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een Android hebt, is het heel eenvoudig: je hebt geen apps of externe apparaten nodig.
Ga gewoon naar de oproepinstellingen en scrol helemaal naar beneden. Er zijn de instellingen voor internetoproepen, waar u zich rechtstreeks kunt aanmelden bij uw VoIP-provider en oproepen kunt beantwoorden waar u ook een internetverbinding heeft (zorg ervoor dat u het selectievakje Inkomende oproepen ontvangen aanvinkt).
I gebruik deze oplossing om verbinding te maken met mijn router, om de vaste lijn te gebruiken waarmee (de router) is verbonden, en het werkt prima.

Dat lukt niet met POTS, alleen VOIP, maar dat is zeker interessant. Ondersteunt het ALLE VOIP-providers?
@James Het zou alle VoIP-providers moeten ondersteunen die het SIP-protocol gebruiken, wat momenteel de standaard is in VoIP
Helaas lijkt het erop dat mijn huidige provider (Ooma - een van de meest populaire hier in de buurt) SIP gebruikt, maar een aangepaste, getunnelde versie, dus ik denk niet dat dit zal werken - en ik heb geen Android. :-(
@James Als je alleen een Android wilde hebben vanwege VoIP, dan kun je het risico nemen, want Ooma biedt een Android-app aan, voor het geval het niet werkt. Maar aan de andere kant, waarom zou u Ooma gebruiken als er verschillende providers zijn die SIP niet-gemodificeerd gebruiken. Het voordeel van VoIP is dat u het overal ter wereld kunt gebruiken.
Waarom Ooma gebruiken? Behalve belastingen is het gratis. Zijn er andere gratis VOIP-providers?
#2
+2
Enigma
2015-09-10 19:29:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absoluut te doen. Vaak kun je de vaste lijn niet rechtstreeks overzetten naar een VoIP- of Google Voice-nummer, maar wel naar een tijdelijke mobiele telefoon en vervolgens naar een Google Voice-nummer.

https://www.google. com / voice

Het is $ 20 als je het nummer wilt behouden, maar als je gewoon een nieuw nummer wilt krijgen, is dat gratis.

Je kunt de Hangouts + Hangouts Dialer / Google Voice-apps om de oproepen op uw smartphone (s) te ontvangen.

Iets als http: // www.magicjack.com/index.html zou een andere manier zijn om de vaste lijn te behouden maar oproepen door te kunnen schakelen.

Ik neem het niet over nummeroverdracht - mijn vrouw wil nog steeds de gewone telefoons gebruiken - dit zou een AANVULLING zijn op gewone telefoons.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...