Vraag:
E-ink monitor / beeldscherm?
miroxlav
2016-03-30 18:02:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een pc-monitor (HDMI of DVI of VGA of USB) met een e-ink-matrix?

Mijn belangrijkste doel is om e-paper als standaardscherm voor werk te krijgen. Voor werken met tekst is het voldoende en het legt minder stress op het gezichtsvermogen.

Iemand kan er ook van verwachten dat het CVS ( Computer vision-syndroom) en / of vermoeide ogen vermindert.

Een antwoord:
#1
+15
miroxlav
2016-03-30 18:16:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een e-ink-display gemaakt vanaf een Kindle DX-apparaat. Steps zijn te vinden op internet, maar vanwege hun lengte ga ik ze hier niet reproduceren. Het punt was om Kindle DX te jailbreaken, daar een VNC-viewer te plaatsen en een sessie te starten.

 • voordeel: gebruikte Kindle DX is relatief goedkoop om te kopen

 • nadeel: 9,7 "Kindle-scherm is vaak te klein voor gebruik als pc-scherm; scherm werkt altijd in 16 tinten-modus, dus er is een aanzienlijke vertraging.

  Nog steeds goed als startapparaat of om te testen door iemand die niet zeker weet of e-ink-weergave hem zal helpen of niet.

enter image description here >> youtube search (reality check )


Mijn vriend heeft zojuist een Dasung PaperLike 13,3-inch e-ink USB-scherm ontvangen van een Chinese startup, ook gepromoot in hun Indiegogo-campagne. Interessante en handige functie zijn 3 weergavemodi (16 tinten, 5 tinten, 2 tinten) die verschillen naargelang de snelheid van het bijwerken van het scherm.

 • voordeel: eerste echt bruikbare apparaat in de buurt; goede schermgrootte en voldoende resolutie (1600 × 1200); biedt een tweekleurenmodus om problemen met achterblijven te elimineren.
 • nadeel: prijs en beperkte beschikbaarheid (ze produceren ze momenteel in batches, je moet het geld verzenden en wachten op de volgende batch)

13.3 "-paneel lijkt momenteel het grootste beschikbare e-ink-paneel op de markt te zijn, niemand lijkt momenteel een groter te vervaardigen (zie ook deze beperking van de e-ink-vormfactor Q / A)

enter image description here >> youtube search (reality check)


Vergelijkbare 13.3 "e -ink monitor is aangekondigd door SOL Computer, maar details zijn niet bekendgemaakt en het is duidelijk dat het nog niet beschikbaar is voor verkoop ( UPDATE 2016-05: het lijkt erop dat ze gewoon de bovenstaande PaperLike-monitor verspreiden (re-branded)). Ook bieden ze momenteel

 • e-ink notebook
 • e-ink tablets (met Windows en Android)
 • e-ink-display met controllerkaart (om in aangepaste apparaten in te bouwen)

enter image description here


2016 -10-13 update:

Deze displays zijn duur, dus voordat ik ze kocht, heb ik de PaperLike geleend van de vriend die ik hierboven noemde. En tot mijn verbazing ontdekte ik dat het e-ink-paneel mijn computerzichtproblemen niet verlichtte (hoewel dat voor de vriend wel het geval was), maar het verslechterde . (Witte achtergrond van e-ink-paneel was op lange termijn te helder.) Ik ontdekte dat in mijn geval de werkelijke problemen worden veroorzaakt door blauw licht, een intens helder beeld (van welke kleur dan ook) en flikkeren van het LCD-scherm (vooral helderheid is laag ingesteld). Na onderzoek heb ik ze opgelost met behulp van BenQ EW2775ZH, verkrijgbaar voor 200 €:

 • verminderen van blauw licht - scherm overgeschakeld naar Low Blue Light Plus-modus
 • verminderen helderheid - gebruikt lage helderheid en lage contrastniveaus
 • elimineert flikkeringen - het scherm is ontworpen zonder flikkering

Dus voor degenen die vanwege problemen met het gezichtsvermogen naar e-ink grijpen: het is mogelijk dat een prijzig e-ink-display deze niet noodzakelijk oplost. Dus als u uw problemen probeert te verminderen, wilt u misschien de bovenstaande 3 punten controleren voordat u een duur e-ink-display koopt. U kunt proberen blauw licht te verminderen (in eerste instantie zelfs zonder iets te kopen) en u kunt schermflikkering elimineren door de helderheid van het paneel op 100% te houden (zie PWM-uitleg om te begrijpen waarom dit helpt ). Voor mij maakte BenQ EW2775ZH het e-ink-scherm overbodig.


Update 2017-11-15:

PaperLike Pro e-ink paneel 2e generatie PaperLike. Het ondersteunt de HDMI -interface.

Fabrikant: Dasung (zie Engelse site)

Dit kan momenteel ook worden gekocht via SOL Computer , zie de Dasung- of SOL-computersite.

enter image description here >> youtube-zoekopdracht (reality check)

De grotere lijken leuk, maar verdomd, ze zijn duur.
lijkt op papier alsof je een indiegogo-campagne hebt.
@JourneymanGeek - bedankt, ik heb het antwoord bijgewerkt. Misschien is het je opgevallen dat de prijs lager is bij aankoop via de campagne.
Kan iemand mij uitleggen waarom deze beeldschermen zo duur zijn?
@UpTheCreek,-patenten. Het zal nog een paar jaar duren voordat de belangrijkste patenten vervallen en de concurrentie de prijzen begint te drukken.
@mark juist ja. Je zou denken dat als ze meer / goedkopere licenties van de technologie zouden toestaan, we er veel meer van zouden zien (en misschien meer geld zouden verdienen voor de octrooihouders)
kun je me vertellen hoe het is gepatenteerd, terwijl Kindle met die technologie begon? precies welk deel ervan is gepatenteerd, ik kan het niet begrijpen?
OMG het papierachtige is * echt * indrukwekkend. ik gebruik e-readers al een tijdje en hun verversingssnelheid komt lang niet in de buurt van wat we zien in hun videodemo, ervan uitgaande dat het echt is. wat betreft de prijs / patenten: grotere e-ink-displays zijn erg duur. De displays van de 1e generatie 13 "zijn nu 600 $ +, dus ik kan zien waarom deze $ 1000 is. Ik wou dat het ook een touchscreen had ...;)
Koop uit ervaring GEEN Dasung. Hun display dat ik had besteld, was DoA, en ze lieten me het oplossen totdat de bezwaarperiode van PayPal voorbij was, en negeerden vervolgens gewoon mijn e-mails.
@Alex - Ik heb persoonlijk een van hun apparaten getest en het werkte zonder problemen, maar het was dat eerste model vanaf het moment dat dit antwoord werd geschreven. Ik heb geen informatie over hun productie sinds die tijd. Ik hoop dat u een oplossing voor uw probleem zult vinden.
Ik zei duidelijk niet dat * al * hun apparaten slecht zijn; Ik wees er net op dat wanneer ze falen, er geen ondersteuning is - zelfs als ze niet slagen voor DoA.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...