Vraag:
Wat is een goede lichtgewicht e-boeklezer?
Dawny33
2015-09-15 22:23:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een mooie lichtgewicht e-bookreader die prettig voor het oog is?

Voorkeursspecificaties zijn onder meer: ​​

 1. Display: Touch en (Iets dat prettig voor het oog heeft de voorkeur)
 2. Fatsoenlijke batterijduur (ik zou veel reizen, dus iets dat weken kan werken zou erg goed zijn)
 3. Opslag: zou in staat moeten zijn om minimaal 200 boeken tegelijk op te slaan. (Dat is een drempelvereiste. Hoe meer, hoe beter)

Omdat ik een reiziger ben, zou een apparaat dat stevig en duurzaam is, handig zijn om tijdens het reizen even snel te lezen.

Ondersteunt de meeste e-bookformaten zoals epub, pdf, enz.

Aangezien ik een fervent gebruiker van Goodreads ben, zou een Goodreads-app of -integratie ook helpen.

Betekent "e-book reader" voor u e-paper, of past iets met achtergrondverlichting bij de rekening? (Een achtergrondverlichting zou voor mij niet als "prettig voor het oog" gelden, maar ik weet dat er mensen zijn die het niet erg vinden.)
Moet het beeldscherm in kleur zijn of is zwart-wit in orde?
@HDE226868 Het is geen grote influencer. Als er om een ​​keuze wordt gevraagd, geef ik de voorkeur aan degene die ** gemakkelijk op zak ** is. Dus misschien de zwart-wit?
Welke e-bookformaten het apparaat ondersteunt en waar deze e-books kunnen worden gekocht, kan een belangrijke factor zijn.
@w3d Dank je wel. Voeg het toe aan de vraag. Maar aangezien ik ze meestal in de Amazon Store koop, is de ** waar ** niet nodig, denk ik omdat het niet locatieafhankelijk is.
Als u ze "meestal bij Amazon koopt", dan lijkt ** waar ** een belangrijke factor te zijn. Als je meestal bij Amazon koopt, lijkt een Kindle de voor de hand liggende keuze IMO. (?) TBH, toen ik in het verleden een e-bookreader koos, was dit de nummer 1 doorslaggevende factor. Hoewel dat misschien niet past in de "hardware" kant van de aanbeveling?
@w3d Ohh, ik heb uw vraag blijkbaar verkeerd begrepen. Ja, ik begrijp dat Kindle-boeken niet (of wel?) Kunnen worden gelezen op Nook voor zover de info. op de Amzon-forums zijn te vertrouwen. Maar als het me lukt om een ​​lezer te krijgen met de specificaties die ik heb genoemd, dan heb ik geen probleem met de winkels. Ik heb Nook en Kindle bekeken. Gewoon geïnteresseerd of er nog meer minder bekende en leuke e-boeklezers zijn.
Drie antwoorden:
#1
+12
belford
2015-09-16 01:30:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

E-ink is een oplossing voor je nr. 1 en nr. 2.

Persoonlijk kan ik Kindle aanbevelen. Ik gebruik mijn e-boeklezer nu 3 jaar en het was een grote opluchting voor mijn ogen.

In mijn geval is het Kindle-toetsenbord, maar er is ook een versie met touchscreen op de markt:

Kindle, 6-inch niet-verblindend touchscreen-display voor £ 59,99

of

Gloednieuwe Kindle Paperwhite, 6 inch met ingebouwde -in Light voor £ 109,99

 1. Je hoeft niet zoveel om opslag te geven, want populaire formaten zoals epub of mobi zijn erg licht van gewicht. Met 4 GB kunt u duizenden boeken bewaren.

Levensduur van de batterij (van amazon):

Een enkele lading gaat tot vier weken mee, gebaseerd op een half uur lezen per dag met draadloos uitgeschakeld. De levensduur van de batterij is afhankelijk van draadloos gebruik.

Deze beschrijving heeft veel gemeen met de werkelijkheid. E-ink-display verbruikt alleen stroom als de weergegeven pagina's veranderen . Dit is het belangrijkste verschil met een LCD-scherm.

 1. Goodreads-integratie is mogelijk (Amazon heeft dit bedrijf gekocht):

Met Goodreads op Kindle kun je verbinding maken met de Goodreads-community, vrienden volgen en zien wat ze lezen, en boeken op je Kindle delen en beoordelen. Je kunt ook Kindle-boeken kopen en geselecteerde titels rechtstreeks in Goodreads kopen. Hulp voor Kindle Voyage (7e generatie), Kindle Paperwhite (7e generatie), Kindle (7e generatie) en Kindle Paperwhite (6e generatie).

Bron: Amazon

Ik heb zowel een Kindle PW als een Kindle Voyage gehad. Als de kosten geen groot probleem zijn, kan ik persoonlijk aanbevelen om voor de Reis te sparen voor de PagePress-sensoren met haptische feedback. Het ontbreken van fysieke knoppen voor het omslaan van pagina's op de PW was een vervelende ervaring voor mij.
#2
+7
Dawny33
2015-09-21 22:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tijdens mijn zoektocht naar de lezer ben ik Barnes and Noble's Nook tegengekomen; die hier een vermelding verdient, voor het geval iemand op zoek is naar een goedkope e-book reader.

Over Nook, in de woorden van Barnes and Nobles:

Onze hoogste resolutie E Ink®-apparaat helpt u uw volgende leesopdracht sneller te vinden en heeft een nieuwe GlowLight die de hele pagina gelijkmatiger verlicht.

Functies:

 • Geheugen: bevat veel boeken. Geheugen is dus geen probleem. In feite zorgen maken over geheugen voor elke e-reader.
 • Gewicht: lichter dan de Kindle
 • E-ink: heeft Eink. En @belford heeft de voordelen van een e-ink-lezer heel mooi uitgelegd.
 • Ingebouwde leeslamp: Een geweldige functie voor reizigers. Het leeslampje is zachtaardig en past perfect bij de pagina's, waardoor het niet te flitsend wordt.
 • Over de achtergrondverlichting en de batterijduur:

  Met GlowLight ingeschakeld bij de standaard helderheidsinstelling, gaat één keer opladen meer dan 1 maand mee met draadloos uitgeschakeld op basis van ½ uur dagelijks lezen en 1 pagina vernieuwen per minuut. Een enkele lading gaat meer dan 2 maanden mee met draadloos uit en GlowLight uit op basis van ½ uur dagelijkse leestijd en 1 pagina verversen per minuut. De batterijduur is afhankelijk van de apparaatinstellingen, het gebruik en vele andere factoren.

  Prijs: $ 99 en gratis verzending. Het is dus goedkoper dan de Kindle.

  Er zijn veel beoordelingen van Nook overal op internet, maar zoals ik Amazon Reviews vertrouw, voeg ik de link toe.

  #3
  +3
  Adam Comerford
  2015-09-22 23:08:37 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ik kan Kindle als een optie toevoegen (ik heb een ouder model en een papieren wit gebruikt) - voor het lezen van romans en andere gemakkelijk weergegeven gerechten met alleen tekst is het een geweldig product. De mogelijkheid om zowel in direct zonlicht als in het donker te functioneren zonder je ogen te vernietigen, is een enorm voordeel ten opzichte van andere opties.

  De Kindle-app is echter ook beschikbaar op andere platforms (Android, iOS, desktop OS) en ik hebben het buitengewoon handig gevonden om een ​​groter formaat lezer met kleurenfunctionaliteit te hebben voor een aantal gebruiksscenario's:

  1. Grafische romans - als je het formaat leuk vindt, dan heb je meer nodig dan e-ink
  2. Technisch lezen - diagrammen, codevoorbeelden, tekst die slecht reageert als ze worden opgesplitst, profiteren allemaal van de grotere formaatoptie

  Ik heb Kindle ook op mijn telefoon gebruikt (het synchroniseert naar de verste leeslocatie op meerdere apparaten) voor die keren dat u uw lezer / tablet vergeet of zich onverwacht verveelt.

  Daarom is mijn aanbeveling, als u het zich kunt veroorloven, een aanpak met meerdere apparaten voor maximale tevredenheid. Of je nu Kindle gebruikt of niet, zorg ervoor dat de door jou gekozen app en indeling bruikbaar zijn met verschillende soorten apparaten (synchroniseren is ook zo handig).

  Voor op reis is de telefoon waarschijnlijk een gemakkelijke keuze (zolang uw scherm maar redelijk groot is). De tablet is een persoonlijk gesprek - je kunt hem vervangen door een laptop, maar dat vind ik lastig in een beperkte ruimte (vliegtuigen, treinen) - fatsoenlijke tablets kunnen ook worden geladen met films / games enz. Voor de tijden dat je entertainmentopties aan boord zijn arm. Persoonlijk laat ik de tablet thuis voor op reis, tenzij ik weet dat ik een lange vlucht heb waarbij ik technisch moet lezen of ik weet dat de entertainmentopties vreselijk zullen zijn.  Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
  Loading...