Vraag:
Een klein, draagbaar scherm van 256x256 nodig voor spectrale beeldvorming
BeamLauncher
2015-10-01 20:57:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een afgestudeerde student en wil een experimentele spectrale imager testen. Het is eigenlijk een camera die veel verschillende kleuren kan zien in plaats van alleen rood, groen en blauw (RGB).

Ik ben op zoek naar een klein scherm dat ik gemakkelijk kan gebruiken om onze testafbeeldingen weer te geven:

  • Minder dan 5 cm breed
  • Minder dan 5 cm hoog
  • Minimaal 256x256 resolutie - hoe hoger het aantal pixels per inch, hoe beter
  • Minstens 3 kleuren, RGB is prima
  • Draagbaar (ik moet dit in de komende 6 maanden meerdere keren naar de VS brengen)
  • Minder dan $ 2.000 USD

Zoiets als het display op de Apple Watch zou perfect zijn.

Dit is het belangrijke onderdeel: een computerprogramma leest de camera-uitvoer en bepaalt vervolgens wat er vervolgens wordt weergegeven en doet dat herhaaldelijk totdat de kalibratieprocedure is voltooid. Met behulp van een computer moet ik de afzonderlijke pixels op rood, groen of blauw kunnen instellen. Ik zou het graag als tweede monitor voor mijn computer willen gebruiken. Dus een HDMI-, DVI- of DisplayPort-aansluiting zou ideaal zijn. Ik zou ook in orde zijn met een USB-gestuurd beeldscherm.

Mijn technische achtergrond: ik ben vertrouwd met MATLAB, Windows 7, OS X. Ik heb ook ongeveer 6 maanden ervaring met Python en LabView.

Ik heb geen sterke elektronica-achtergrond; vraag me niet iets te gebruiken waarvoor een schakeling moet worden gebouwd / gesoldeerd.

Zijn er prijslimieten?
Idealiter minder dan $ 2.000 US.
Is dit nog nodig of heb je een oplossing gevonden? Ik ken een bedrijf dat gespecialiseerd is in displays, gevestigd in het VK maar naar de VS verzendt. Ze hebben een enorme catalogus met displays en kunnen ongetwijfeld iets voor je vinden.
Een antwoord:
#1
+6
Kevin Reid
2015-10-04 19:51:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Minder dan 2 inch" en "klaar voor gebruik zonder een circuit te bouwen" zijn moeilijke vereisten om aan te voldoen, maar:

Zoiets als het display op de Apple Watch zou perfect zijn.

Waarom zou je het dan niet gebruiken?

Kies het smartwatch-platform dat je het gemakkelijkst kunt programmeren en schrijf een app die je testafbeeldingen weergeeft. Of zoek er misschien een die al bestaat en die de klus kan klaren (zoals een diavoorstelling of een onpraktisch-kleine-remote-desktop-app). U hoeft de app niet te publiceren, maar voer hem gewoon uit in de ontwikkelaarsmodus.

Dit geeft geen verbinding van het type externe monitor zoals u gevraagd heeft, maar hopelijk kunt u grafische code uitvoeren op de apparaat doet het werk.

U kunt de horlogeband verwijderen om het minder onhandig te maken, en zelfs de bandpennen gebruiken als bevestigingspunten om het horloge aan een testopstelling te bevestigen als dat nuttig is.

Dit past gemakkelijk binnen uw budget, tenzij u besluit de Apple Watch Edition te gebruiken.


(Ik dacht ook Siftables / Sifteo te noemen als een product met een klein scherm, maar het lijkt erop dat ze zijn niet meer in de handel verkrijgbaar.)

Ik moet mijn spectrale imager op de monitor kunnen kalibreren. Een computerprogramma leest de camera-uitvoer en bepaalt vervolgens wat er vervolgens wordt weergegeven en doet dat herhaaldelijk totdat de kalibratiesequentie is voltooid. Ik veronderstel dat ik daar zou kunnen zitten en de volgende afbeelding zou kunnen programmeren, maar dat wordt vervelend na honderden metingen.
@ArizonaWildcats Dus de app op het horloge zou de volgende afbeelding van de computer ophalen. Dit is geen moeilijk probleem.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...