Vraag:
CPU-aanbeveling voor nieuwe casual gaming-setup
JackTheKnife
2015-11-03 20:24:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huidige setup, enigszins verouderd - werd gebouwd in 2009, behalve grafische kaart en chassis:

  • chassis: Corsair 650D
  • mobo: Asus P5Q Deluxe
  • CPU: Intel Core2Quad 3GHz @ 4GHz
  • gfx: Radeon R9 290
  • psu: Corsair 750W
  • geheugen: 16GB

Ik wil chassis en gfx-kaart behouden voor een nieuwe setup.

Op zoek naar een CPU-aanbeveling (geen AMD aub) die beter zal zijn dan de huidige en toekomstige upgrades mogelijk maakt. Computer die voornamelijk wordt gebruikt voor werk (webontwikkelaar, Photoshop, sommige Android-codering met eenheid), casual gaming (Battlefield 4, Battlefront Star Wars (nieuwe), Evolve, enz.), Muziek (mp3, Spotify - meestal tijdens mijn werk) en films kijken vanaf streamingdiensten (HBO Go, STARZ Go, Plex, Netflix, enz.)

Prijsklasse rond de $ 250

Werk in een logische volgorde met vereisten voor elk. Ik zou beginnen met de CPU. U noemde geen AND's. Stel een budget voor de CPU in en leg uit wat je met de machine doet (spel ... wat kan dat nog meer CPU-intensief zijn? Videobewerking, datamanipulatie, het vinden van het laatste cijfer in pi, enz.). Zodra je een paar CPU-aanbevelingen hebt, plaats je de vraag op het moederbord en vermeld je de CPU ('s) die je overweegt. U kunt ook naar GPU vragen en de CPU en GPU gebruiken om uw moederbordvraag te beperken
Twee antwoorden:
#1
+4
Niklas Holm
2015-11-05 02:29:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het gaat om aanbevelingen voor gaming-CPU's, kijk dan eens naar Tom's Hardware's Best CPU's for the Money, die goed gefundeerde aanbevelingen voor alle prijsklassen bevat. In jouw geval is de Core i5-6500 een goede keuze als je niet geïnteresseerd bent in overklokken, of de Core i5-6600K als je dat wel bent. Ze zijn allebei gebaseerd op Skylake, de nieuwste architectuur van Intel, en passen in de LGA 1151-socket, zo modern als het nu wordt. Core i5-4690K is gebaseerd op Haswell, heeft vergelijkbare specificaties, maar gebruikt het oudere LGA-1150-platform dat wordt afgebouwd ten gunste van LGA-1151 en Skylake.

Ik heb gelezen dat moederborden op basis van de Z170-chipset een groot uitvalpercentage hebben (DOA of opstartproblemen). Ik weet niet zeker of een technologie te nieuw is en het is beter om nog een jaar te wachten om hem stabiel te krijgen zoals Z97 is.
@JackTheKnife ik heb 2 z170 atx-bord en 1 z97-bord en het enige z97-bord was doa. ik denk niet dat het Z170-bord een hoog uitvalpercentage heeft. de meeste rapporten zijn afkomstig van onervaren bouwers en goedkoop bord (goedkoop is voor mij lager dan 150 euro of 175 USD). de opstartproblemen kunnen komen omdat het nieuw is en de software momenteel niet 100% is.
#2
+3
James
2015-11-04 23:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad de Intel i5 4690k aan.

Hij kost $ 240 USD en is aanzienlijk krachtiger dan je huidige CPU. Het heeft 4 cores (geen hyperthreading) met een basisklok van 3,5 GHz, maar is ontgrendeld en kan worden overklokt tot 3,9 GHz. 6 MB cache, en de TDP is 88 W (wat volgens mij eigenlijk lager is dan je huidige CPU).

Het voldoet aan of overtreft de systeemvereisten van elk spel dat je vermeldt.

  • BF4 raadt elke quadcore Intel CPU aan.

  • Star Wars Battlefront beveelt een i5 6600 aan, die heeft vrijwel identieke specificaties, behalve de lagere basiskloksnelheid.

  • Evolve beveelt een i7 920 aan, die twee keer het aantal threads, maar een aanzienlijk lagere kloksnelheid (2,66 GHz). Ik weet niet zeker hoe goed Evolve de extra multi-threading-mogelijkheden gebruikt, maar het is waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat het goed zal werken. (Tenminste, zo goed als het kan. Het is nog steeds erg buggy van wat ik heb gehoord).

Aangezien al deze spellen veel CPU-intensiever zijn, het moet ook gemakkelijk overweg kunnen met Photoshop, Unity, muziekstreaming, films en browsen.

Die ene CPU was er een waar ik naar keek tussen de i5-4670K (vreemd - hogere prijs dan 4690K) en i5-4570 als goedkope optie.
Ik denk niet dat deze keuze "toekomstbestendig" is, er zitten al 2 generaties cpu op en het zal waarschijnlijk nooit een nieuwe woede krijgen.
Gewoon een update - ik heb een goede deal voor de i7-4790K, dus ik heb mijn setup niet voltooid toen ik de CPU naar die had overgeschakeld.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...