Vraag:
4k 40-inch tv voor programmeren
mgiammarco
2015-10-25 15:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een 4k-tv van 40 inch nodig die ik ga gebruiken bij het schrijven van software. Ik heb nodig:

 • HDMI 2.0
 • de mogelijkheid om overscan uit te schakelen
 • om alle beeldverwerking uit te schakelen
 • lage vertraging
 • ongeveer 40 "groot

Ik heb gezien dat de meest populaire tv voor deze gebruiker een Seiki van 39 inch is, maar deze heeft enkele problemen en ik kan het ook niet vinden in Italië .

Ik ben nu geïnteresseerd in het vinden van informatie over een Philips 43PUH4900 die ik gemakkelijk kan kopen en die 400 euro kost, maar ik kan er geen recensies voor vinden op internet.

Anders sta ik open voor het ontvangen van hints over populaire merken zoals LG of Samsung.

Als je programmeur zegt, vraag ik me af of je van plan bent om het op je computer aan te sluiten? Als dit het geval is, ondersteunen niet alle videokaarten HDMI 2.0 (dit weet je misschien al). Ook als programmeur is het lezen van regels code op een 4k erg handig, maar hoe verder je het scherm weg hebt, hoe moeilijker het is om mee te werken. Visual Studio (of wat dan ook IDE) is veel gemakkelijker te lezen op een 4k-monitor op 28 "een voet afstand dan 40" op 1,8 meter afstand. (Dit is mijn eigen ervaring en mening, gebaseerd op een aanname in uw vraag.)
Bedankt voor je info, ik heb eigenlijk een hdmi2.0-kaart. Ik begrijp je opmerkingen over het formaat van de monitor, maar als het me niet bevalt, kan ik het recyclen als tv!
Ik begrijp het, ik heb veel recensenten zien zeggen dat OLED (degene die de pixel uitschakelt wanneer deze zwart is) een goede keuze is als je het geld hebt. Ik waarschuw ook als je van plan bent om te gebruiken om te gamen, controleer of het scherm heeft een vertraging (niet de Xms-verversingstijd). Meerdere tv's hebben een vertraging tussen invoer en het resultaat op het scherm, dit komt naar mijn mening door de verwerking op het scherm zelf. Dit scherm doodt op reacties gebaseerde games zoals FPS of RB / GH. Https://www.youtube.com/watch? V = I44RJYOVAoohttp: //www.techhive.com/article/183928/how_to_find_and_fix_input_lag_in_your_HDTV_or_monitor.html
Sorry, het lijkt erop dat de 43PUH4900 er niet op staat, maar ik heb een goede site gevonden met vertragingen die van belang kunnen zijn: http://www.displaylag.com/display-database/
c't in Duitsland heeft een tijdje geleden 4K-tv's beoordeeld voor gebruik als computerschermen en vond dat ze niet geschikt zijn vanwege chroma-subsampling.
Ik ben ook benieuwd hoe de Philips 43PUH4900 presteert als ontwikkelmonitor. Heb jij het gekocht? Hoe presteert het als monitor?
@mgiammarco kun je werken met dp1.2 in plaats van hdmi2.0? Als je kunt, heb ik een paar suggesties voor je.
Twee antwoorden:
#1
+3
mgiammarco
2016-04-15 20:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Philips 43puh4900 gekocht.

Positief:

 • er zijn veel parameters om in te stellen. Na enige tijd vind je de combinatie die goed werkt als monitor.
 • je kunt overscan / underscan ook gemakkelijk vermijden
 • het scherm is mat en niet verblindend, zodat je het vele uren kunt gebruiken een dag om te programmeren
 • 43 is beter dan 40, dus je kunt het scherm opsplitsen in 4 monitoren

Negatief:

 • Ik heb gemaakt een grote fout bedrogen door handleiding en brochure. Er staat onder HDMI (vertaald uit het Italiaans) "de tv kan 3840x2160 doen bij 60hz". Ik dacht dat het hdmi2.0 was, maar helaas gaat het bij 60 Hz naar chroma subsampling 4: 2: 0. Het is dus niet bruikbaar en het is GEEN hdmi2.0. Bij 30hz doet het 4: 4: 4, dus je kunt het gebruiken voor programmeren.
#2
+2
BrianHVB
2016-12-02 13:01:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tl; dr De Samsung KU6290 is een 40-inch 4K-tv voor ongeveer $ 300. Hij heeft HDMI 2.0, Chroma 4: 4: 4, invoervertraging van ongeveer 35 ms , en is door Amazon aanbevolen voor gebruik als computermonitor. De 6290 is identiek aan de KU6300 behalve de slimme afstandsbediening.

Ik heb heel veel onderzoek naar monitoren, televisies en schermtechnologie. Mijn doel was om een ​​groter scherm aan te schaffen voor de volgende taken:

 • Algemeen computergebruik (surfen op het web, e-mail, enz.)
 • Programmeren (meestal met behulp van de JetBrains IDE's en Visual Studio
 • Tekstverwerking
 • Gaming

Enkele van mijn andere doelen en beperkingen

 • Goedkoop (minder dan $ 500)
 • Kan aan de muur worden gemonteerd

Aanvankelijk keek ik naar 27 "tot 30" monitoren, maar ik ontdekte dat 4K / UHD / 3840 × 2160 (alle drie betekenen hetzelfde) middelgrote monitoren zijn niet echt nuttig voor productiviteit, programmeren en tekstverwerking. Het idee is dat deze taken tekstinvoer zijn spannend, en een 4K-resolutie op een 27-inch monitor zal tekstgroottes en UI-elementformaten produceren die te klein zijn om comfortabel te kunnen zien.

In plaats daarvan begon ik naar een 4K-televisie te kijken die ik zou kunnen gebruiken als een computermonitor. Op basis van rapporten van andere mensen en op het formaat van mijn bureau leek 40 "ongeveer de juiste maat. Toen ik op zoek was naar een 4K tv-als-monitor, ontdekte ik dat er een paar belangrijke factoren zijn:

 • Chroma 4-4-4: Chroma verwijst bij gebruik naar televisies naar algoritmen die worden gebruikt om de RGB-kleursignalen te comprimeren. Hoe meer compressie, hoe sneller het signaal kan worden verzonden en verwerkt. Dit is prima voor video of games, maar als je begint met het comprimeren van kleuren, kan tekst wazig worden. Chroma 4-4-4 betekent dat er geen compressie is. De meeste mensen met wie ik heb gesproken, zijn het erover eens dat een tv die 4-4-4 chroma mogelijk maakt, is een van de belangrijkste factoren bij het gebruik van een tv als monitor.

 • HDMI 2.0 input: Er zijn twee algemene HDMI-standaarden, 1.4 en 2.0. Alleen 2.0 ondersteunt 4K @ 60Hz. 1.4 bereikt maximaal 4K @ 30Hz. De Hz verwijst naar de verversingssnelheid van het scherm. Voor programmeren en algemeen computergebruik is 30Hz misschien prima voor de meeste mensen, maar het verschil tussen 30Hz en 60Hz bij gamen is erg merkbaar. Veel serieuze gamers gebruiken beeldschermen met een verversingssnelheid van 120 Hz. Hoe hoger de snelheid, hoe minder bewegingsonscherpte er is. Dit is vooral belangrijk wanneer de FPS van een game of video toeneemt. Over het algemeen merk je geen groot kwaliteitsverschil tussen 60Hz en 120Hz, tenzij je gemiddelde FPS ook hoger is dan 60. Helaas ondersteunt HDMI 2.0 voorlopig geen 120Hz verversingssnelheid bij 4: 4: 4 Chroma, zoals de gegevensbandbreedte is te laag. Hiervoor heeft u Display Port of USB 3.1 nodig. Zeer weinig 4K-tv's hebben een displaypoort-ingang en ik heb er geen gevonden met een USB 3.1-video-ingang.

 • Input Lag: Gemeten in milliseconden, dit is de hoeveelheid tijd die nodig is voordat verandering in de brongegevens wordt weergegeven op het scherm. Deze beoordeling is meestal niet relevant voor het afspelen van video, aangezien de reactietijd er niet echt toe doet zodra de video start. Het is echter erg relevant in een monitor voor algemeen gebruik, programmeren en videogames. Een hoge responstijd zorgt voor een merkbare vertraging tussen een muisbeweging (of controllerbeweging) en de verandering op het scherm. In competitieve, snelle games zoals Call of Duty of DOTA kan zelfs een kleine verbetering van de inputvertraging iemands vaardigheid verbeteren. Omdat ik niet in de bovenste regionen van competitief gamen zit, is dit geen grote factor, maar nog steeds belangrijk. Invoervertraging is omgekeerd evenredig met gegevensbandbreedte (d.w.z. chroma). Vertraging kan dus worden verminderd door de chroma-compressie te verhogen en het gebruik van 4: 4: 4 chroma zal de hoogste invoervertraging voor een bepaald scherm produceren. Ik heb geen harde regel gevonden, maar over het algemeen lijkt een input-lag van minder dan 50 ms goed genoeg te zijn voor zowel algemeen computergebruik als algemeen videogamen. Ter vergelijking: high-end 1080p-monitoren hebben een invoervertraging van ongeveer 15 ms. Een paar andere punten. Veel tv's hebben een "gamemodus" die invoervertraging vermindert ten koste van video- of kleurnauwkeurigheid. Dit is voor de meeste gevallen een acceptabele afweging. Aangezien Chroma 4-4-4 lang niet zo belangrijk is in videogames als voor het weergeven van tekst en programmeren, is het verhogen van de chroma-compressie om de invoervertraging te verminderen een goede afweging.

Samenvattend ging ik op zoek naar een 4K-televisie die:

 • Tussen 37 "en 43"
 • Geschikt voor chroma 4: 4: 4
 • HDMI 2.0
 • Relatief lage invoervertraging
 • Minder dan $ 500

Ik heb een aantal opties bekeken, maar ging uiteindelijk voor de Samsung 40 "KU6290 voor $ 300 (feestdagen 2016). De KU6290 is identiek aan de meer populaire 6300, behalve dat hij niet de spraakgestuurde 'slimme' afstandsbediening, en Bluetooth-audioverbindingen zijn niet mogelijk. De televisie heeft goede recensies op Amazon en een aantal mensen hebben hem aanbevolen voor gebruik als computermonitor. Hier is wat ik er leuk aan vind

 • Meerdere chroma-niveaus (inclusief 4: 4: 4)
 • Lage invoervertraging
 • Meerdere modi (gaming, video, enz.)
 • Veel aanpassingsmogelijkheden. Bekijk de Amazon-recensies voor een handige gids over welke waarden u kunt instellen voor gebruik als pc-monitor.
 • Verkrijgbaar bij een plaatselijke winkel (Best Buy in mijn geval) voor gemakkelijke retournering
 • Wandmontage (gebruikt 400 mm x 400 mm VESA-beugels)

Dit is een 4K-tv op instapniveau en er zijn enkele nadelen . Ten eerste heeft het een lage responstijd. Meerdere recensenten hebben gezegd dat bewegingsonscherpte merkbaar is bij hoge actie films. Ten tweede is de kijkhoek niet erg goed wanneer deze meer dan 20 graden uit het midden wordt bekeken. Ten derde kan het niet zoveel kleuren reproduceren als andere tv's en monitoren. Geen van deze nadelen is bijzonder zorgwekkend voor gebruik als pc-monitor. De verminderde kleurruimte kan een probleem zijn voor grafisch ontwerpers, maar niet voor programmeurs.

Hier is de Amazon-lijst en recensies voor de Samsung KU6300

De De tv komt volgende week aan en ik zal mijn bericht bijwerken zodra ik het heb geconfigureerd. Ik zal het gebruiken met een MSI-gaminglaptop met een GTX 1070.

Wat denk je na een paar maanden met de KU6290? Is de input lag draaglijk?
Ik hou ervan. Ik merk de invoervertraging helemaal niet, tenzij ik ernaar op zoek ben. In eerste instantie veranderde ik de Chroma-instellingen in 4: 2: 2 en plaatste het vervolgens in de "Gaming" -modus wanneer ik FPS-games speelde, maar na een paar weken nam ik niet meer de moeite om het te veranderen, en dat heb ik ook niet merkte veel van een probleem op. Als ik iets competitiefs zou spelen, maakt het misschien uit, maar niet voor wat ik doe. Ik gebruik het meestal voor coderen, films kijken en games voor één speler spelen, en daarvoor werkt het geweldig.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...