Vraag:
Weerbestendige IP-camera voor lange afstanden
user137
2015-09-10 02:30:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een weerbestendige (of alleen waterdichte) IP-camera die lange afstanden zoals 500 meter of meer kan overbruggen voor 24/7 bewaking in industriële gebieden. Ik heb gezocht bij populaire merken, maar geen van hen had deze specificatie. De meeste afmetingen van de cameralens die ik heb gevonden zijn:

  • 3,6 mm → 15 meter
  • 6 mm → 20 meter
  • 8 mm → 26 meter
  • 12 mm → 40 meter
  • 16 mm → 60 meter

De enige belangrijke specificaties voor de IP-camera zijn een goede videokwaliteit en minimaal 500 meter recht bereik , dus het maakt niet uit of het gebruik maakt van mechanische zoom of digitaal, maar het moet beslist een PTZ-camera (Pan, Tilt, Zoom) zijn. Bedankt!

UPDATE: de videokwaliteit van de camera moet HD en 10 pixels per inch zijn.

Observatie: op een bereik van 500 m krijg je geen enkel detail van een niet-ingezoomde camera. De resulterende beelden zouden niet toelaatbaar zijn in een strafproces, behalve om te bewijzen dat * iemand * inbrak.
Ik begrijp de vraag niet: wat bedoel je met het "afleggen" van een afstand? Heeft u het over het afbeelden van iets op een bepaalde afstand met een minimale resolutie op die afstand? Als dit het geval is, moet u zowel de brandpuntsafstand * als de * sensorresolutie in de vergelijking opnemen.
@ArtOfCode Ja, ik weet het, ik was ook niet op zoek naar een niet-ingezoomde camera. Ik ben op zoek naar een camera die zowel mechanische als digitale zoom gebruikt om duidelijke realtime videobeelden te leveren.
@feetwet Wat ik bedoel met een dekkingsafstand van 500 meter is precies wat de camerafabrikanten specificeren over hun cameradetails.
Maar uw vraag zegt dat geen van de populaire merken deze specificatie biedt. En ik begrijp niet hoe je een verband kunt leggen tussen brandpuntsafstand en afstandsdekking zonder een resolutiespecificatie te koppelen.
@feetwet "geen van de populaire merken" naar mijn mening. misschien bestaan ​​naar mijn mening populaire merken alleen uit TP-link en D-link. en over de resolutie vertrouw ik liever de camerafabrikant en neem ik hun woord over de afstandsdekking van hun camera. dus als er op de specificatiepagina van een camera staat dat het 400 meter beslaat, zou dat voldoende zijn, want dat betekent dat je op die afstand een redelijke resolutie krijgt.
Misschien doet geen van de populaire merken het omdat het misleidend zou zijn. Bijvoorbeeld, wat beschouwt u als een "redelijke" resolutie op afstand? Genoeg om de aanwezigheid van een voertuig te zien? Of genoeg om zijn kenteken vanuit een hoek te lezen? Dit is geen klein punt van discussie: door de lens en zelfs de sensorgrootte constant te houden, kan een hogere sensorresolutie en -kwaliteit een enorm ander zoompotentieel bieden.
@feetwet Oké, op basis van wat u zegt, kunnen we niet vertrouwen op wat de fabrikanten zeggen over hun producten. Persoonlijk kan ik niet elk product een voor een testen om een ​​geschikt product te vinden, dus zoals ik al eerder zei, ben ik gewoon op zoek naar de gespecificeerde dekkingsafstand op de specificatiepagina van de camera. Hoe dan ook, als ik je zou vertellen dat ik alleen op zoek ben naar een IP-camera die autoplaten kan herkennen op 500 meter, hoe zou je dan naar dit type camera zoeken en mij er een voorstellen?
Tja, wat zeggen de fabrikanten als ze beweren "dekking op afstand"? Als ze het niet definiëren, kan het van alles betekenen. Resolutie op afstand is eenvoudig te berekenen als u de kijkhoek en beeldresolutie kent: hoogte * Y * "bedekt" op afstand * X *: * Y * = * X * tan (* kijkhoek *) . De resolutie van de beeldhoogte is * H * pixels. Dus neem * H * / * Y * en beslis of het is wat je wilt. (Om een ​​kentekenplaat * I * te lezen, zou die verhouding waarschijnlijk minimaal 10 pixels / inch moeten zijn.)
@feetwet Ik ben niet zeker van de kijkhoek, maar de videobeelden kunnen van HD-kwaliteit zijn. 10 pixels per inch? Oke. suggesties?
Geen productsuggesties, maar ik zou willen voorstellen dat u de vraag bewerkt om deze opmerkingen op te nemen, zodat * iemand * een goed antwoord kan geven.
Op basis van uw bewerking heeft u mijn uitleg van vereisten niet begrepen. Ik zal een antwoord plaatsen dat je waarschijnlijk zal helpen.
Twee antwoorden:
#1
+2
Adam
2015-09-11 01:52:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. De AvertX 30X HD biedt vrijwel alles wat je zoekt, maar hij beslaat slechts ~ 105m. Dit merk heeft de neiging om optische of digitale zoom op hun website niet te specificeren, wat het moeilijk maakt.

  2. De 3S N5012 heeft veel zeer aantrekkelijke functies. In het bijzonder kan een maximale brandpuntsafstand van 94 mm gecombineerd met 12x digitale zoom grote kijkafstanden opleveren. Dit kan bijna 500 meter bereiken, maar de digitale zoom heeft een grote invloed op de videokwaliteit, dus dat is jouw beslissing.

Ik zal dit updaten als ik meer opties vind.

Bedankt, 3S N5012 is de beste tot nu toe, de lensmodule is ook goed voor digitale zoom. Ik ga ook een manier vinden om de prijzen te krijgen.
De 3S N5012 voldoet aan de eis van 10 nominale pixels per inch op 500 meter, maar doet niet echt wat het OP vraagt. [This] (http://imgur.com/jzf56Tq) is hoe een auto eruit zal zien op 500 meter. Ja, de zes-inch hoge kentekenplaat is de gevraagde 60 pixels hoog, maar je zou het onmogelijk kunnen lezen.
@Mark Daarom heb ik het deel opgenomen over digitale zoom die de videokwaliteit ernstig beïnvloedt. Ik ben er voor 90% zeker van dat er geen IP-camera's zijn met een redelijk prijskaartje die (hoe dan ook) 500 meter kunnen afleggen zonder het gebruik van digitale zoom.
Dit is zo raar. digitaal zoomen zou de kwaliteit niet zo veel moeten verminderen. is digitaal zoomen in IP-camera's hetzelfde in telefoons, compactcamera's enz.? omdat ze de kwaliteit niet zo erg verminderen. (e.x. in een compactcamera bij gebruik van digitale zoom neemt de kwaliteit niet veel af, maar wordt de camera zo gevoelig voor trillingen.). deze foto van die IP-camera op 500m is abnormaal en vertelt ons duidelijk dat de camera in ieder geval geen 500m ondersteunt. en u zei dat het zeer zeldzaam is om zo'n IP-camera te vinden, is het gemakkelijker om zoiets te vinden in normale bewakingscamera's?
@Saeed Ik moet zeggen dat het uiterst zeldzaam of zelfs niet aanwezig is in elk soort IP- of bewakingscamera. Ten eerste betekent het optische zoomgetal (bijv. 3x of 4x) eigenlijk niets. Het is gewoon de maximale brandpuntsafstand gedeeld door de minimale brandpuntsafstand (bijvoorbeeld 18-55 mm = 3x). Nu neemt digitale zoom de video en schaalt deze op in plaats van de lenzen te verschuiven om optisch in te zoomen. Als je ooit ver op een foto hebt ingezoomd en deze extreem korrelig wordt, is dat precies wat digitale zoom is. Het is hetzelfde op elk apparaat.
@Adam dus wat zijn die twee producten die je hebt voorgesteld?
@Saeed Ze zijn de beste die ik kon vinden op basis van uw vereisten. Houd er rekening mee dat ze technisch gezien 500 meter bereiken, maar niet helemaal met een goede kwaliteit. Je zou je normen een beetje moeten verlagen om een ​​goede camera te vinden.
#2
+2
feetwet
2015-09-12 18:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vereiste - kentekens kunnen lezen op 500 meter hoogte - verlegt de grenzen van commerciële technologie. U hebt het over een camera die duizenden dollars kost en mogelijk op maat gemaakt is.

Daarom moet u rechtstreeks contact opnemen met geavanceerde camerafabrikanten om te bespreken of bestaande producten aan uw eisen voldoen. , of wat ze zouden vragen om er een te bouwen.

Als alternatief kun je er misschien een samen hacken met behulp van een ‘vastgebonden’ digitale consumentencamera en lens met waterdichte behuizing. Maar dat kost nog steeds 4 cijfers per camera.

Bedankt, maar dat is teveel werk en ik ga dat niet doen voor mijn behoeften. In mijn vraag heb ik zojuist informatie toegevoegd over videokwaliteit, het niet kunnen lezen van kentekenplaten.
@Saeed - het probleem is dat u niet duidelijk de resolutie / kwaliteit / dekking hebt gedefinieerd waarnaar u op zoek bent. In de vraagcommentaarbespreking legde ik uit dat 10px / inch * op doelafstand * een redelijk minimum zou zijn om kentekenplaten * op die afstand * te lezen. U vraagt ​​voor "dekking" tot 500m. Wat wil je kunnen oplossen op 500m? Omdat technisch gezien een camera met één pixel de hele weg tot aan de horizon "bedekt", maar geen * nuttige * dekking biedt.
Ik weet het, vanwege het feit dat het moeilijk is om zo'n camera met deze exacte details te vinden, zei ik dat ik tevreden zou zijn met wat de camerafabrikant over zijn camera wordt verteld, ik neem aan dat wanneer ze zeggen dat een camera een specifieke afstand ondersteunt die betekenen dat het op die afstand een redelijke videokwaliteit geeft, niet noodzakelijkerwijs kentekenplaten kan lezen. Het zou goed zijn als er ook enkele demo-video's voor de camera zouden zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...