Vraag:
Opties voor monitoraansluitingen op lange afstand?
Alex
2015-12-14 11:33:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben gevraagd om een ​​nieuwe monitor te installeren in een ambulancepost (EMS). De monitor staat bij de garagedeuren en moet een spiegel zijn van een andere monitor die is aangesloten op een computer aan de andere kant van de garage. Dit is een vrijwillige EMS-groep, dus het budget is beperkt. Ik koop liever geen nieuwe grafische kaart, maar dat is niet uitgesloten.

We hebben de kabellengte gemeten op ongeveer 17 meter.

De monitor die we need to mirror is aangesloten via DVI.

Er is ook een tweede monitor aangesloten via VGA.

De computer heeft geen derde monitorpoort; het heeft slechts 1 VGA-poort en 1 DVI-D-poort. Het is een goedkope oude Dell. Het enige gebruik voor de computer is het weergeven van momenteel actieve oproepen en de mensen die hebben opgeroepen om ze aan te nemen.

Wat is de beste oplossing om weergavespiegeling in te stellen op de nieuwe monitor? Op die afstand is geen kb / muis nodig. Dit is alleen een weergave. Voor de duidelijkheid: de monitor is al gemonteerd. Ik moet gewoon weten wat de beste manier is om het signaal te ontvangen, gezien de beperkingen die ik heb.

Ik heb de kits bekeken: ik kan DVI- of VGA-splitters krijgen, en 20M-kabels voor beide .

Zijn deze opties redelijk, of heb ik een elektrische splitter nodig? Houd in gedachten dat dat $ 10 versus $ 150 lijkt.

Wat verdient de voorkeur boven langere lengtes? VGA of DVI?

Welke resolutie is de monitor die u gaat aansluiten?
Onzeker, maar het is vrij laag - de software is een ouderwets CICS-achtig scherm. Waarschijnlijk zou 1024x768 prima zijn.
Vier antwoorden:
#1
+8
davidmneedham
2015-12-14 11:44:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een actieve splitter met VGA-kabels. Met een lange lengte aan het ene uiteinde, heb je actieve elektronica nodig.

VGA is analoog. De kwaliteit van uw foto hangt af van de kwaliteit van de kabel die u gebruikt en de elektronica op uw videokaart en monitor. Met een kabel van goede kwaliteit van 20 meter zou ik een beeld van goede kwaliteit verwachten bij een resolutie van 1024 * 768 en 60 Hz.

Gebruik een splitter vergelijkbaar met dit model en een vergelijkbare kabel op dit Monoprice-product van 75 voet. De recensies over deze producten suggereren dat dit haalbaar is.

De bronnen in het antwoord van Downgoat zijn technisch erg slecht. Probeer http://www.necdisplay.com/Documents/WhitePapers/Video_Display_Interfaces.pdf voor een verbetering. Zonder extra apparatuur zou ik VGA toch aanraden voor een lengte van meer dan 15 meter.
Houd er ook rekening mee dat de positieve recensies voor de producten die in het antwoord van Downgoat zijn gekoppeld, betrekking hebben op producten met een kortere lengte. Tripp zegt: "Opmerking: de meeste toepassingen hebben een B120-000-SL-signaalversterker nodig om optimaal te presteren".
DVI-D vereist klokherstel op de TMDS-paren om überhaupt een afbeelding weer te geven. Ik zie geen positieve referenties dat dit mogelijk is met niet-versterkte consumentenapparatuur en normale kabels. VGA-kabels van hoge kwaliteit zijn samengesteld uit individuele 75-ohm coaxen, die zeer geschikt zijn voor langeafstandstransmissie van video. Met een VGA-kabel dat te lang is, krijgt u een vlekkerig beeld. Met een te lange DVI-D-kabel krijg je helemaal geen beeld.
Een referentie voor VGA die betrouwbaarder is dan HDMI (vergelijkbaar met DVI) over deze lengte: http://www.bluejeanscable.com/articles/how-long-can-hdmi-run.htm?hdmiinfo. Merk ook op dat de klokfrequentie van de digitale signalen voor een bepaald schermformaat * veel * hoger is dan die van de VGA-signalen.
#2
+5
Downgoat
2015-12-14 12:00:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DVI

Als je budget niet te krap is (< $ 40), dan zou ik DVI aanbevelen.

Zoals voor alle kabels is de signaalkwaliteit afhankelijk van de lengte van de kabel. VGA-kabels zijn veel gevoeliger voor verslechtering vanwege de afstand 1 , dus ik zou VGA sterk aanbevelen.

Hoewel de kabelkwaliteit een rol kan spelen, is VGA erg ouderwets en is DVI op bijna alle manieren beter dan het. Uw resultaat is ook afhankelijk van uw resolutie. Op jouw bereik zul je waarschijnlijk een scherm van 1.280 × 1.024 kunnen gebruiken, en je hebt misschien een booster nodig naarmate je langer gaat.

Ik zou zeker opmerken dat 55ft een vrij erg lange kabel nodig zou hebben . (~ 75ft). Dit betekent dat kabels snel duur kunnen worden, vooral hoe hoger je gaat in termen van kwaliteit

Als je ervoor kiest om een ​​extender te kopen ( link naar een dergelijke extender), kun je werkelijk elke kabel gebruiken en een onberispelijke video krijgen. Als je CICS gebruikt, zie ik geen enkel voordeel voor een extender.

Een paar links

Deze zijn gevonden via een snelle Google-zoekopdracht. Misschien wilt u meer opties en beoordelingen voor andere kabels bekijken. Kortere kabels hebben de voorkeur, maar 75ft is de meest gebruikelijke optie boven 15m.

Al deze lijken te presteren met de vereiste resolutie.


Er zijn er nog veel meer, een Google-zoekopdracht uitvoeren tot 65ft of 55ft DVI-kabel schreeuwt nogal wat resultaten

#3
+5
Agent_L
2015-12-14 18:29:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HDMI-extender

Het soort wanneer je 2 kleine dozen hebt die moeten worden aangesloten met een paar Ethernet-kabels. Ik gebruik Unitek Y-5115 (ik heb ongeveer $ 30- $ 40 betaald), maar deze ziet er veelbelovend uit. Ik denk dat deze eenvoudige apparaten werken doordat een analoge versterker het signaal in goedkope kabel pompt en normaliseer het dan aan de andere kant - het begrijpt het protocol niet echt, dus het werkt met vrijwel alles dat in een HDMI-kabel kan worden gepropt. Ik heb de mijne getest met een paar patchkabels van 25 meter en het werkte perfect tot 1080p en ook met DVI. In jouw geval kun je hem via een DVI-splitter op de DVI-monitor aansluiten.

UPDATE: Ik heb de mijne geprobeerd op 4k, maar het lukte alleen om te werken op 20 cm patchkabels. Iets langer en er was geen signaal. Maar toch - ik was verbaasd dat de extender zelf deed op 4k werkte, ook al is hij gespecificeerd tot FullHD.

Het grootste voordeel van dit systeem is dat alle dure onderdelen (de converters zelf) zijn geconcentreerd op 2 kleine locaties en kunnen uit de weg worden geruimd. De lange kabel is goedkoop en kan indien nodig gemakkelijk worden bijgesneden of vervangen. De transmissie is ook volledig digitaal (hoewel ik analoge versterking vermoed), zodat je een perfecte kwaliteit krijgt.

Ik zou een lange VGA-, DVI- of HDMI-kabel aanbevelen - simpelweg omdat ze vrij duur zijn en wanneer ze beschadigd raken je moet de hele lengte ervan vervangen. De verslechtering van de beeldkwaliteit van een VGA-kabel is minder een probleem, aangezien ik getuige ben geweest van verrassend goede kwaliteit van de ongeveer 15-20 meter lange kabels die in vergaderruimten worden gebruikt - hoewel te oordelen naar de dikte, ze waarschijnlijk vrij duur waren. > Zoals bij alle experimenten, raad ik je aan om de aankopen als consument te doen (dat wil zeggen, niet als bedrijf of organisatie), zodat je het kunt retourneren als je niet tevreden bent met de resultaten.

#4
+1
Jason C
2016-02-25 20:28:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere optie, voor nog grotere afstanden, is een KVM over CAT5-extender . Startech heeft veel opties, naast andere leveranciers. Ik zou op Amazon zoeken omdat de prijzen over het algemeen beter zijn dan rechtstreeks bij Startech te kopen.

Bijvoorbeeld de SV565UTP (ze worden per paar verkocht):

enter image description here

U neemt er een en plaatst deze naast de computer en sluit deze aan op de toetsenbord-, muis- en monitoruitgangen van de machine. Je neemt de andere en sluit er een toetsenbord, muis en monitor op aan. Dan leg je een CAT5-kabel tussen hen in en kom je tot 150 meter.

Ze maken lange afstanden; er is een 200 ft VGA / USB-extender, er is maar liefst 1500 ft DVI / USB-extender, enzovoort.

Deze zijn overdreven voor je 55 ft in termen van kosten, maar als je nog langere runs nodig hebt, of je hebt het budget, ze zijn een goede optie. Het is een stuk gemakkelijker om CAT5 door muren en dergelijke te laten lopen dan ook VGA / DVI, en goedkoper om defecte kabels (of opnieuw afgesloten defecte connectoren) te vervangen. Als het gebouw al CAT5-bedrading voor ethernet heeft, kunt u mogelijk een van de bestaande runs opnieuw gebruiken. Als je al een netwerkkast hebt met een patchbay voor muuraansluitingen in het hele gebouw, wordt het verplaatsen van je console in de toekomst ook behoorlijk triviaal.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...