Vraag:
Passieve GPS-tracker / logger
feetwet
2015-09-10 00:30:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op zoek naar een "passief" GPS-volgapparaat. Alles wat ik op de markt heb gevonden, is verouderd en te duur, vooral in vergelijking met de "actieve" trackers die in wezen mobiele apparaten zijn die reageren en / of hun locatie uitzenden. Het nadeel van een actief apparaat is dat het doorgaans een datacontract vereist en veel beter traceerbaar is.

De beste van de slechte opties die ik in de passieve arena heb gevonden, is de Tracking Key maar het is wijdverbreid omdat de producten van LAS niet weersbestendig zijn ("stop het gewoon in een plastic zak" is hun suggestie), hun steun is verschrikkelijk en ze kosten allemaal minstens $ 150! (Het lijdt geen twijfel dat een controller, GPS-module, USB-interface, batterij, magneet en rubberen omhulsel qua volume een marktprijs van maximaal $ 100 zou moeten hebben.)

Op zoek naar een passieve GPS-tracker met het volgende kenmerken:

  1. Weerbestendig
  2. (Optioneel) magnetische bevestiging
  3. Antenne werkt indien geïnstalleerd onder een voertuig
  4. Batterij-efficiënt : Dat wil zeggen, hij gaat slapen als hij een bepaalde periode niet wordt bewogen.
Wat voor soort batterij-autonomie stelt u zich voor?
@Stefan - Ik weet niet zeker of ik de vraag begrijp. Uiteraard moet het apparaat zijn eigen stroombron hebben. Of dat een ingebouwde oplaadbare batterij is of dat hij wegwerpbatterijen accepteert, maakt mij niet uit.
Nou, de vraag is: heb je de batterij nodig om 2 uur mee te gaan? 2 dagen? 2 maanden?
@Stefan - Dat hangt af van het gebruik. Ik veronderstel dat * minimaal * de batterij voldoende zou moeten zijn om 24 uur continue beweging te registreren. Voor een doorsnee persoon of voertuig zou het een week of twee opnemen zijn.
Dus ben je bereid dingen samen te stellen om iets te bouwen dat aan je eisen voldoet, of ben je alleen geïnteresseerd in kant-en-klare oplossingen?
@AdamWykes - Nou, ik zit niet in de prototypebusiness. Maar als er iets beters is dan de kludges van bestaande producten die in de vraag worden beschreven, dan zou ik geïnteresseerd zijn.
Twee antwoorden:
#1
+4
feetwet
2016-09-09 18:23:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben net een geweldige hybride tegengekomen (afhankelijk van het exacte gebruik): de Automatic Pro wordt aangesloten op de OBD-II-poort van een voertuig en verzendt elke 20 seconden locatie-updates wanneer het voertuig in beweging is , en haalt zijn kracht uit de auto.

Ja, het is een "actieve" tracker, maar de aanschafprijs van $ 130 is inclusief "ten minste" 5 jaar 3G-gegevensservice.

Dus het is niet precies wat werd gespecificeerd: het is enigszins traceerbaar, het vereist toegang tot de binnenkant van het voertuig om het te plaatsen, en het zou gemakkelijk opgemerkt worden door iedereen die de OBD-poort van het voertuig controleert ... tenzij aangesloten en verborgen door een splitterkabel. Maar aan de positieve kant biedt het real-time tracking, IFTTT en andere integratie- en veiligheidsfuncties.

Je zou het misschien ergens in het dashboard kunnen verbergen als je tijd had om dat open te klappen en een verlengkabel zou kunnen gebruiken om het terug te leiden vanaf de ODB-II-poort, maar ja, dat is toch een soort dealbreaker? Ik bedoel dat een deel van de zorg meestal goed zichtbaar is voor de bestuurder.
@AdamWykes - De meeste mensen weten niet wat een OBD-poort is, of waar deze zich in hun auto bevindt. Als extra beschermingsmaatregel klinkt een splitter als een geweldig idee: zolang een OBD-apparaat kan worden aangesloten op de plaats waar de aansluiting hoort te zijn, betwijfel ik of zelfs reparatie- / servicemonteurs zouden opmerken dat er een splitsing is die leidt tot een verborgen apparaat, of dat ze het opmerkelijk zouden vinden.
#2
  0
feetwet
2016-10-24 01:34:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kwam net een andere optie tegen: TrackR bravos zijn kleine transponders van minder dan $ 30 met een batterijduur van een jaar, hoewel ze blijkbaar afhankelijk zijn van een apparaat waarop hun app draait om binnen 30 meter van de transponder te komen om de locatie bij te werken.

Ik heb net * een ander * zeer vergelijkbaar product gevonden met de naam [Tile] (https://www.thetileapp.com).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...