Vraag:
Welke PLC zou worden aanbevolen voor kleinschalige industriële besturing?
clem steredenn
2015-09-11 13:13:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor mijn werk moeten we een elektriciteitscentrale van 50 kW aansturen en verschillende componenten coördineren, waaronder enkele veiligheidskritische sensoren, reacties, enz.

Ik overweeg om een ​​ PLC te gebruiken als een hoofdcontroller. We hebben ongeveer

  • 30-50 digitale I / O (met 10-15 speciale veiligheidselementen)
  • 10-20 analoge I / O

De details zijn nog niet helemaal duidelijk. Desalniettemin zocht ik er een PLC-oplossing voor, en heb ik zelf geen ervaring met PLC's (maar wel met microcontrollers). In eerste instantie keek ik naar de Wago 750/753-serie, die enige modulariteit biedt. Maar dan raden mensen de Siemens S7 PLC's vaak aan.

Deze keer is het om een ​​prototype te bouwen, maar we kunnen verwachten dat er 5-40 producten worden geleverd als alles goed loopt.

Wat is de ervaring met de Wago PLC's, en hoe verhouden ze zich tot de Siemens? En wat zou een alternatief zijn?

Ik zou willen voorstellen dat als u geen ervaring heeft met PLC's, u een expert zoekt. Het ontwerpen, specificeren en implementeren van veiligheidskritische systemen zonder achtergrond in de technologie is op afstand geen goed idee.
Enderland heeft gelijk. Goede vraag, slecht idee.
@enderland, mijn post is in dit opzicht misschien misleidend, maar ik heb geen leiding over het systeemontwerp, noch over het elektrotechnische gedeelte. Alleen de programmering. We hebben geen PLC-expert in ons bedrijf, omdat we voor de meeste van onze toepassingen een MCU-gebaseerde oplossing hebben. Desalniettemin hebben we sommigen die * enige * ervaring hebben met het programmeren ervan. We kunnen er wel wat vinden, ik wilde alleen zien of iemand suggesties had over verschillende PLC's.
Twee antwoorden:
#1
+2
SeanJ
2016-04-18 19:33:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou slechter kunnen doen dan naar het compactrio kijken.

http://www.ni.com/compactrio/

NI heeft duizenden mensjaren geïnvesteerd in dit bewezen, gevalideerde, gecertificeerde en robuuste hardware- en softwareplatform dat door tienduizenden klanten is geïmplementeerd. Met branchecertificeringen en een breed temperatuurbereik, thermische, EMC / ESD- en schok- en vibratietests, helpt het robuuste CompactRIO-platform u om betrouwbare systemen in te zetten die lang meegaan. Profiteer bovendien van een breed scala aan services, uitstekende klantenondersteuning en het meest uitgebreide ecosysteem in de branche.

NI is meestal erg behulpzaam. NI-hardware werd gebruikt in de grote hadron-collider, dus ik verwacht dat het geschikt is voor uw toepassing.

Dat hebben we gedaan. De NI-elementen zijn inderdaad erg goed ... maar een beetje te goed voor ons. En vooral te duur. Maar voor een toepassing waar meetnauwkeurigheid cruciaal is, zijn dat geweldige modules.
@bilbo_pingouin Ja, u heeft uw vraag verkeerd gelezen. 50kW is niet veel, maar ook geen £ 1035, (http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/213089). Heb je de compacte RIO bekeken?
Dat hebben we gedaan, maar inclusief de IO's die we wilden, lag de prijs veel boven de overeenkomst. Wat wordt verklaard door een hogere precisie.
#2
+1
clem steredenn
2016-09-30 13:37:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als iemand op deze vraag is gestuit, is hij misschien geïnteresseerd in het resultaat.

Daarom hebben we contact opgenomen met verschillende bedrijven en aan het eind hebben we de producten van de volgende bedrijven vergeleken:

  • Waco,
  • Jetter,
  • NI (Compact),
  • Siemens.

Onze keuze ging voor de Siemens-producten. Daarom hebben we een S7-1512SP F-1PN aangeschaft, die F-DI / F-DQ-modules had waardoor we met sensoren in een Ex-Zone-omgeving konden werken.

De doorslaggevende criteria voor ons waren: Ex-Zone, CAN-communicatie en prijs.


Veel later heeft iemand Unitronics als alternatief aanbevolen, maar we hebben het niet getest om redenen die buiten het bestek van deze vraag vallen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...