Vraag:
Wat zijn de verschillen tussen beeldschermingangen (HDMI, Display Port, DVI, VGA)?
Jordan
2015-09-10 03:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vier zijn de belangrijkste I / O die u ziet. Wat zijn de voor- en nadelen van elk?

Voorzover ik weet ondersteunt HDMI 2.0 hogere fps dan eerdere HDMI en ondersteunt die Display Port ook hoge fps. Daarnaast weet ik niet zeker waarom ik mijn monitor met een bepaalde kabel zou aansluiten.

Misschien voeg je VGA toe?
Goed telefoontje, dat zal ik toevoegen.
'Hardwareaanbevelingen' is gemaakt voor vragen over specifieke hardwareproducten met een reeks * definitieve * vereisten. Als uw vraag betrekking had op algemene computer- of hardwareproblemen, kan deze waarschijnlijk worden gesteld op [Super User] (http://superuser.com); maar toch valt het buiten het bereik van * deze * site.
@Jordan, Controleer mijn antwoord: http://hardwarerecs.stackexchange.com/a/323/54 Er is wat nuttige informatie over DVI.
Twee antwoorden:
#1
+18
tauhtauhsauce
2015-09-10 05:21:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal beginnen met VGA, wat naar mijn mening een "standaard" is.

VGA is een analoog signaal. Dit betekent in feite dat de kwaliteit niet zo goed zal zijn als kabels die gebruikmaken van digitale signalen, vooral bij hoge resoluties. Het probleem met analoog is dat ruis het signaal vaak vervormt en dat de kwaliteit niet zo goed is. Dus in termen van kwaliteit, ga voor de andere drie.

Digitale signalen hebben dit probleem niet omdat ze ruis tolerant zijn.

DVI is een digitale signaal met een paar verschillende soorten connectoren en twee linkmodi:

  • DVI-A heeft een analoog signaal.
  • DVI-D heeft alleen een digitaal signaal.
  • DVI-I heeft beide, waardoor het vooral handig is omdat het kan worden gebruikt met VGA-DVI-adapters

De meeste adapters zijn single-link en ondersteunen een resolutie tot 1920x1200 terwijl dual-link ondersteunt tot 2560x1600.

HDMI is de standaard voor HDTV's. Het is ook een digitaal signaal en is daarom volledig compatibel met DVI-D en DVI-I. Het voordeel van HDMI over DVI is dat het zowel audio als videosignalen kan vervoeren, hoewel het wel vereist dat uw monitor ingebouwde luidsprekers heeft. Onlangs is HDMI 2.0 uitgebracht en geeft HDMI de mogelijkheid om beter om te gaan met 4K (Ultra HD) beeldschermen op een hogere frequentie en FPS. Als uw scherm of tv HDMI 1.4 heeft, bent u beperkt tot 3820 × 2160, 4K, bij 30 Hz. Als je echter een videokaart en een 4K-scherm met HDMI 2.0 hebt, kun je 4K bij 60 Hz krijgen.

Er is niet veel verschil tussen HDMI 1.4 en DVI behalve de audio in de HDMI, wat een echt voordeel kan zijn, afhankelijk van uw opstelling en dat kleurbereik voor HDMI verder gaat dan het RGB-spectrum waartoe DVI beperkt is. Het enige voordeel van de DVI zijn de fysieke schroeven die de DVI-kabel ondersteunen en poortschade helpen voorkomen.

DisplayPort is de nieuwste van de partij en is gericht op high-end monitoren - nieuwere en high-end monitoren hebben meestal DisplayPort. Het is ontworpen om 4K bij hogere FPS en Hz te verwerken. DisplayPort is geschikt voor 3840 × 2160, 8K bij 60 Hz of 4k bij 120 Hz!

DisplayPort ziet eruit alsof dit de weg van de toekomst is, vooral als je 4K wilt.

Over het algemeen hangt het af van uw setup (monitor en grafische kaart), wat u wel en niet kunt gebruiken, behalve voor de toekomst van gaming, DisplayPort ziet er goed uit.

Referenties en meer info:

Het zou het vermelden waard zijn over multi-stream transport voor display port.
Suggestie: u noemt de verschillende HDMI-versies maar niet de DisplayPort-versies - 1.3 werd pas in 2014 goedgekeurd en is vereist voor enkele van de echt high-end bandbreedtemogelijkheden, in wezen vergelijkbaar met HDMI 2.0 in 2013. De manier waarop het nu is verwoord, impliceert dat DisplayPort is allemaal hetzelfde, terwijl HDMI je je zorgen moet maken over de versie, terwijl het in werkelijkheid in principe hetzelfde is voor beide.
#2
+2
Aiden Grossman
2015-09-10 04:39:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende verschillen tussen elke kabel. De weergavepoort ondersteunt 4k bij hoge fps. HDMI kan 4k doen, maar alleen met 30 fps. Het enige voordeel van het gebruik van HDMI is dat het audio kan dragen als VGA en DVI dat niet doen. DVI in single link kan alleen 1080p doen als in dual link een hogere resolutie kan hebben. Er zijn ook verschillende andere verschillen waarover u hier kunt lezen. Als u op zoek bent naar een formaat om uw monitor aan te sluiten, gebruik dan DVI als u met 1080p werkt, maar als u 4k gebruikt, wilt u display gebruiken poort.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...