Vraag:
Twee GTX 970 of één 980 Ti voor GPU-rendering en VR?
Kristoffer Helander
2016-03-24 18:47:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat zou je aanbevelen voor weergave op GPU (iray, V-Ray RT, VRED) en wat VR te doen; twee GTX 970 of één GTX980 Ti-kaart? Ik kan deze setups krijgen voor ongeveer dezelfde prijs.

 1. Cuda-cores

  • 970: 2x1664 = 3328

  • 980Ti: 2816

 2. VRAM

  • 970: 4GB

  • 980Ti : 6GB

 3. Geheugenbandbreedte

  • 970: 224 GB / sec

  • 980Ti: 336,5 GB / sec

 4. Opvulsnelheid van textuur

  • 970: 109 GigaTexels / sec

  • 980Ti: 176 GigaTexels / sec

Ik weet dat het geheugen in twee 970's in totaal niet 8 GB is, dus twee 970 zullen me minder VRAM geven. Maar hoe zit het met het totale aantal CUDA-cores in vergelijking met de lagere hoeveelheid VRAM en de lagere geheugenbandbreedte?

Mijn moederbord heeft 3x PCI Express 2.0 x16 slots met ondersteuning voor 3-way SLI. Ik heb ook mijn oude GTX 590, die ik wilde behouden voor Windows om mee te werken.

Proost!

Mijn advies is om te wachten op de volgende generatie GPU's van nVidia. Aangezien het niet is uitgebracht en er nog geen recensies zijn, is dit een opmerking en geen antwoord, maar bekijk de [geruchten specificaties] (http://wccftech.com/nvidia-pascal-specs/) op de pagina in vergelijking met de 980TI.
Wauw, dat zijn enkele fascinerende specificaties! Bedankt voor de info. Ik weet niet zeker of ik zo lang kan wachten, misschien heb ik volgende maand al iets nodig.
Twee antwoorden:
#1
+4
James
2016-03-25 01:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals @Cfinley al zei, staat Nvidia op het punt de Pascal-serie te laten vallen. Je krijgt waarschijnlijk de meeste waar voor je geld met een van deze, maar aangezien we geen concrete prijzen / specificaties hebben, is het meestal slechts speculatie. Als je binnenkort je GPU wilt, zou ik de 980 TI boven de 970 SLI aanbevelen. Naar mijn mening zijn er veel voordelen aan de 980 ti.

 • Lagere TDP. De 980 TI heeft een TDP van 250, terwijl de 970 SLI 290 heeft.

 • SLI wordt niet altijd ondersteund. Dit varieert van programma tot programma en van game tot game, maar een enkele kaart is betrouwbaarder.

 • De meeste benchmarks die ik kan vinden, laten zien dat de 980 TI een hogere framerate krijgt. Hier is een artikel. Ik weet niet hoe goed dit wordt overgedragen wanneer je rendert in plaats van gamen, maar ik neem aan dat degene die beter is voor gamen, ook beter is voor weergave.

Bedankt voor de informatie over TDP, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik denk dat ik nog wel even zal afwachten wat de Pascal-serie te bieden heeft. Als er niets anders is, zal de prijs voor de 980 Ti in ieder geval laag genoeg zijn, zodat ik er in plaats daarvan twee kan betalen.
#2
+4
timuzhti
2016-03-26 07:28:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals gezegd komt Pascal binnenkort en zal naar verwachting grotere prestatieverbeteringen hebben dan de overgang van Kepler naar Maxwell (Pascal zou tegen het einde van Q2 voor het publiek moeten worden vrijgegeven). Ik zou setups met meerdere GPU's echter niet uit de hand laten lopen, hoewel het misschien logischer is als een latere upgrade.

Waarom meerdere GPU's beter zijn met Pascal:

 • Pascal introduceert NVlink, dat kan worden gebruikt om GPU's aan te sluiten, zelfs als de CPU dit niet ondersteunt, zoals in de afbeelding hieronder (afbeeldingsbron)

NVlink

 • Rendering is over het algemeen goed te schalen met meerdere GPU's. SLI is niet vereist.

(bronnen: iray benchmarks, artikel VRED Nvidia, artikel Vray RT Nvidia)

 • Met de introductie van DirectX 12 maakt Split Frame Rendering een comeback. Meerdere GPU-oplossingen met goede game-ondersteuning kunnen vergelijkbare frametime latenties hebben en zorgen er ook voor dat de grafische kaarten niet alle bronnen over de twee geheugenpools dupliceren.

Waarom je toch voor een enkele GPU zou kunnen kiezen :

 • Mogelijkheid tot upgraden. Je kunt altijd een seconde later langskomen. Schalen van de derde GPU is veel erger, hoewel dat zou kunnen veranderen met NVlink, een enkele GPU is in dat opzicht nog steeds de betere optie.
 • Ondersteuning. Het is vervelend als SLI soms niet werkt voor een game en je vastzit aan slechte prestaties. Je hebt ook een iets grotere PSU en behuizing nodig, omdat lagere kaarten hoger geklokt zijn en twee uiteraard meer ruimte innemen.

Waar je ook rekening mee moet houden:

AMD's Polaris komt ook rond dezelfde tijd uit en zou concurrerende prestaties per watt moeten leveren. Natuurlijk kun je problemen tegenkomen met leverancierspecifieke software, zoals die welke CUDA gebruiken, maar het gaat in beide richtingen (nou ja, iets meer in het voordeel van Nvidia, vanwege hun marktaandeel), en AMD-hardware heeft over het algemeen betere OpenCL-prestaties. Als u zich geen zorgen maakt over het stroomverbruik en u uw computer nu wilt hebben, zouden 2 R9 390's behoorlijk beter presteren dan 2 GTX 970's bij hoge resoluties.

Bedankt voor al die informatie, dat was fantastisch! Ik houd me vooral bezig met rendering (iray, mental ray) en physics-simulatie op de GPU (PhysX) en die relais sterk op CUDA.Ik denk dat ik zal wachten op de Pascal-serie kaarten, al was het maar voor de prijs van Maxwell-kaarten om te dalen. Misschien kan ik voor twee korting 980 Ti sparen! :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...