Vraag:
Ouder model versus nieuw model PSU
jazZRo
2016-07-11 23:07:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Corsair AX760 Watt PSU die nog nieuw in de doos zit, maar een ouder model is. Dus het is nooit gebruikt. Het was bedoeld om te worden ingebouwd in een high-end gaming-pc, maar dat is nooit gebeurd. Ik zie dat deze nog steeds in sommige winkels verkrijgbaar is, maar ik vraag me af hoe de prijs zich verhoudt tot de kwaliteit na drie jaar.

Welke nieuwe generatie voeding zal een noemenswaardige vervanging zijn? Net als het oude model is het ook voor een high-end gaming-pc, maar zou het moeten voldoen aan de vereisten / normen voor een moderne gaming-pc (zie hieronder). Als nieuwe modellen voordelen hebben ten opzichte van deze oudere, wat zijn die voordelen dan en is het de moeite waard om het extra geld uit te geven terwijl ik deze ongebruikte PSU heb?

Enige achtergrondinformatie: ik verwacht ergens in Oktober alleen voor gaming, inclusief Core i5 of i7, gaming-moederbord, DDR4-geheugen, geavanceerde grafische kaart en SSD (dat is alles wat het bevat). Alles wat ik niet hoef te kopen, kan aan de GPU worden besteed, vandaar mijn vraag. Een aanvullende vraag: het oude model was bedoeld om twee grafische kaarten van stroom te voorzien, ik weet niet zeker of ik deze keer die route ga, maar als ik dat wel doe, zou dat dan het antwoord beïnvloeden? Houd rekening met SLI en Crossfire, want ik heb nog geen beslissing genomen wat ik wil kopen.

Twee antwoorden:
#1
+5
Mark Booth
2016-07-13 19:07:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zolang u tevreden bent met 80+ Platinum en het stroombereik, zijn er de afgelopen jaren geen significante verbeteringen in de voedingstechnologie opgetreden. Een kwaliteits-PSU is een kwaliteits-PSU. Als het in een doos heeft gezeten, zal het niet achteruit zijn gegaan, zoals het zou hebben gedaan bij gebruik (PSU-rekenmachines gebruiken 10% per jaar in het slechtste geval bij hun analyse, maar over het algemeen word je beter dan dat).

Waar het bij een PSU uiteindelijk om gaat, is hoeveel stroom hij kan leveren en hoe efficiënt hij deze levert. De AXi-lijn was het topmodel van Corsairs, net als de AXi-lijn nu. De AXi schakelt analoog voor digitale regeling, maar het enige dat echt toevoegt, is de mogelijkheid om PSU-parameters te bewaken / aanpassen vanuit software, het maakt de PSU niet inherent krachtiger of efficiënter.

Ik zou willen voorstellen dat je upgradet alleen als:

  • Je een hoger vermogen nodig hebt voor je nieuwe rig (onwaarschijnlijk als je voor een recente 14nm CPU / 16nm GPU-combinatie gaat, vooral als je originele systeem gespecificeerd was voor dubbele GPU's uit het 28nm-tijdperk).
  • U wilt het hogere vermogen efficiënt van 80+ Titanium (waarschijnlijk niet economisch tenzij de elektriciteitsprijzen erg hoog zijn waar u woont).
  • U wilt sleutelen aan of toezicht houden op PSU-parameters live terwijl uw systeem draait (het lijkt niet de moeite waard).
Uitstekend en zeer gedetailleerd antwoord .. Ik wist de helft van dit spul niet over PSU's
#2
+1
Adam Wykes
2016-07-12 23:11:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oude komt helemaal goed; het is niet verslechterd en de PSU-technologie is de afgelopen 3 jaar niet significant veranderd.

Afgezien van mijn eigen persoonlijke ervaring met het verwijderen van zwaar gebruikte en misbruikte OEM-PSU's van computers die voor de lol in de vuilnisbak zijn gegooid (ja, ik ben die man), daar niet ' Het lijkt erop dat er veel goede onderzoeken zijn naar de redenen waarom PSU's bederven. Er zijn veel anekdotische discussies die mijn eigen ervaringen in grotere / mindere mate weerspiegelen: https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/31j95k/brothers_how_long_does_a_psu_typically_last/, maar over het algemeen komt dit neer op to is zogenaamd "gezond verstand".

De PSU is in wezen een zeer robuust stukje solid-state technologie, behalve de ventilator (en). De ventilator is, omdat het een mechanisch onderdeel is, het meest waarschijnlijke storingspunt. Condensatoren en dergelijke verouderen in de loop van de tijd, waardoor hun efficiëntie en tolerantie afnemen, maar dit is een langzaam proces met goede eenheden en zelfs (meestal) met slechte oude OEM-eenheden. Het enige andere dat ik weet waarvan bekend is dat het de PSU-technologie verslechtert, is warmte, die hij niet zou ervaren als hij in de opslag zit, tenzij hij op een zeer hete plaats werd opgeslagen, zoals een zolder in Arizona of zoiets. NASA heeft enige documentatie over hoe ze testen op MTBF in elektrische systemen in vaste toestand, en je kunt aan hun methodologie zien dat hitte en elektrische stroom de echte bedreigingen zijn voor verouderde componenten.

Wat betreft de voortschrijdende technologie, de beste manier om dit aan u te bewijzen, is door u simpelweg door te verwijzen naar sites zoals Newegg, Amazon, Directron of iets dergelijks, omdat u zult zien dat alle voordelen van uw PSU nog steeds aanwezig zijn. wordt geadverteerd als extraatjes op moderne PSU's. Er is echt geen fundamenteel verschil.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...