Vraag:
NUC class-systeem met dubbele ethernetpoorten
Journeyman Geek
2015-11-03 05:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een bepaald moment in de toekomst zou ik mijn thuisrouter willen vervangen door een x86-box met pfsense. Ik ben nogal dol op de NUC-vormfactor voor dit soort dingen, maar het vinden van een geschikte was lastig. Mijn vereisten?

 • Geen gesoldeerd in ram. Het kan gebeuren, wie weet. Ik ben echter blij met een enkele sleuf.
 • Ik ben niet kieskeurig over de processor. Atom x3 of beter. Passief gekoeld zou geweldig zijn.
 • Msata, M2 of gewone sata is prima. Ik zal mogelijk toch USB opstarten.
 • dubbele gigabit netwerkpoorten ingebouwd. Essentieel . Zou geweldig zijn als een of beide intel zijn. (Om het dubbel duidelijk te maken: ethernetpoorten, geschikt voor gigabit ethernet, koper, RJ45-compatibel, aantal 2).
 • NUC-vormfactor, hoewel ik in orde ben met elke variant.
 • Optioneel ingebouwde wifi-adapter die hostapd ondersteunt.
 • Beschikbaar in / wordt verzonden naar singapore of de VS
 • Redelijk geprijsd - het heeft voor mij geen zin om 2x te betalen wat een gewone machine uit de nuc-klasse alleen kost voor een vrije ethernetpoort . Ik accepteer dat er een kleine prijspremie zal zijn.
 • Nee, ik zal geen dongle gebruiken. Ik heb erover nagedacht. Ik mag het doen. Het is onaanvaardbaar voor de reikwijdte van deze vraag
Heeft u een rek? Er zijn tal van 19-inch items en sommige zijn vrij ondiep, maar ze lijken niet eens vaag op een NUC in grootte. Je zou echter meer fysieke interfaces krijgen.
Nucs hebben een hoge paf / waf. Ik zou graag een rack hebben, maar deze dingen zijn waanzinnig praktisch voor thuisservers.
Zes antwoorden:
#1
+5
Criggie
2015-11-04 09:20:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad u specifiek aan om specifiek een APU voor PC Engines te overwegen. http://www.pcengines.ch/apu.htm

Ze worden geleverd met 2 of 3 gig-interfaces en hebben ook interne mini PCIe-slots. Je kunt kiezen tussen de 2GB of 4GB ram-modellen, helaas is deze op het board gesoldeerd. De vermelde mSATA-kaarten werken met pfsense.

Ze gebruiken een seriële console in plaats van VGA, en het is bewezen dat ze prima pfsense draaien. Extra bonus, ze zijn slechts een dozijn watt aan stroomverbruik en worden passief gekoeld.

De behuizingen zijn groter dan een NUC, maar ook een stuk slanker.

enter image description here

Ik heb er een, het werkt perfect in pfsense, specifiek gericht op de vraag van het OP.

Die zijn * leuk * maar ik ben niet zeker van de lokale (singapore) beschikbaarheid. Upvoted, maar niet zo netjes als deze kleine dingen kunnen stapelen, met standaard 12V-voeding en in wezen verwisselbare machines.
@JourneymanGeek Ze zijn standaard 12V-stroom en de koffers zijn gewone aluminium dozen die prima kunnen worden gestapeld.
Ik heb deze eerder in actie gezien, goede dingen. Zou het ook aanbevelen, hoewel ik er geen bezit.
Meh. Ik zal zien of ik er een ophaal als ik me in baan +1 heb gevestigd. Dit is het * verstandige * antwoord, en het hoeft geen betrekking te hebben op het snijden van gaten in een koffer en het vervallen van garanties.
De huidige versie hiervan, ingebouwd in een systeem, kan hier worden opgehaald: http://www.mini-box.com/ALIX-APU-Systems
#2
+3
Criggie
2015-11-04 06:33:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je de NUC leuk vindt, blijf er dan bij.

Een NUC of andere kleine hardware kan pfsense goed werken met één NIC, op voorwaarde dat je een beheerde ethernet-switch hebt en je bereid bent om volledige duplex 500 Mbit door uw firewall in plaats van full duplex gigabit.

Ik had een kleine shuttle-kaart / koffer met een ingebouwde NIC, en geen voorziening om iets anders toe te voegen. USB was ook geen goede oplossing, vanwege het CPU-gebruik en de algemene rommel.

Dus ik zette vlan10 gewoon op mijn procurve 2520-switch en sloot mijn pfsense-box aan op een enkele trunk-switchpoort die was geconfigureerd om vlan1 te dragen untagged (het LAN) en vlan10 (het internet, getagd)

Ik heb die box geruild voor een 3-poorts APU, en het werkt nog steeds op slechts één poort.

Als je verschillende NUC's voor verschillende doeleinden, dan helpt consistentie later als u ze wilt ruilen en wijzigen. Flexibiliteit en hergebruik zijn belangrijk.

Plan zou zijn om geen beheerde switch te hebben. Dat gezegd hebbende, ik heb blijkbaar een fatsoenlijke oplossing gevonden.
#3
+3
Journeyman Geek
2015-11-04 06:47:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mini PCIe gigabit ethernet is iets wat het lijkt.

enter image description here

Er is wat hacking nodig (en misschien komt de garantie te vervallen?) of misschien een 3D-geprint deksel als het een echte NUC is. Ik zou wifi inruilen, denk ik, maar daar zijn redelijke oplossingen voor.

Het zou ook kunnen werken met mijn huidige brix, hoewel ik moet uitzoeken hoe ik het moet bedraden

Heb je hier een chipset voor? Als het informatie was, zou het geweldig zijn, als het broadcom was, dan prima, maar als het een goedkope realtek was, zou ik het niet aanraken met een binnenschip.
Waarschijnlijker een realtek. Nuc class-systemen zijn een allegaartje, en voor deze prijs is het onwaarschijnlijk dat het een Intel is.
#4
+3
Vivek
2019-03-09 02:31:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is mijn experiment met Intel NUC:

Ik heb een tweede nic toegevoegd door een gat in NUC te maken.

Intel NUC pfSense build (i3 , 8 GB, flashstation als opstartapparaat)

Meer details hier: https://serialize.wordpress.com/2019/03/08/intel-nuc-pfsense-build/

Dat is een ... Interessante benadering. En misschien kan 10gbe worden toegevoegd
De grootte van de doos zal een beperking zijn als je hem schoon wilt houden. Ik weet niet zeker of er kaarten van 10 GB zijn die kleiner zijn dan 10 x 10 cm
#5
+2
T.J.L.
2016-04-12 18:55:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg de Logic Supply ML100G-10.

 • RAM is een enkele SODIMM
 • CPU is een Intel Celeron
 • mSATA-schijf
 • 2 × 1GbE
 • NUC

Mijn bedrijf gebruikt veel machines van de NUC-klasse. Hoewel ik geen ervaring heb met dit specifieke model, hebben we geen noemenswaardige problemen gehad met Logic Supply-producten.

Ik kan niet spreken over de beschikbaarheid of hoe u over de prijzen denkt, maar het is een NUC en het heeft twee GbE-poorten.

#6
  0
Journeyman Geek
2018-10-13 09:11:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet precies een NUC, maar ik heb uiteindelijk de aanbeveling van ars technica gevolgd en iets soortgelijks besteld bij Qotom (ging met een core i3, 4GB RAM en 128 GB SSD, aangezien ik er misschien voor kies om er andere dingen op uit te voeren - dit is het specifieke model). Ze hebben meer praktische 2-poorts modellen, maar het leek op dat moment een goed idee. Ik heb ongeveer $ 280 betaald, wat goed te vergelijken is met een NUC, zelfs als de hardware enigszins verouderd is.

Ik ben van plan er een paar andere dingen op uit te voeren, en ik ging met een ubuntu-gebaseerde installatie met firewalld en dnsmasq, wat geweldig werkt voor mij.

Een paar kleine technische opmerkingen -

De ingebouwde draadloze adapter is een AR9287. De enkele band, en waarschijnlijk iets dat ik in de toekomst zal vervangen. Zijn mini PCIe, niet M.2. Het is waarschijnlijk de moeite waard om te laten vallen en te vervangen door iets anders. Ik weet niet zeker of de optie zonder draadloos wordt geleverd met de montagegaten voor de antennes, dus ik heb hem op zijn plaats gelaten.

Het heeft een msata-sleuf (bevolkt door een afwijkend merk, vermoedelijk een MLC-drive) en een power + data-interface.

Het heeft 4x Intel I211-adapters (niet meerdere adapters op één interface).

Het heeft 4x USB (2x 2.0 2x3.0), serieel (wat een beetje grappig was) en HDMI uit voor video.

Het is stil en loopt al zes maanden als een kampioen.

enter image description here

Ik zal later een beautyshot maken, maar dat is in vergelijking met een machine uit de NUC-klasse.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...