Vraag:
Beveiligingscamera die geen gebruik maakt van een derde partij
Matteo
2016-05-07 22:36:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een beveiligingscamera die ik kan gebruiken om te zien wat er in mijn appartement gebeurt, zonder dat ik een website / app van een derde partij nodig heb. Ik gebruik er momenteel een waarvoor ik verbinding moet maken met een website in China, en ik vertrouw het moederbedrijf niet echt om niet rond te snuffelen.

Ik heb hier niet veel ervaring mee ... maar ik heb ooit een Axis-camera getest (met een prijskaartje van 300 $) die prima werkte, zelfs zonder internettoegang. Het bood verschillende uitvoerformaten (mp4, mjpeg en andere) die zichtbaar zijn in de meeste webbrowsers of mediaspelers (bijv. VLC). Als je de camera overal wilt benaderen, moet je port forwarding instellen en mogelijk ook een dynDNS-service. Kies een goed wachtwoord als je van plan bent om je camera bloot te stellen aan internet ;-)
Houd er rekening mee dat veel beveiligingscamera's (vooral goedkope) onveilige firmware hebben (het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn om de beelden te bekijken zonder het wachtwoord). In plaats van de poort in de router rechtstreeks naar de camera te openen, zou ik deze openen voor een tussenliggende server, die de inloggegevens verifieert voordat de camera wordt gepost (het kan ook een ssh-server, vpn, enz. Zijn).
Twee antwoorden:
#1
+2
user588
2016-05-16 20:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt altijd een IP-camera gebruiken. Bijv .: http://foscam.us/

Niet de beste kwaliteit, maar meestal is het voldoende.

IP-camera's hebben meestal hun eigen webserver dus je kunt gewoon een browsertabblad openen en het IP-adres van de camera typen, bijvoorbeeld: 192.168.0.133 of zoiets, en je zult kunnen zien wat de camera ziet. En als je een camera krijgt die kan bewegen, dan kun je ook zoomen en kantelen vanuit het browsertabblad.

De volgende stap is het opzetten van een VPN in je appartement. Ik gebruik graag OpenVPN, het heeft goed gewerkt voor mij. er zijn een heleboel tutorials om er een op te zetten op een RasPi 2-3. Maak gewoon verbinding met je VPN en ga dan naar de pagina van je IP-camera en je zou klaar moeten zijn om te gaan.

Bonus:

Als je maar één camera nodig hebt, kun je het volgende gebruiken: https://www.milestonesys.com/our-products/

Licentie voor één camera is gratis. Dat is wat ik gebruik en het is behoorlijk robuust. Houd er rekening mee dat u hiervoor een computer nodig heeft. Een NUC of Brix zou het goed moeten doen, ik begrijp dat dat misschien duur is. Daarom is het niet helemaal nodig.

Onthoud dat zelfs als een camera _kan_ bewegen, dit niet betekent dat hij _ moet_. Sommige camera's hebben een interne motor om de positie te verfijnen, maar de versnellingen binnenin slijten snel als ze worden gebruikt voor continue of zelfs incidentele bewegingen met een groot bereik.
#2
  0
NikoNyrh
2016-05-14 14:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Weet niet zeker of er 100% open source commerciële producten zijn, maar hier is een alternatief.

Zou je overwegen om bijvoorbeeld een Raspberry Pi + USB-webcamcombinatie op te zetten? Ik heb er nu ongeveer twee jaar een laten draaien, waarbij ik een JPG-afbeelding één keer per minuut vastlegt en opslaat. Dat kost 50 - 100 dollar, afhankelijk van welke componenten worden gebruikt. Het systeem was echter niet 100% betrouwbaar en zo nu en dan moest ik de USB-camera opnieuw aansluiten (YMMV).

Ik heb bash + PHP-gebaseerde scripts gepubliceerd op Github, gebruikmakend van v4l-utils. Ik heb er ook over geblogd. Het is toegankelijk via internet met authenticatie en HTTPS-codering online op mijn "privé" domein (alleen opslaan op hosts-bestanden). Ik begrijp dat dit enige technische inspanning vergt, NAT port forwarding enz. Maar niets zo ingewikkeld.

Dit levert geen video op, maar het is misschien niet nodig om te observeren "wat er gaande is in mijn appartement". Ik weet zeker dat er andere oplossingen zijn, maar ik vind het leuk om mijn eigen dingen te bouwen en aan te passen aan mijn voorkeuren.

Hoewel dit type project werkt voor kleinschalige projecten, is het belangrijk dat gebruikers weten dat dit geen beveiligingssysteem is. Eén afbeelding per minuut laat veel tijd over om dingen te missen die niet door de camera kunnen worden vastgelegd. Dit specifieke project klinkt voor zoiets als een time-lapse-video, niet als een beveiligingssysteem.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...