Vraag:
Router + externe harde schijf (ook bekend als Home Cloud)
Ash
2015-10-23 16:38:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn oude router is overleden en ik wil een nieuwe kopen.

Als ik de router moet veranderen, wil ik ook proberen om te zien of ik een configuratie kan uitvoeren zoals: Router + Externe harde schijf + een Android-applicatie misschien.

Ik wil eigenlijk een eenrichtingssynchronisatie van onze foto's (mijn vrouw en ik) met een harde schijf die is aangesloten op de router.

Synchronisatie zou verlopen via wifi, zoiets als Google doet het nu voor mij, maar deze keer zou ik graag de controle over de opslag hebben.

Mijn vraag is: waar moet ik naar zoeken in een router? Ik zou niet te veel willen uitgeven, maar ik weet niet eens wat ik moet zoeken. Is het voldoende als de router een USB-poort heeft?

Ik vroeg me af of er routers zijn die worden geleverd met een speciale Android-app, of ik kan gewoon proberen te kijken naar wat "universele" software zoals deze.

Opmerking: NAS-apparaat lijkt een goed idee, maar het lijkt te duur.

Bedankt voor de hulp.

UPDATE Ik heb een RT-N18U-router gekocht en deze applicatie is er speciaal voor gemaakt, we zullen zien hoe het werkt, ik laat het jullie weten.

UPDATE 2 : Ik had enkele fouten, maar het werkt prima

heb je oudere hardware beschikbaar? Je zou vrij gemakkelijk je eigen NAS kunnen bouwen. Omdat ik denk dat dit de perfecte plek is voor een NAS om zijn werk te doen. Voordelen van het hebben van een NAS: voeg er heel eenvoudig meer opslag aan toe - breid de functies die u kunt gebruiken uit door een paar nieuwe pakketten te installeren + echte controle over het apparaat en uw gegevens. U kunt een NAS OS zoals openmediavault installeren en zelfs uw eigen Cloud-service gebruiken om bestanden te delen.
@benjaminS: nee, niet echt, ik heb niets, en ik ben echt niet de man die begint met bedraden :-)
Een antwoord:
#1
+5
Alex
2015-10-28 20:58:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je echt een Android-app wilt, moet je naar bepaalde merken kijken. Maar als je geen app van de routerfabrikant nodig hebt, zou in principe elke router met USB- en FTP-ondersteuning moeten werken . Om je laatste vraag te beantwoorden: er zijn routers die met hun eigen app worden geleverd, maar meestal hoef je die app niet te gebruiken (vooral als FTP wordt ondersteund).

Persoonlijk heb ik zo ongeveer de installatie voor jou zoekt. Ik heb een FRITZ! Box met een 5TB USB 3.0 HDD eraan. Dus ik kan voor dit doel een FRITZ! Box aanbevelen, maar ik weet zeker dat er andere fabrikanten zijn die routers een vergelijkbare service bieden.

Het enige wat ik hoefde te doen, was het instellen als een FTP-server. Nu heb ik er lokaal toegang toe via het netwerk of van buitenaf met mijn e-mail en wachtwoord.

Om een ​​back-up te maken van de gegevens van mijn telefoon, gebruik ik FolderSync. Nogmaals, dit is precies wat ik gebruik en kan aanbevelen, omdat ik het heb getest. U kunt elke back-up- / synchronisatietool gebruiken die FTP ondersteunt. Ik hoefde alleen mijn server toe te voegen en erop in te loggen en in te stellen welke mappen ik wil synchroniseren en waar ik ze wil synchroniseren.

De moeilijkheid om zoiets op te zetten is afhankelijk van de fabrikant en wat ze bieden. Voor mij was het vrij eenvoudig.

Samengevat, ik zou niet alleen op zoek zijn naar een USB-poort. Kijk naar de functies die het heeft en of het zoiets als een "thuiswolk" ondersteunt. Ik raad ook ten zeerste aan om de productnaam te googlen en enkele recensies te lezen voordat je iets koopt. U kunt ook instructies vinden om het in te stellen als een FTP voor uw specifieke model.

Hoe gebruik je FolderSync? via wifi? Automatisch? Of wat is er met de FTP?
Ja, ik gebruik FolderSync via wifi. Ik heb het zo ingesteld dat mijn mappen elke dag automatisch worden bijgewerkt. Maar u kunt het interval wijzigen of automatische synchronisatie volledig uitschakelen. Ik hoef het alleen als FTP in te stellen, zodat het van buitenaf toegankelijk is. Als u dat niet nodig heeft, kunt u FolderSync waarschijnlijk zo instellen dat uw foto's naar een netwerkstation worden gekopieerd (uw harde schijf is aangesloten op de router) in plaats van ze via internet (FTP) naar uw harde schijf te kopiëren.
nog een vraag, heb je ooit gecontroleerd of je HDD is aangesloten op de router, draait deze altijd of stopt hij als hij niet wordt gebruikt. Ik heb iemand verteld dat zijn harde schijf altijd ronddraaide, en dat vond hij niet leuk. Dit is waarschijnlijk op software gebaseerd ... ik bedoel als de router goed werkt en de Android-app goed werkt, dan zou de harde schijf niet de hele tijd moeten draaien ... (2.5 HDD toch? Zonder stroomkabel ... )
Nou, ik heb er een 3,5 harde schijf aan vastgemaakt. Maar vooral met USB 3.0 zou een 2.5 HDD net zo goed moeten werken, ik denk dat dit afhankelijk is van de HDD. De mijne is er een van WesternDigital en draait ** niet ** de hele tijd rond. Ik denk dat het zijn eigen slaaptijd heeft als het niet wordt gebruikt. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat er ook een instelling in de router zelf is om de harde schijf te laten slapen als deze een bepaalde tijd niet wordt gebruikt. Ik geloof dat elke harde schijf dit doet als hij niet wordt gebruikt. Misschien heeft je vriend een rare router of harde schijf die * altijd * iets doet,


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...