Vraag:
Aanbevelingen voor een mechanisch of traditioneel toetsenbord? Wat is beter?
Franck Dernoncourt
2015-09-09 23:13:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vraag me af wat de voordelen zijn van het gebruik van mechanische toetsenborden ten opzichte van traditionele toetsenborden (d.w.z. membraantoetsenborden).

Mijn voornaamste toepassingen zijn codering, productiviteit en het vermijden van RSI.

Zoals alles hangt af van wat u als een voordeel beschouwt. PC World heeft een goede [post] (http://www.pcworld.com/article/240939/mechanical_keyboards_should_you_switch_.html) over dit onderwerp dat het bekijken waard kan zijn.
Ik heb in het verleden een probleem gehad met coderen in een werkomgeving (kubussen) en mechanisch gebruik vanwege het geluidsniveau voor vervelende collega's. Is dit een mogelijke zorg voor u?
@Gram Ruis is niet zo'n groot probleem voor mij, maar ze kunnen inderdaad behoorlijk luid zijn, daar ben ik het mee eens
VTC: Atwood's blog behandelde dit in ondragelijke details :)
@DVK http: // blog.codinghorror.com / het-code-toetsenbord /? een beetje te langdradig :)
@FranckDernoncourt - Ja
Twee antwoorden:
#1
+21
Tom Wilkinson
2015-09-10 15:18:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn ervaring (nieuwe mechanische gebruiker):

Voordelen

  • Key Rollover - Mechanische toetsenborden zouden NKRO moeten ondersteunen (oneindige gelijktijdige toetsaanslagen ) via PS / 2 en 6KRO (zes gelijktijdige toetsaanslagen exclusief vier modificatoren zoals Ctrl , enz., dus 10 gelijktijdig) via USB *. Als je zoveel toetsen kunt indrukken, is de enige beperking van je typsnelheid je vingers, niet je toetsenbord.
  • Reparatie / aanpassing - Keycaps zijn gemakkelijk te verwijderen, zodat je ze kunt verplaatsen (de mijne is Colemak. Ik heb ook goede dingen gehoord over Workman). Dit betekent ook dat het vervangen van sleutels en schoonmaken een stuk eenvoudiger is dan bij veel niet-mechanische gebruikers.
  • Bouwkwaliteit - Als premiumproduct is de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid erg hoog. De standaard Cherry MX-schakelaars zijn bijvoorbeeld bestand tegen 50 miljoen toetsaanslagen in vergelijking met 5-10 van rubberen dome-toetsen.
  • Voel - Er is iets aardigs aan de toetsaanslagen van een mechanisch toetsenbord

* Specifiek een beperking van het USB-protocol. Dit kan fabrikantspecifiek zijn, maar ik weet het niet zeker. Als iemand het weet, reageer dan hieronder!

Esthetiek

Voor veel mensen is de esthetiek belangrijk. Als je ergens veel geld aan uitgeeft, wil je vaak dat het er ook goed uitziet. Bij mijn toetsenbord waren gratis aangepaste keycaps en afdrukken inbegrepen, dus de mijne ziet er als volgt uit:

We do what we must because we can

Nadelen

De kosten zijn aanzienlijk hoger dan die van een normaal toetsenbord (de mijne was ongeveer $ 200).

Ik zou ook de mogelijkheid toevoegen om ze stiller te maken door O-ringen op de toetsen te plaatsen. Op het werk heb ik MX-Clear met rode O-ringen (van wasdkeyboards) en het is maar iets luider dan rubberen dome-toetsenborden. Ook mooie StarFox koffiemok.
Als voordeel of nadeel? Ik vraag me af of dat beter kan worden overgelaten als een addendum met nuttige informatie (wat de post zeker zou verbeteren). Hoezeer ik ook geniet van het geluid van mijn toetsenbord en in de toekomst misschien o-ringen krijg, kan het volume in kantoorsituaties een nadeel zijn.
Ik zou een voordeel noemen, omdat niemand je dwingt om de O-ringen te installeren. Ik heb de O-ringen (en duidelijke schakelaars) om het zo stil mogelijk te maken voor werkomgevingen. Als ruis gewenst is, dan heb je de opties van groene of blauwe schakelaars (die ik thuis gebruik).
Stel je voor dat ik het gedeelte over aanpasbaarheid uitbreid?
Het zou goed moeten zijn om het in de opmerkingen achter te laten. Het is een vrij klein onderdeel om rekening mee te houden bij het kopen van een mechanisch toetsenbord.
Wat betreft sleutelrollover, zou ik mijn vraag kunnen overwegen [Op welke manier hindert niet-"volledige n-key rollover" snelle typisten?] (Http://superuser.com/q/762611/53590) (helaas momenteel gesloten als mening -gebaseerd) op [zo].
Misschien willen we een community-wiki-gids maken over mechanische toetsenborden.
#2
+10
Adam
2015-09-10 11:51:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je alleen codeert en RSI vermijdt, koop dan een toetsenbord met schaarschakelaars. Dit type schakelaar wordt gebruikt in het bekende ultradunne Apple-toetsenbord en de meeste moderne laptops. Het is extreem stil, zodat u niet geïrriteerd raakt, en het belangrijkste kenmerk is het lage profiel, wat betekent dat u de toetsen niet "heel ver" hoeft in te drukken.

Met een mechanisch toetsenbord hebben de meeste typen schakelaars de gebruiker om 3-4 mm in te drukken (van beginpunt tot activeringspunt), wat helemaal niet veel lijkt, maar na een heleboel toetsaanslagen telt het snel op. Schaarschakelaars verkleinen deze afstand tot slechts 1-2 mm.

Je wilt zeker een toetsenbord met schaarschakelaars als je alleen maar codeert.

Ik codeer nu ongeveer tien jaar en toetsenborden met schaarschakelaars hebben me in het verleden veel in de steek gelaten. Sleutels braken of kwamen los, siliconen waren versleten, sensoren kapot, enz.
Is de bediening * kracht * niet een interessantere statistiek dan de diepte van de toetsaanslag? Toen mechanische typemachines nog iets waren, zouden mensen * gedood hebben * voor een activeringsdiepte van 3-4 mm ...
Kun je geen 2 mm reisafstand krijgen door o-ringen toe te voegen in een mechanisch toetsenbord?
@Franck Het is mogelijk, maar de verhoogde toetsen van een mechanisch toetsenbord houden uw handen in een onnatuurlijke verhoogde hoek (ervan uitgaande dat u geen grote polssteun gebruikt), terwijl een toetsenbord met schaarschakelaars uw handen bijna volledig plat laat liggen.
@Adam: Eigenlijk was ik van plan om een ​​grote polssteun te gebruiken :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...