Vraag:
Gespecialiseerde dubbele monitor voor gebruik met AutoCAD en een laptop
HDE 226868
2015-09-10 05:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn laptop draait AutoCAD en verschillende Autodesk-teken- / modelleringsprogramma's. Ik zou graag een tweede monitor willen kopen om me te helpen met meerdere bestanden / tekeningen tegelijk te werken.

Welke tweede monitor kan ik kopen die ...

 • is specifiek ontworpen voor gebruik als tweede monitor,
 • heeft een diagonaal van ongeveer 16 "(maximaal 20"!),
 • is relatief draagbaar (dit zal waarschijnlijk worden gebruikt met een laptop), en
 • is minder dan $ 150?
Bent u op zoek naar een specifieke resolutie of typen poorten op de monitor?
@michaelpri Geen specifieke poorten, maar ik dacht 1080p voor resolutie, indien mogelijk.
Welke connectiviteit heeft uw laptop (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort)? Hoe zou een monitor worden "specifiek ontworpen als een tweede monitor"? Moet het een label hebben met de tekst "# 2"?
@Gilles Het heeft HDMI-connectiviteit. Ik weet echt niet zeker of er een manier is om een ​​monitor te ontwerpen zoals ik al zei; Ik was gedeeltelijk benieuwd of dat mogelijk zou zijn.
De keuze is erg groot. U hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over HDMI, want u converteert het eenvoudig naar DisplayPort. Heeft u ook DVI?
@Belford Ik niet. Mijn laptop is een beetje verouderd, dus misschien koop ik gewoon een nieuwe.
Ik zou aanraden om tweedehands monitoren te kopen. Het wordt vermeld in mijn antwoord waar ik het had over Dell U2412M - u kunt het eerder op de markt bekijken. Ik weet zeker dat het gemak van uw werk aanzienlijk zal toenemen als u besluit een IPS-monitor aan te schaffen. Geweldige kijkhoek + draaipunt / 180 graden rotatie voldoet aan de eisen van technische toepassingen.
Twee antwoorden:
#1
+7
michaelpri
2015-09-10 05:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Asus MB168B + ziet eruit alsof hij aan uw behoeften voldoet. Het:

 • is ontworpen als een tweede monitor met een USB 3.0-kabel om hem van stroom te voorzien en video en gegevens over te dragen (werkt ook op USB 2.0, maar je kunt een slechtere videokwaliteit ervaren -gewijs)

 • heeft een 15,6-inch scherm met een resolutie van 1920x1080

 • is zeer draagbaar, met een gewicht van minder dan 2 pond en ongeveer zo dun als een potlood (0,3 inch); het wordt ook geleverd met een beschermhoes en ook om als standaard te dienen.

 • kan minder dan $ 150 kosten; prijzen variëren van ongeveer $ 140 tot $ 225, afhankelijk van waar je het koopt (koopjeswinkels zijn goedkoper); als kosten je grootste probleem zijn, wil je misschien eens kijken naar de Asus MB168B (geen "+"), wat erg op elkaar lijkt, behalve dat het een lagere resolutie heeft (1366x768) en een algehele weergave van lagere kwaliteit; het is doorgaans te vinden onder $ 150 bij bekende winkels.

Als u de voorkeur geeft aan weergave van hogere kwaliteit boven de kosten, is de MB168B + de beste keuze, maar als u echt het minder dan $ 150 nodig heeft, zult u waarschijnlijk willen gaan met de MB168B.

#2
+3
Adam
2015-09-10 05:32:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar meer factoren dan degene die u heeft genoemd, die echt een rol zullen spelen bij hoeveel u moet betalen. Een daarvan is het paneeltype en twee zijn het invoertype (n).

 • IPS-panelen (de schermen die aanvoelen als glas) kosten meer, maar hebben een betere kijkhoek en levendigere kleuren , en ze zijn meestal iets steviger. TN-panelen (de schermen die rare kleuren maken als je erop drukt) kosten minder en komen vaker voor, maar zijn meestal sneller in termen van responstijd. Dus ik denk dat je een IPS zou kunnen gebruiken als er een goede prijs voor is.

 • Monitoren zijn niet echt gemaakt om specifiek een primaire of secundaire monitor te zijn - ze zijn allemaal hetzelfde in die zin. Dus dat is uitgesloten.

 • Draagbaarheid is erg subjectief. De een denkt misschien dat een monitor draagbaar is en een ander misschien niet. Persoonlijk beoordeel ik de draagbaarheid aan de hand van de doos waarin de monitor wordt geleverd. Mijn Asus VE358 wordt bijvoorbeeld geleverd in een doos die als grote koffer kan worden gebruikt. Andere fabrikanten doen dit misschien niet.

 • Wat de invoertypes betreft, u hoeft alleen te weten welke ingangen uw laptop heeft. DisplayPort en HDMI zullen meer kosten dan VGA, omdat ze zowel audio als video bevatten.


Dus, ik ga wat monitoren uitkiezen. Ik heb er een aan de bovenkant van uw budget en een paar aan de onderkant.

 1. Dell P2014H - $ 150, 19,5 ", IPS-paneel, gemiddelde resolutie
 2. Dell E1914H - $ 100, 18,5 ", TN-paneel, kleine resolutie
 3. Dell E2014H - $ 110, 20", TN paneel, gemiddelde resolutie

In termen van stevigheid neig ik naar Dell omdat ze een sterker plastic gebruiken voor de meeste van hun mid-tier monitoren, in tegenstelling tot iets als Asus, waar het plastic een beetje is buigzaam.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...