Vraag:
Wi-Fi-extenders
feetwet
2015-09-10 18:33:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn primaire draadloze router is wat er in het gateway-apparaat van mijn internetprovider is ingebouwd, dat enigszins onderhevig is aan wijzigingen.

Ik wil dit netwerksignaal uitbreiden over een groter woonkavel. Dus ik ben op zoek naar draadloze extenders die:

  1. 802.11 b, g, n en ac ondersteunen (tenminste).
  2. Gewoon aansluiten en werken zonder compatibiliteitsbeperkingen, aangezien ik mijn primaire router niet kan kiezen.
  3. Zal het meest kosteneffectief een woning van 1 hectare afdekken waar de basisrouter zich ongeveer in het midden van het perceel en het huis bevindt. D.w.z., als een enkele extender krachtig genoeg is om aan één kant van het huis te plaatsen en langs de buitenkant te reiken, dan is dat geweldig. Of, als twee of drie aanzienlijk goedkopere exemplaren harmonieus kunnen werken vanuit de hoeken van het huis, is dat ook goed.
Een antwoord:
#1
+18
Adam Comerford
2015-09-10 20:49:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb deze behoefte zelf gehad (hoewel niet om een ​​acre te beslaan) en uiteindelijk werd ik de vreselijk slechte mogelijkheden van ISP-apparaten beu. Nu, in plaats van de wifi-instellingen van die apparaten te gebruiken, schakel ik wifi volledig uit op het ISP-apparaat en gebruik ik een aparte router. Als je eenmaal je eigen router naar wens hebt geconfigureerd, is deze volledig plug & play omdat hij volledig onafhankelijk is van de ISP-router. Ik heb dezelfde set-up behouden via glasvezel, kabel, DSL en zelfs een verhuizing naar een ander land.

Ik begon met de eerbiedwaardige Linksys WRT-54G (die je laat zien hoe lang geleden was dit - ik hield van die router), en dat betekende dat ik de fantastische DD-WRT -firmware ontdekte.

Sindsdien is DD-WRT-compatibiliteit mijn eerste vereiste bij het upgraden naar de nieuwste technologie. Eerst ging ik voor de Linksys WRT-600N, voegde een Buffalo N600 toe als extender (die wordt geleverd met DD-WRT als standaardfirmware) en gebruik nu een Netgear Nighthawk R7000 als mijn primaire router met de oudere Linksys als mijn range extender.

Dat is vermeldenswaard: je hoeft niet specifiek een extender te kopen, elke router met degelijke firmware kan worden geconfigureerd om als een extender te functioneren en je toch de mogelijkheid te geven om het later als een AP te gebruiken.

In termen van daadwerkelijke aanbevelingen is de eerder genoemde Nighthawk prijzig, maar tot nu toe uitstekend voor mij. Het heeft veel pk's, USB 3.0-ondersteuning en meer. Netgear heeft ook een bereik extendermodel dat ik niet persoonlijk heb gebruikt, maar waarvan ik goede dingen heb gehoord van vrienden.

Bovendien vind ik persoonlijk dat het er cool uitziet :)

Nighthawk R7000

Om grotere gebieden te bestrijken, kunt u de antennes op veel routers (inclusief Nighthawk) ook vervangen door grotere, uitschuifbare antennes met hoge versterking, zodat u ze verder van de router kunt monteren en een veel betere dekking krijgt. Als je een klein budget hebt, heb ik ooit een vergiet gebruikt als een directionele antenne met verschuiving om een ​​betere zichtverbinding met een andere router mogelijk te maken.

Nog een opmerking: als je dat hebt gedaan een router met afzonderlijk configureerbare 2,4 en 5 Ghz-interfaces, dan kunt u het lagere bereik, lagere snelheid legacy-apparaten (b, g) beperken tot het 2,4 GHz-spectrum en volledig profiteren van de 5 Ghz-goedheid en het betere bereik aangeboden door N en AC op de modernere apparaten. Nogmaals, dit is iets dat ik zeer succesvol heb gedaan met DD-WRT op de Linksys- en de Netgear-modellen - ik heb één netwerk met een -g postfix met behulp van het 2.4-netwerk (eigenlijk N in gemengde modus) en een met -n (wat alleen AC, N is), beide met hetzelfde wachtwoord.

`om zichtlijnverbinding met een andere router beter mogelijk te maken` <- Ik heb dit gezien met satellietschotels om openbare wifi op te halen van bijna anderhalve kilometer verderop.
Als we een wifi-extender gebruiken en sommige computers zijn binnen het bereik van de extender maar niet binnen het bereik van de hoofdrouter, moet het signaal dan door de hoofdrouter gaan of kunnen ze direct communiceren? Welke invloed heeft dit op de latentie van het geluid voor Google Chromecast-audio?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...