Vraag:
Weet niet zeker welke laptopkoeler je moet kiezen
Eran
2016-02-19 21:49:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een ASUS N56VB en doe al een tijdje onderzoek naar laptopkoelers (of misschien zelfs te veel). Ik heb de gebieden gecontroleerd waar de laptop oververhit raakt tijdens het spelen van games en merkte dat dit alleen aan de linkerkant gebeurt. Zelfs de harde schijf, die rechtsonder zit, is onaangetast. Ook denk ik dat de ventilatieopeningen niet aan de onderkant van de laptop zitten maar aan de linkerkant. Er zijn natuurlijk veel merken die de keuze nog moeilijker maken.

Gezien die omstandigheden weet ik niet zeker of ik een koelpad met 1 ventilator, 2 of 4 ventilatoren moet kopen. 1 ventilator ligt altijd in het midden en de verwarming gebeurt alleen aan de linkerkant. 2 ventilatoren zijn wellicht voldoende. 4 ventilatoren, terwijl ze zich in de juiste gebieden bevinden, lijken overbodig.

Hier zijn enkele foto's:

Enkele metingen - Measurements

De ventilatieopeningen aan de zijkant - Side vents

Ik dacht dat dit misschien goed zou zijn: http://www.amazon.com/BlueFinger%C2%AE- Arrival-Notebook-2200-4000% C2% B110% 25RPM-Ultra-portable / dp / B0148IKWYS / ref = sr_1_1? Ie = UTF8&qid = 1455965509&sr = 8-1&keywords = Bluefinger + 2 + in + 1 zowel een koelkussen als een koelbox aan de zijkant, maar er zijn niet genoeg recensies voor dit product.

Een ander goed product is dit: http://www.amazon.com/Cooling-TeckNet -Notebook-Adjustable-Temperature / dp / B016CL2F5S / ref = sr_1_1? Ie = UTF8&qid = 1455965555&sr = 8-1&keywords = TeckNet% C2% AE + Gaming + Laptop Vooral vanwege de aan / uit-schakelaar en de (wat hopelijk ook de fans zelf uitschakelt).

Of misschien deze (of iets dergelijks? er kunnen andere zijn die veel beter zijn): http://www.amazon.com/ T hermaltake-Massive23-Notebook-Oversized-CLN0015 / dp / B003ZUXXWO / ref = sr_1_1? ie = UTF8&qid = 1455965583&sr = 8-1&keywords = Thermaltake + Massive23 is misschien beter? Ik weet het niet zeker.

Tot nu toe denk ik aan de BlueFinger-koeler (voornamelijk omdat het pad&side-koeler is), maar het gebrek aan beoordelingen is verontrustend. Ik zou uw hulp erg op prijs stellen, aangezien ik nog nooit een laptopkoeler heb gekocht.

Twee antwoorden:
#1
+4
john kieran
2016-02-20 10:57:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier zijn mijn aanbevelingen:
1, LotFancy 13-15.6 inch laptopkoeler
- Dubbele ventilator
- 73% 5 sterren (van de 176)
- $ 16,30

2, Cooler Master NotePal X2
- Enkele ventilator
- 78% algemene positieve beoordeling (van 7.332)
- $ 29,99

3, EGOGO 12 "-17" laptopkoeler - Viervoudige ventilator
- Dubbel geregelde koelzones
- Dubbele USB-poort
- $ 19,99

Nu de Amazon-links werken, kan ik eerlijk zeggen dat de TekNet -koeler er het beste uitziet voor uw situatie. Het heeft ongeveer zoveel functies als je in een laptopkoeler kunt krijgen, en het heeft een matig aantal beoordelingen, waarvan de meeste positief zijn. Wat betreft de zijkoeler, zou ik aanraden om TekNet te gebruiken met een aparte zijkoeler, zodat je alle handige functies hebt in plaats van compromissen te sluiten.

De HAVIT HV-F2061 Mini LED USB-vacuümturbine Air Extracting Cooling Fan Cooler heeft:
- Temperatuur LCD
- Automatisch / handmatig instelbare snelheid
- Vierkops dispenser
- Past op bijna elke laptop
- $ 19,99

Bedankt dat je het me hebt laten weten, en bedankt voor je antwoord! Ik zal de links nu repareren. Wat betreft uw antwoord: welke reden heeft u voor deze twee koelers gekozen? Er is niets speciaals aan (zo lijkt het). Ik ben op zoek naar iets dat het beste is voor de prijs (en moet vermelden dat geld hier niet echt een probleem is, dus zelfs $ 50 zou prima zijn, zolang er echt een reden is om zoveel uit te geven).
Aangezien ik mijn opmerking niet kan bewerken: 1. als ik speciaal zeg, bedoel ik andere functies zoals aan / uit-schakelaar (waarvan ik zie dat beide koelers die je hebt voorgesteld), temperatuurweergave, mogelijkheid om ventilatorsnelheden aan te passen, etc. 2. waarom zou de LotFancy beter zijn? Omdat het 2 fans heeft? 3. Moet ik die zijkoeler (zoals in de BlueFinger) apart kopen, of alleen maar de BlueFinger-pad? Ik weet niet eens zeker of ze zullen werken, hoe ik ze moet aansluiten.
Om eerlijk te zijn, er zijn te veel laptopkoelers op de markt en ik heb maar één laptopkoeler, dus ik kan je niet veel perspectief geven. Laptopkoelers hebben over het algemeen niet veel functies en worden om de een of andere reden meestal geleverd met blauwe achtergrondverlichting, of helemaal niet. Als ik elk product zou vermelden waarvan ik dacht dat het uw overweging waard was, zou de lijst een miljoen inzendingen lang zijn. Ik geef je gewoon wat ik kan.
Wat zou je aanbevelen voor een laptop met een vergelijkbare vorm die in het midden heet wordt?
#2
+1
LiveWireBT
2016-02-21 19:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste van de hier gekoppelde modellen hebben ventilatoren die zo zijn gemonteerd dat ze werken als axiale ventilatoren met een grote dode plek¹ in het midden en direct blazen op het grotendeels gesloten oppervlak of proberen er lucht uit te zuigen, wat waarschijnlijk meer veroorzaakt turbulentie in de ventilator zelf dan daadwerkelijke koeling van het apparaat. Ik denk niet dat dit een erg efficiënt ontwerp is, en ik denk ook niet dat de genoemde afzuigende koelventilator helpt om de CPU-koeler in de laptop te ondersteunen die zijn werk beter doet. Het probeert de warme lucht sneller naar buiten te krijgen, maar helpt niet om frisse en koele lucht in het systeem te krijgen.

We hadden een paar oudere, zeer hete lopende laptops hier in Duitsland op kantoor. Ik heb een Arctic NC gekocht die geschikt is voor laptops van 14 en 15 inch, waardoor hij aanzienlijk koeler werkte en sindsdien gebruik ik hem voor de meeste laptops waarmee ik op kantoor werkte. Het is vrij klein en overwegend stil. Ik zou aanraden om zo'n apparaat te zoeken dat meer als een radiaal ontwerp werkt en het hele oppervlak bedekt zonder dode hoeken. Het nadeel van deze specifieke koeler is dat je laptop maar op twee punten op deze ventilator staat, wat in sommige gevallen een beetje onstabiel kan zijn in vergelijking met de andere ontwerpen.

enter image description here

Zoals ik al zei, ik woon in Duitsland, waar het niet erg warm wordt en onze kantoren zijn buiten de stad, mijn collega in Hongarije woont in een goed geventileerd appartement had ernstigere hitteproblemen met hetzelfde laptopmodel (proberen te koelen met + 40 ° C frisse lucht). Het hangt er dus ook van af waar je woont.


  1. TMD-fans werden meer dan 10 jaar geleden voorgesteld als een oplossing voor het dead spot-probleem, maar kregen nooit zo populair als de radiaal gebaseerde ontwerpen die u vandaag kunt vinden.
Bedankt, maar ik begrijp het niet echt, hoe bedekt dit het hele laptopoppervlak? Denk je ook dat het mogelijk is om zowel dit als een koelpad te gebruiken? Ik heb de TekNet al gekocht.
Als je naar de andere foto's van het product bij Amazon kijkt, kun je zien dat de ventilatoren lucht aanzuigen vanaf de bovenkant en deze door de ventilatieopeningen onder de laptop blazen, het lijkt erg op wat je een koelblok noemt. Beide gebruiken zou niet veel zin hebben, denk ik.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...