Vraag:
RAM-aanbeveling voor Android-ontwikkeling
Nick Winans
2015-09-11 08:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een Android-app aan het ontwikkelen en heb een paar fysieke apparaten, maar om de compatibiliteit met de potentiële apparaten van de gebruiker te maximaliseren, wil ik virtuele machines draaien. Momenteel heb ik 8 GB RAM en voer ik meestal 5-10 Chrome-tabbladen tegelijk uit, samen met Android Studio en een of twee emulators.

Als de emulators actief zijn, merk ik meestal een lichte vertraging op. Zou het in mijn geval enig voordeel hebben om te upgraden naar 16 GB RAM?

Ook: de emulators gebruiken elk 512 MB RAM - 2 GB afhankelijk van de situatie. Is meer dan 2 GB praktisch voor emulators of niet?

Andere specificaties Intel i5-4670k120 GB SSD1 TB HDD8 GB RAM

Met wat voor soort geheugendruk opereert u momenteel?
Welk% van het geheugen wordt gebruikt wanneer u ze allemaal uitvoert, zoals het maximale dat u had? Hetzelfde geldt voor uw processor en harde schijf (schijven). Als je een SSD hebt, neem ik aan dat je de emulators daarop uitvoert, omdat dit de prestaties zal verbeteren.
@Undo Ik gebruik meestal maar 6-7 GB's op een bepaald moment, maar met meer ram zou ik meer tabbladen en een of twee extra emulators kunnen openen
@AdrianPop de maximale 7 GB op de gemiddelde dag voor RAM en ongeveer 40-50% voor de processor, en ja, de emulators worden op de SSD opgeslagen om hun snelheid te verhogen.
Deze site is gemaakt voor vragen die een specifieke hardware-aanbeveling zoeken op basis van een reeks definitieve vereisten. Als uw vraag betrekking had op algemene computer- of hardwareproblemen, kunt u deze stellen op [Super User] (http://superuser.com); niettemin valt het buiten het bereik van * deze * site.
@RobertCartaino Ik zie niet in hoe mijn vraag daar niet bij past. Ik vraag om ram-aanbevelingen voor het uitvoeren van virtuele machines en Android Studio.
@NickWinans U vraagt ​​naar de effectiviteit van RAM-upgrades. Er wordt in uw bericht niets gevraagd om een ​​productaanbeveling.
Twee antwoorden:
#1
+6
0rkan
2015-09-11 19:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zeker wel. Aangezien u meerdere processen uitvoert en uw belangrijkste doel is om beter te multitasken, zou dit de prestaties en soepelheid echt verbeteren.

Voor wat u momenteel gebruikt, zou 12 GB voldoende moeten zijn, maar het lijkt erop dat u beperkt jezelf vanwege je 8 GB RAM, dus ga je gang en koop 16 GB.

Ook als je Linux gebruikt, zou het beter zijn om je swapness tot nul . Als u Windows gebruikt, kunt u kijken naar hoe u uw ram- en swapgebruik kunt beheren. Op die manier kunt u meer profiteren van uw ram.

#2
+4
Adrian Pop
2015-09-11 17:11:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is veilig om te zeggen dat upgraden naar 12 GB voldoende zou zijn, maar als je echt zeker wilt zijn, neem dan de stap van 16 GB.

Persoonlijk gebruik ik 6-7, soms 8. Ik heb 16 GB en kan zeggen dat het goed besteed is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...