Vraag:
Vergelijking tussen Xiaomi RedMi 2 en Samsung Galaxy S4 I9500
Elber CM
2016-01-27 20:31:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Samsung Galaxy Y, een oudere smartphone met Android 2,3-peperkoek. Wegens een aantal batterijproblemen moet ik een nieuwe telefoon kopen.

Op dit moment heb ik twee opties:

Koop een NIEUWE Xiami RedMi 2 Pro telefoon met garantie en alle andere voordelen (hoesje, oortelefoons, actieprijs, eigendomskaart). Prijs: 149 USD.

Koop een GEBRUIKTE Galaxy S4 die een betere prijs en betere specificaties heeft dan de Xiaomi. Prijs: 115 USD.

Hoewel de specificaties van de S4 beter zijn dan die van Xiaomi, heb ik nog steeds twijfels. De S4 is uitgebracht in 2013 en is in gebruik sinds september 2015.

Deze vraag is niet bedoeld om een ​​discussie op gang te brengen, maar is meer om mij te helpen een beslissing te nemen. Alle hulp wordt op prijs gesteld.

Een antwoord:
#1
+3
ivaan
2016-01-28 13:01:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naar mijn mening is Xiami RedMi 2 Pro een veel betere keuze dan SGS4 . Hieronder presenteer ik de voordelen voor beide telefoons:

Xiami RedMi 2 Pro

  • het is nieuw
  • het heeft LTE
  • het heeft DualSIM
  • het gebruikt MIUI OS dat regelmatig wordt bijgewerkt

SGS4

  • beter scherm (AMOLED 1920x1080)
  • betere camera
  • het is goedkoper

CPU en GPU zijn vergelijkbaar in dit model, misschien een iets beter in SGS4 . Het grootste voordeel van de Samsung-telefoon is het AMOLED Full HD-scherm, maar mijn keuze zou Xiami RedMi 2 Pro zijn omdat het OS (MIUI), LTE, DualSIM regelmatig wordt bijgewerkt en het is een gloednieuwe telefoon .

"Nieuw" zijn op de markt klinkt niet als een objectief oordeel. Vallen beide apparaten momenteel in dezelfde prestatieklasse of hoe verhouden beide apparaten zich technisch tot elkaar? Ik ben het ermee eens dat een nieuwere SoC uit het middensegment in feite een oudere, vatbare SoC voor oververhitting kan verslaan. Wat betreft OS-updates, wat betekent regelmatig bijgewerkt in termen van MIUI? Is er informatie over wanneer Samsung is gestopt met het leveren van updates voor SGS4 en welke versie van Android? Omdat beide niet-reguliere versies van Android zijn, denk ik dat beide helemaal niet de moeite waard zijn om geld uit te geven, tenzij je een voorkeur hebt.
Niet "nieuw" op de markt maar "niet gebruikt". We hebben het over "nieuwe" Xiaomi-telefoon en "gebruikte" Samsung-telefoon.
** Gloednieuwe telefoon ** Was de sleutelwoorden, mijn vriendin heeft de nieuwste Sony op de markt (omdat ze het zich kan veroorloven), ze is ook een elektronische ingenieur. Dus toen ik om haar mening vroeg, was ze het met je eens. Bedankt voor uw feedback ivaan en @LiveWireBT.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...