Vraag:
Binnenlands wifi-netwerkbeheer
Rudra Matroja
2015-10-28 18:24:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een probleem met mijn wifi-thuisnetwerk. Ik krijg 300 Mbps op mijn ISP-modem:

4 Gigabyte-poorten en Wifi N

Er is een Xbox One (Wifi N) op de begane grond

I ' heb 1 desktop met Wifi AC en 2 andere computers met Wifi N op de 1e verdieping.

En het probleem is dat ik niet optimaal kan profiteren van mijn glasvezelverbinding.

Op mijn pc met wifi-ac-kaart krijg ik ongeveer 25 mbps, op de andere computers / laptop ongeveer 18-20 mbps. Op de Xbox, het apparaat dat het dichtst bij de modem staat (~ 20 m uit elkaar), krijg ik 40-45 Mbps.

Ik wil ongeveer 100 euro investeren en een netwerk opzetten via wifi (bij voorkeur maar niet beperkt tot) waarmee mijn xbox en pc ten minste 100 Mbps kunnen krijgen (apart in het beste geval).

Is er een wifi-router of een paar PLC-adapters die dat kunnen beheren?

Ik heb gekeken naar Cat6 ethernet-kabel (best goedkoop), maar het is erg lastig om te installeren en het uiterlijk verpest.


Dus ik ben op zoek naar huisstekkers, maar degenen die een acceptabele snelheid geven, zijn behoorlijk duur (zoals verwacht), en voor het wifi-gedeelte ben ik een aantal Xiaomi-routers tegengekomen die geschikt zijn voor WifiAC en die ongeveer 30 dollar kosten, maar helaas zijn er geen recensies over hen om hun werkelijke snelheid te zien. / p>

Het lijkt erop dat je storing hebt. Waar is je huis van gemaakt? Het is ook handig om het model van uw router te kennen.
Het is behoorlijk oud (ongeveer 20-30 jaar minimum), dus geen idee wat er in de muren werd gebruikt. En voor de modem is het Neufbox SFR. het is een vrij standaard waardeloze modem voor algemeen gebruik (ik krijg maximaal 50 Mbps terwijl mijn laptop (wifi n) er letterlijk bovenop zit).
Wacht even, je * hebt * een goede verbindingssnelheidstest gedaan (bijvoorbeeld speedtest.net) toch? Een homeplug van 200 Mbits / sec levert een snelheid van ongeveer 20 MB / s. Voer een internetsnelheidstest uit met [speedtest.net] (http://speedtest.net) en voeg een screenshot toe aan uw vraag.
Ik heb een goede snelheidstest uitgevoerd op seedtest.net. ik heb momenteel geen screenshot van mij, maar vertrouw me op een bekabelde verbinding, ik krijg 37,4 MB / s, dat is 300 Mbps. de homeplug van 200 Mbps was net als elk ander product op de markt, THEORETISCH. Mijn wifi zou me 300 Mbps moeten geven omdat het 'N' is, maar ik leg mijn laptop bovenop de doos en ik krijg een waardeloze 50 Mbps. de wifi van de ISP-modem / router is slecht. Ik heb iets krachtiger of een betere homeplug nodig, want als een 200mbps 25mbps levert, dan heb ik een 2,4 Gbps homeplug nodig om de volledige 300mbps te krijgen, zo slecht is de signaalkwaliteit.
De homeplug maakt verbinding via Ethernet, niet via wifi. Weet u zeker dat u het juiste product gebruikt?
Mijn wifi N geeft me maximaal 50 Mbps en 25 Mbps in mijn kamer, mijn homeplug in mijn kamer levert me 25 Mbps op. Er is geen verschil in snelheid tussen hen vanuit mijn kamer, ze zijn even waardeloos. Het maakt niet uit of de homeplug gigabyte ethernet of 100mps ethernet is of niet, de verbindingssnelheid is waardeloos tussen de homeplugs, dus het probleem blijft bestaan. Ik heb een betere homeplug nodig van minder dan 100 dollar waarmee ik minstens 100 Mbps (echt) in mijn kamer kan krijgen, of een wifi-oplossing die me die snelheid in mijn kamer kan bezorgen.
Twee antwoorden:
#1
+5
Journeyman Geek
2015-10-29 06:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb behoorlijk wat ervaring met homeplug - ik ga geen specifieke modellen aanbevelen, omdat ik geen idee heb of de sinoji-pluggen die ik gebruik ergens anders verkrijgbaar zijn of de beste optie buiten zijn mijn huidige markt. Wirecutter lijkt momenteel zyxel leuk te vinden en is een goede plek voor up-to-date beoordelingen.

Ik zou aanraden om homeplug 500 of betere uitrusting te kopen als je 100 Mbps wilt. Typisch is de geadverteerde snelheid voor het hele netwerk, en je krijgt nooit lijnsnelheid over homeplug. Ik heb op dit moment een homeplug 1800-uitrusting. Het heeft een betere ruisonderdrukking en betrouwbaarheid, zelfs als real-world snelheden ~ 300 Mbps zijn. Ze werken echter fantastisch voor mij.

Dingen om naar te zoeken? homeplug units moeten rechtstreeks in een stopcontact worden gestoken, geen powerstrips. Koop passthrough-modellen en sluit daar in plaats daarvan een powerstrip op aan. Passthrough-modellen filteren ook ruis. Wallwarts en andere SMPS-apparaten produceren enige ruis die de signaalkwaliteit kan beïnvloeden, dus sluit ze aan op een doorvoer of een stekkerdoos op een verlengsnoer.

Als u uitsnijdingen krijgt, kan dit komen door een krachtige motor zoals een wasmachine. Verplaats de homeplug-eenheid.

Wat wifi betreft, ik heb momenteel een 2 AP-configuratie. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik AP's van "professionele" kwaliteit kopen - we hadden alomtegenwoordige AP's op mijn laatste werkplek en ze waren fantastisch , met eenvoudig beheer. Ars technica heeft hier een diepgaande evaluatie van de huidige modellen. Het zijn 'pure' AP's, dus u kunt ze aansluiten op uw huidige router. Ik zou waarschijnlijk eindigen met een 3pack, aangesloten op meer homeplug-eenheden of rechtstreeks op een (betere) router.

Functies zoals heatmaps en de manier waarop ze met klanten omgaan, lopen ver voor op de meeste consumentenrouters. Op een bepaald niveau van complexiteit geven deze u meer opties en informatie om uw netwerk te optimaliseren.

Geweldig. Ik zal proberen ze in Frankrijk te vinden, ik kan zien dat ze in de VS met korting zijn, dus misschien koop ik daar als de haven goedkoop is. : Danyways heel erg bedankt
Zorg ervoor dat het de juiste spanning en het juiste stekkertype heeft.
Ik kan niet zien wat dit toevoegt dat mijn antwoord niet dekt, behalve de * geen powerstrips *.
En om professionele AP's te overwegen, en dat wasmachines soms interfereren met homeplug-apparaten, en een zekere mate van details over de snelheden die ik krijg, en waarom 'snellere' homeplug-normen misschien beter zijn ondanks de geadverteerde snelheden die nooit worden bereikt en ...
@JourneymanGeek 'Je router staat te dicht bij andere apparaten', 'Het kan zijn dat je een nieuwe router nodig hebt' (niet helemaal 'professionele AP').
Ik heb wat informatie toegevoegd over waarom ik deze AP's zou kiezen. Bovendien is de wasmachine iets specifieks voor homeplug, en het is de moeite waard om te weten. Er is een duidelijk verschil in focus in onze antwoorden en daarom heb ik besloten om een ​​aparte te schrijven in plaats van commentaar te geven of te bewerken.
#2
+4
AStopher
2015-10-29 02:41:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat er ergens storing is. Dit kan verschillende redenen hebben.


Slechte plaatsing van router

Radiogolven kunnen niet gemakkelijk door graniet en andere bepaalde materialen reizen, waar muren van zijn gemaakt, en uw wifi-signaal kan achteruitgaan als uw muren van een van deze materialen zijn gemaakt. Een oplossing hiervoor is een (of meer) van de volgende:

  • Koop een paar signaalversterkers en plaats ze op een plek waar het wifi-signaal laag is;
  • Gebruik een home-plug (ook bekend als powerline-adapter) - ontvang een dual-pack zodat je beide je Xbox &-pc kunt aansluiten. Dit werkt door de Ethernet-verbinding via de bedrading van uw huis te verzenden. Zorg ervoor dat u een gigabit-set krijgt.
  • Het kan zijn dat u een nieuwe router nodig heeft. Dit is vaak het geval wanneer de router wordt geleverd door de ISP, aangezien dit meestal routers van lage kwaliteit zijn die niet goed overweg kunnen met 'serieus' internet.

Dus ja een paar powerline-adapters (ik neem aan waar 'PLC' naar verwijst) kan het lukken, maar dan niet (zie hieronder).


Uw router staat te dicht bij andere apparaten

Dit verwijst naar het vorige punt, maar een router kan op de juiste manier worden geplaatst, maar bevindt zich te dicht bij andere apparaten, bijvoorbeeld een magnetron. Als uw router te dicht bij een ander apparaat staat, verplaats deze dan naar een locatie waar geen apparaten in de buurt zijn.


Uw router & een andere router deelt hetzelfde WiFi-kanaal

Om dit te verhelpen, wijzigt u het WiFi-kanaal door in te loggen op de webinterface van uw router & en het op de juiste manier te wijzigen. Als u weet hoe u WiFi-analyseprogramma's moet gebruiken, kunt u zien welk kanaal vrij is (indien aanwezig) en vervolgens het kanaal daarop wijzigen.

Routers op hetzelfde WiFi-kanaal creëren digitale ruis (dBA), en zal problemen veroorzaken met snelheid, pakketverlies, enz.


Het is misschien helemaal niet jouw wifi

Verbind je desktop of Xbox rechtstreeks met de router via Ethernet en voer vervolgens een verbindingssnelheidstest uit ( zorg ervoor dat wifi is uitgeschakeld op de Xbox, zodat de Xbox geen verbinding maakt met de router via wifi! ). Is het veel sneller dan wifi, dan heb je een probleem met de draadloze omgeving of de router zelf (zie hierboven). Als het dezelfde snelheid heeft als wifi, heb je een probleem met de router of je internetprovider.

PLC is wat we hier CPL noemen of homeplug zoals u het zegt. Ik heb de homeplug-oplossing gebruikt (200mbps volgens advertentie) Ik kreeg hetzelfde resultaat als de wifi als in een middelmatige 25mbps. Mijn router is helaas niet verplaatsbaar. De glasvezelpoort is daar geïnstalleerd en belet me dus om hem te verplaatsen. Er is een koelkast en een wasmachine in de buurt, behalve dat het vrijwel het enige elektronische (golven producerende) apparaat is, dus de enige storing die ik denk zijn de materialen van de muren.
Voor de kanaalinterferentie heb ik een Android-app gebruikt die bestaande wifi-signalen scant om het best mogelijke kanaal te kiezen. Wat betreft het laatste deel weet ik zeker dat het de wifi is, het eerste wat ik deed toen ik de router aan het werk kreeg, was de internetsnelheid proberen via gigabyte ethernet-poort en daar kreeg ik de 300 Mbps, bijgewerkte nvidia-stuurprogramma's met 37 MB / s (nerdgasm).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...