Vraag:
Moederbordaanbeveling voor nieuwe casual gaming-setup
JackTheKnife
2015-11-05 01:33:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huidige configuratie, enigszins verouderd - werd gebouwd in 2009, behalve grafische kaart en chassis:

 • Corsair 650D-chassis
 • Asus P5Q Deluxe-moederbord
 • Intel Core2Quad 3GHz @ 4GHz
 • Radeon R9 290 GPU
 • Corsair 750W PSU
 • 16GB RAM

I wil het chassis en de gfx-kaart behouden voor een nieuwe setup.

Op zoek naar een moederbordaanbeveling die de Intel i5 4690K CPU aankan en waarmee ik die nieuwe setup nog minstens 4-5 jaar kan behouden ( upgrade CPU, upgrade gfx-kaart, enz.), mogelijkheid tot OC.

Ik heb gelezen dat alles op Z97 goed zal komen, maar er zijn te veel opties om voor te gaan en ik heb geen idee welke nog langer zal hebben levensduur (BIOS-updates, betere ondersteuning enz.)

Prijs iets minder dan $ 250


Na wat onderzoek heb ik die moederborden interessant gevonden:

 • ASRock Z97 Extreme6
 • MSI Z97 Gaming 5
 • GIGABYTE GA-Z97X-UD5H
 • ASRock Fatal1ty Z97 Killer
 • Gigabyte G1 Gaming GA -Z97X Gamen 5

Nu zal ik ze allemaal diepgaand bespreken en degene kiezen die het beste past.

Ben je op zoek naar de cpu en de mobo of heb je de cpu al gekocht? In het eerste geval zou je eventueel upgradekits kunnen bekijken, deze komen vaak met een aantal behoorlijk handige kortingen. De i5 4690k gaat 3 jaar goed mee op de minimum zonder een bottleneck te zijn (hij kan zonder problemen overweg met een SLI gtx 980ti), maar die R9 290 zal je ernstig tegenhouden.
Je kunt dus een "normale" mobo kiezen zoals een ASRock Z97 EXTREME6 (ongeveer $ 150 https://pcpartpicker.com/part/asus-motherboard-maximusviihero) of je kunt gaan voor de high-end Asus MAXIMUS VII HERO (ongeveer $ 200 https: //pcpartpicker.com/part/asrock-motherboard-z97extreme6). gebruik het resterende budget op een tweede r9 290 of koop zoiets als een GTX 970 (of het equivalent van een AMD). Dat zou 4-5 jaar duren.
@RudraMatroja Ik ga de CPU en een mobo krijgen op basis van de CPU-keuze. Ik heb naar die ASRock Z97 Extreme6 gekeken, maar ik heb meerdere recensies gelezen over opmerkingen van lage kwaliteit (pinnen kapot, plastic onderdelen gebroken of gedeukt), hoge retourwaarde (ongeveer 20%) vanwege DOA of opstartproblemen. Het lijkt op Russische roulette - je krijgt geweldige mobo of DOA. Ik vind dat moederbord leuk, maar geen idee of ik dat spel wil spelen;)
Twee antwoorden:
#1
+1
JostySpoons
2015-11-05 22:31:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik momenteel het Asus Maximus Ranger vii-moederbord.

Asus Maximus Ranger vii Z97 board

Het is geweldig voor de prijs en heeft veel overklokfuncties die heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Ik gebruik dit ook met de Intel i5 4690K, zoals @Niklas Holm vermeldt dat er een zeer kleine kans is dat er nog een LGA 1150 CPU wordt vrijgegeven.

Er is echter enig onderzoek gedaan naar de prestatieverschillen tussen de Haswell CPU's en Skylake, en ze laten een minimale prestatieverbetering zien. Dus ik denk zeker dat deze opzet je de komende 3 jaar in ieder geval goed zal doen.

Deze Mobo kost ongeveer $ 150- $ 200, meestal aan de bovenkant. (Wordt vervangen door Ranger viii voor Z170 dus prijzen zullen dalen)

Een andere keuze is de [Asus Z97 - PRO Gamer] [3], wat een andere solide keuze is, maar met minder overklokfuncties. Dit kost $ 150 op Amazon.

Hoe is de kwaliteit van dat product? Ik heb veel problemen gehoord om RMA te krijgen tijdens de garantieperiode, aangezien ASUS toch probeert reparatiekosten in rekening te brengen.
de kwaliteit lijkt geweldig, het enige wat ik vond was dat de covers van de usb 3.0-aansluitingen een beetje dun zijn. De RAM- en PCI-slots zijn behoorlijk solide en het ziet er verdomd gaaf uit als de LED's gaan branden. Alles wat Asus in mijn bezit had, is niet kapot gegaan voordat het werd geüpgraded, dus helaas kan ik geen commentaar geven op hun retouren en service.
Het lijkt erop dat mobo eigenlijk moeilijk te krijgen is. Niet op voorraad op NewEgg, Amazon slechts twee nieuwe bronnen
Hmm, ik heb zowel Amerikaanse als Britse sites gecontroleerd, het lijkt erop dat het helaas meer beschikbaar is hier in het VK. Het zal te wijten zijn aan het feit dat de Ranger viii wordt uitgebracht, denk ik, waardoor deze 'overbodig' wordt.
#2
+1
Adam Wykes
2016-07-26 11:14:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal ervoor zorgen dat het ASRock Z97 Extreme6 moederbord de beste keuze is vanwege zijn featureset en prijs.

Het eerste dat opvalt aan alle boards in kwestie is dat ze absoluut top zijn. inkeping. Deze kaarten vertegenwoordigden het beste dat elk bedrijf kon samenstellen toen socket 1150 de belangrijkste socket voor Intel was. In termen van duurzaamheid, betrouwbaarheid en ondersteuning door de fabrikant, scoren deze hoger dan elk ander OEM-moederbord voor deze socket op de desktop. Hierdoor blijven alleen prijs en functies over om ze te onderscheiden.

Een andere poster heeft het Asus Maximus Ranger vii-moederbord aanbevolen. Dit was een zeer populaire keuze in zijn hoogtijdagen omdat het een goede marketingcampagne had, Asus een goede merkreputatie heeft en omdat het slim geprijsd was boven veel van zijn concurrenten, waardoor het de uitstraling kreeg van een elite-product SKU (wat het zeker is). Ik denk echter dat het om precies deze redenen nu zeker niet de juiste keuze voor jou is. Dit bord is momenteel niet veel voorradig, dus tenzij u tweedehands wilt kopen, zal het moeilijk zijn om tegen een redelijke prijs aan te schaffen. Mijn aanbeveling, de ASRock Z97 Extreme6, is nog steeds beschikbaar op Newegg tegen een zeer concurrerende prijs.

Hoewel de prijs in het voordeel lijkt te zijn van het bord van AsRock, betekent dit niets als AsRock geen aantrekkelijke functies op tafel brengt. Gelukkig doet AsRock dat. Laten we het eens vergelijken (excuseer de waardeloze foto):

Comparison of the Extreme6 vs. the Maximus Ranger

Op bijna alle belangrijke manieren zijn deze twee borden identiek. Ze genieten van dezelfde chipset, dezelfde RAM-slots, hetzelfde koelschema en een vergelijkbare audio-chipset. De belangrijkste voordelen van de Extreme6 zijn als volgt:

 • Dubbel gigabit ethernet. Dit biedt nogal wat flexibiliteit en creativiteit als het gaat om hoe u uw netwerk configureert - u kunt deze verbindingen zelfs samenvoegen om een ​​betere verbinding met uw router te krijgen, hoewel dat waarschijnlijk niet veel zal helpen als u niet ook beschikt over een teamverbinding helemaal naar een glasvezellijn - het echte plezier van deze functie is dat het bord nuttig blijft voor u als server nadat het niet langer uw gaming-installatie is. Het stelt je ook in staat om handige dingen te doen, zoals een ethernet-verbinding met een andere pc in serie schakelen, of toegang krijgen tot een soort netwerkbron zoals een server, een apart LAN of wat dan ook, terwijl je je primaire hardline-verbinding niet opgeeft om dit te doen.
 • 6x USB 3.0 zonder headers. Dit is geweldig omdat het twee extra USB 3.0-aansluitingen betekent en een langere levensduur in termen van uw vermogen om moderne randapparatuur te ondersteunen.
 • Displayport-uitvoer op het moederbord. Dit is het meest moderne video-outformaat dat beschikbaar is, en het is niet beschikbaar op de Maximus.
 • mPCI-E-poort. Hierdoor heb je toegang tot goedkope laptoponderdelen zoals wifi-kaarten, 4G-modems en gps-units. Het vertegenwoordigt extra veelzijdigheid ten opzichte van de Maximus.
 • Maximaal gedeeld geheugen is meer tolerant (1700 MB versus 500 MB); u kunt veel schermen aansluiten op de video-uitgangen van uw moederbord (vooral met DP-splitters) zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de framebuffer opraakt.
 • SATA Express-connector beschikbaar, die compatibiliteit biedt met een van de snelste beschikbare verbindingen met externe schijven.
 • Meer SATA-connectoren beschikbaar op een aparte controller helpen mogelijke I / O-knelpunten op controllerniveau te verminderen als u uw HDD's intelligent installeert.
 • Meer en snellere m.2-connectoren - heeft er 2, waarvan er één het nieuwere, snellere Ultra-type is
 • Steeds meer intelligent geplaatste ventilator-headers. Het is echter vermeldenswaard dat de ventilatorheaders van de AsRock meestal 3-pins zijn, terwijl de Maximus voornamelijk 4-pins ventilatorcontrollers heeft, waardoor de computer meestal toegang heeft tot een betere snelheidsregeling voor fans die 4-pins aansluitingen ondersteunen.

Al met al denk ik dat de functies die je krijgt met het AsRock-bord zwaarder wegen dan de merknaam van Maximus, zelfs voor dezelfde prijs, aangezien beide borden goed zijn gemaakt. De toegevoegde veelzijdigheid is iets dat dit bord tot een werkpaard voor jou of voor wie dan ook maakt, lang na de dagen dat het kan dienen als basis voor een game-rig.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...