Vraag:
Nieuwe werklaptop voor firmware-ontwikkeling
James
2016-06-22 00:54:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn bedrijf gaat een werklaptop voor me kopen (aangezien ik mijn eigen laptop al een tijdje gebruik), en ze zullen mij deze laten selecteren. Ik weet niet precies wat mijn prijsklasse is, omdat ze me niet echt een harde limiet zouden geven als ik het vroeg. Ze suggereerden echter dat ze bereid zouden zijn om ergens in het bereik van $ 1.000 USD uit te geven. Ik zal waarschijnlijk een paar iets goedkopere en een paar iets duurdere selecteren en ze hieruit laten kiezen.

Deze laptop zal voornamelijk worden gebruikt voor firmware- en softwareontwikkeling en ook TwinCAT als algemene dagelijkse zaken op kantoor. (Excel, Word, e-mails, etc.) Soms zal ik zeer grote projecten compileren, of heb ik meerdere exemplaren van Visual Studio of een vergelijkbare IDE tegelijk geopend (wat niet zo veel is, gezien de systeemvereisten van Visual Studio). Verder doe ik niets bijzonders veeleisend. Ik wil dat het snel opstart, dus een SSD is een must.

Vereisten

 • Zoals ik al zei, een SSD is een must. Mijn huidige computer heeft slechts 220 GB, en ik heb nog steeds genoeg ruimte over, dus we zeggen minstens 250 GB. Meer zou natuurlijk leuk zijn, hoewel het niet nodig is.

 • Een 6e generatie Intel quad-core CPU. Ik zou graag een I7 of hoger willen, maar ik zou genoegen kunnen nemen met een I5, op voorwaarde dat deze nog nieuw, quad-core en redelijk krachtig was.

 • Ik doe het niet alles wat veeleisend is voor de GPU, dus zolang ik er een externe 1080p-monitor op kan aansluiten, is dat goed genoeg voor mij. Bonuspunten als ik een tweede kan aansluiten. (Hoewel ik op dat moment misschien een dockingstation nodig heb)

 • Ik heb geen waanzinnige hoeveelheid RAM nodig. Zolang ik Visual Studio x2, Google Chrome, Vim en Spotify tegelijkertijd kan openen. Dus 8 GB zou waarschijnlijk genoeg zijn. (Hoewel ik zeker niet tegen meer ben)

 • Dit is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar het zou een hoofdtelefoonuitgang van 1/8 inch en verschillende USB 3-uitgangen moeten hebben. (Ik kan me niet voorstellen dat een moderne laptop deze niet heeft, maar het doet nooit pijn om specifiek te zijn)

Voorkeuren

 • Ondersteuning voor een dockingstation, als ik later randapparatuur wil upgraden.

 • Ik ontwikkel veel voor ethernet (EtherCAT, modbus / tcp, dhcp, etc.), dus een ethernetkabel aan boord zou echt heel fijn zijn. Ik zou een adapter of een dockingstation kunnen gebruiken, maar het gebruik van ethernet aan boord zou een stuk handiger zijn.

 • Ik ben niet echt een laptopkenner , dus er zijn veel dingen waar ik niet echt om geef of niet weet hoe ik ze moet kwantificeren. Ik heb bijvoorbeeld geen idee wat een goede batterijduur zou zijn. Ik zou graag een goede batterijduur willen, maar ik reis niet of heb geen reden om een ​​echt goede batterij nodig te hebben. Ik kon ook geen goede van een slechte onderscheiden.

 • Ik ben ook niet erg kieskeurig als het gaat om zaken als schermgrootte of gewicht. (Ik weet ook niet hoe ik moet kwantificeren) Ik wil niets van beide extreme (zoals een Chromebook of een gigantische luggable). Een 1080p-scherm (of hoger als ik het voor deze prijs kan krijgen) heeft de voorkeur.

 • Ik zal de laptop in mijn eigen tijd kunnen gebruiken, dus een gpu ( of geïntegreerde grafische kaart) die sterk genoeg zijn voor zeer lichte gaming zou leuk zijn. Ik heb al een computer die vrijwel elk spel aankan, dus dit is zeker geen vereiste. Goede linux-ondersteuning zou ook een pluspunt zijn.

Neutraal

 • Terwijl ik in mijn eentje rondkeek, ontdekte ik dat veel nieuwere laptops in deze prijsklasse hebben touchscreens. Op een touchscreen ben ik bijna volledig neutraal. Als het zonder goedkoper zou kunnen zijn, zou ik voor de goedkopere gaan. Als ze dezelfde prijs hebben, denk ik dat ik voor het touchscreen zou gaan. Ik zou het waarschijnlijk niet veel gebruiken.

 • Het maakt me niet zoveel uit met welke versie van Windows het wordt geleverd. Het zou leuk zijn als er 7 al is geïnstalleerd, maar als het er 8 of 10 is, installeer ik 7 toch opnieuw. (Ik heb al een licentie en een cd en zo)

 • Ik heb geen sterke merkvoorkeuren.

 • Ik geef niet echt om een ​​optische drive (of het ontbreken daarvan)

De Lenovo IdeaPad 700Y-serie is misschien de moeite van het bekijken waard (dit zijn gamerlaptops). Ze zijn 17 ", 1080p en hebben quad-core Intel Core i s en vallen meestal in de door u gewenste prijsklasse.
Twee antwoorden:
#1
+2
SEJPM
2016-06-30 02:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste notebook die ik in deze prijsklasse kon vinden met jouw vereisten, is waarschijnlijk de Lenovo 700Y (17-inch) serie . Hoewel ik niet de eigenaar ben, lijkt het behoorlijk goed te voldoen aan uw eisen als medium tot high-end gamerlaptop.
Lenovo; NotebookCheck


Laten we nu de lijst met uw vereisten bekijken, zullen we?

Zoals ik al zei, een SSD is een must . [...], dus we zeggen minstens 250 GB. Het is duidelijk dat meer leuk zou zijn, maar het is niet nodig.

Volgens de website van Lenovo zijn er opties voor 256 GB of 512 GB SSD en voor 1 TB HDD met 128 GB SSD, dus je bent hier gedekt.

Een 6e generatie Intel quad-core CPU. Ik zou graag een I7 of hoger willen, maar ik zou genoegen kunnen nemen met een i5, op voorwaarde dat deze nog nieuw was, quad-core en redelijk krachtig.

De Y700-serie werkt alleen met 45W Intel Core is, die allemaal (krachtige) quad-core CPU's zijn gebaseerd op Skylake-architectuur. Concreet is de kans groot dat u een i7-6700HQ of een i5-6300HQ (zeldzamer) krijgt.

Ik doe het niet alles wat veeleisend is voor de GPU, dus zolang ik er een externe 1080p-monitor op kan aansluiten, is dat goed genoeg voor mij. Bonuspunten als ik een tweede kan aansluiten. (Hoewel ik op dat moment misschien een dockingstation nodig heb)

Je kunt ten minste één monitor aansluiten via HDMI en kan misschien een seconde verbinden via draadloze Miracast, wat de laptop zou moeten ondersteunen.

Ik heb niet een waanzinnige hoeveelheid nodig van RAM. [...] Dus 8 GB zou waarschijnlijk genoeg zijn. (Hoewel ik zeker niet tegen het hebben van meer ben)

De Y700-serie heeft minimaal 8GB RAM en er zijn ook modellen met 16GB te vinden.

Dit is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar het zou een koptelefoonuitgang van 1/8 inch en verschillende USB 3-uitgangen moeten hebben.

Het heeft die hoofdtelefoonuitgang en twee USB 3.0-poorten en één USB 2.0-poort. U kunt overwegen om een ​​USB 3.0-hub aan te schaffen als u meer nodig heeft. (Deze cijfers zijn tegenwoordig helaas vrij gebruikelijk voor laptops). De HW-aanbeveling hiervoor is hier te vinden.


Nu voor uw voorkeuren:

Ondersteuning voor een dockingstation, als ik randapparatuur willen upgraden.

Helaas lijkt er geen eigen connector voor dit model te zijn, maar standaard USB 3.0-dockingstations kunnen hier waarschijnlijk de slag slaan.

[...] Een ethernetkabel aan boord zou echt heel fijn zijn. Ik zou een adapter of een dockingstation kunnen gebruiken, maar het gebruik van ethernet aan boord zou een stuk handiger zijn.

Nogmaals, helaas lijkt het erop dat Ethernet op de laptop tegenwoordig minder iets is dan vroeger (dankzij de verbeterde WLAN-technologie), maar je kunt nog steeds een kleine USB-3.0-Ethernet-connector aanschaffen (Anker heeft die ook).

Ik ben niet echt een laptopconnisuier, dus er zijn veel dingen waar ik niet echt om geef of niet weet hoe ik ze moet kwantificeren. Ik heb bijvoorbeeld geen idee wat een goede batterijduur zou zijn. Ik zou graag een goede batterijduur willen, maar ik pendelen niet, of heb enige reden om een ​​echt goede batterij nodig te hebben. Ik kon ook geen goede van een slechte onderscheiden.

Lenovo claimt 4-5 uur voor deze, maar de kans is groot dat je daar 2-3 uur zult moeten leven als je er echt dingen mee doet.

Ik ben ook niet erg kieskeurig als het gaat om zaken als schermgrootte of gewicht. (Ik weet ook niet hoe ik moet kwantificeren) Ik wil niets van beide extreme (zoals een Chromebook of een gigantische luggable). Een 1080p-scherm (of hoger als ik het voor deze prijs kan krijgen) heeft de voorkeur.

Er zijn varianten van de Y700-serie voor 15 "en voor 17" (dit antwoord gaat over de 17 "enen), maar tenminste de 17" exemplaren hebben allemaal 1080p schermen.

Ik zal de laptop in mijn eigen tijd kunnen gebruiken, dus een gpu (of geïntegreerde grafische kaart) die sterk genoeg is voor zeer licht gamen, zou fijn zijn. Ik heb al een computer die vrijwel elk spel aankan, dus dit is zeker geen vereiste.

De Y700s zijn oorspronkelijk bedoeld als gamerlaptops, dus dit zou niet zozeer een probleem.

Goede Linux-ondersteuning zou ook een pluspunt zijn.

Ik denk niet dat het buitengewone Linux-ondersteuning heeft, maar het zou het werk moeten doen.


Eindelijk voor je neutrale punten:

Terwijl ik in mijn eentje rondkeek, ontdekte ik dat veel nieuwere laptops in deze prijsklasse touchscreens hebben. Op een touchscreen ben ik bijna volledig neutraal. Als het zonder goedkoper zou kunnen zijn, zou ik voor de goedkopere gaan. Als ze dezelfde prijs hebben, denk ik dat ik voor het touchscreen zou gaan. Ik zou het waarschijnlijk echter niet veel gebruiken.

De Y700-serie heeft geen touchscreens, als een gaming-laptopserie.

Het maakt me niet echt uit met welke versie van Windows het wordt geleverd. Het zou leuk zijn als er 7 al is geïnstalleerd, maar als het er 8 of 10 is, installeer ik 7 toch opnieuw. (Ik heb al een licentie en een cd en zo)

Het wordt geleverd met Windows 10 64-bit vooraf geïnstalleerd.

Ik niet geeft echt om een ​​optische drive (of het ontbreken daarvan)

Ik kon het niet precies zeggen, maar sommige modellen hebben tenminste geen optische drives.

+1, niet alleen omdat ik deze laptop heb uitgekozen, maar ook omdat dit een zeer grondig en goed onderzocht antwoord is. Ik ben uiteindelijk met de 15 inch-versie gaan werken.
#2
+1
Peter Zhu
2016-06-22 02:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou de Lenovo ThinkPad E560 aanbevelen met minimaal een i5 en 8 GB RAM. Het heeft een 15,6 "1080p-scherm en 256 GB SSD-opslag voor ongeveer $ 1000. Het heeft ook Lenovo OneLink, hun dockingstation dat u kan voorzien van 2 x USB-poorten, 1 x Ethernet, 1 x HDMI en een extra harde schijf.

Sorry, maar deze laptop wordt gediskwalificeerd vanwege de vereiste voor een "nieuwe, quad-core en redelijk krachtige" processor. De E560 heeft alleen ondersteuning voor 15W U-processors die a) niet "krachtig" zijn, in die zin dat thermische throttling supersnel begint en b) ze allemaal dual-cores zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...