Vraag:
Goedkope en kleine server voor installatie thuis / voor kleine bedrijven
Andrew
2016-10-05 14:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag een aantal goedkope servers in de stad willen inzetten.

Ik moet LAMP-stack of Java gebruiken, waarbij 1 GB RAM 100% genoeg is, maar een multi-core CPU zou een plus.

Ik heb Ethernet-poort erop nodig a en Flash Drive alleen voor randapparatuur.

Ik denk dat de beste oplossing een bord is met de doos waarin alleen is wat ik nodig heb (CPU, RAM, Flash Drive, Ethernet), zonder wifi, HDMI, audio etc.

Ik heb een aantal producten beoordeeld, zoals Raspberry PI en klonen en ik weet niet zeker of dit geschikt is voor voer LAMP-stack en Java uit. Ik heb gezien dat Java al beschikbaar is (JDK7) voor Raspberry PI.

Stabiliteit van de werking is belangrijk, de werkomstandigheden zijn normale huisomstandigheden (verwarming, lage luchtvochtigheid).

De beveiliging is ook belangrijk, zodat ik er de komende 5 jaar updates voor kan laden.

Kent u een gebruiksvriendelijk product dat u van de wijs brengt? Ik denk dat zoiets als een low-end Pentium of i3 helemaal gaaf zou zijn, als ik zo'n Chromebook voor £ 100 kan kopen, dan zou ik een server moeten kunnen kopen voor £ 50, maar ik kan er geen vinden ...

Wat doet elke server dat het verlichten van een server op een cloudplatform zoals AWS of Azure niet kan oplossen?
Vier antwoorden:
#1
+3
Adam Wykes
2016-10-06 00:06:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tenzij uw LAMP-stack een hoge belasting krijgt, is de Raspberry Pi 3 een perfecte keuze voor uw doeleinden. Het kan zelfs fatsoenlijk worden overklokt als je een paar kleine koellichamen aan de chipoppervlakken toevoegt.

Ik heb met succes een LAMP-stack met weinig gebruik van mijn Raspberry Pi A + uitgevoerd, wat een single core 700mhz ARM CPU is (ik had hem overgezet naar 900mhz maar wat dan ook) met 256mb systeem-RAM verdeeld over de CPU en GPU!

Deze systemen zijn ook stabiel, net als iedereen. De mijne zit momenteel op dag 50+ van continu gebruik met een aangepaste distro (DietPi) die mijn FTP-, SSH-server draait en op een gegeven moment een afgebroken poging tot een aangepaste Asterisk-installatie.

#2
+2
Digital Boffin
2016-10-14 05:05:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u op zoek bent naar de komende 5 levensjaren, waarom kijkt u dan niet naar een (gereviseerde) Dell Small Form Factor-pc?

enter image description here

Een core i3 of i5 (ik raad de laatste aan) is meer dan genoeg voor 5+ jaar gebruik, plus je krijgt de steun van een grote naam. Onderdelen zijn eenvoudig en gemakkelijk te verkrijgen en omdat dit een Optiplex-product is (wat betekent dat het voor bedrijven is, niet voor thuis), wordt het geleverd met ingebouwde beveiligingsfuncties zoals:

 • behuizing sabotage schakelen
 • vPro-technologie
 • beheer op afstand
 • optie voor KACE-beheer

De prijs voor deze machines is ongeveer $ 150 tot $ 200. Ze zijn meer dan de Raspberry Pi-eenheden, maar wat u in de tijd bespaart en debuggen, zal dit meer dan goedmaken. Onthoud dat het veel gemakkelijker zal zijn om randapparatuur en apparaten hiermee te laten werken onder Linux dan op een Pi.

Upgraden is heel eenvoudig. Ik heb er een geüpgraded die ik gebruik voor mijn pfSense-router naar 8 GB RAM voor minder dan $ 20 met geheugen gevonden op eBay. Ik heb een SSD van 16 GB geïnstalleerd die ook op eBay te vinden is voor minder dan $ 10. Het duurste onderdeel was mijn quad gigabit ethernetkaart voor $ 60.

Aangezien je een LAMP-stack gebruikt (mag ik je ook aanraden om Linux te dumpen en FreeBSD te gebruiken zoals het veel, veel betrouwbaarder als een AMP-server), wilt u wellicht extra netwerkpoorten toevoegen. Dit is gemakkelijk en erg goedkoop - nee dus op een Pi - koop gewoon een PCIe-netwerkadapter en je kunt aan de slag.

#3
+1
Elber CM
2016-10-10 23:40:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beveiliging is ook belangrijk, zodat ik er de komende 5 jaar updates voor kan laden.

Dus je wilt dit apparaat minstens 5 jaar behouden, waarom geen lange tijdsinvestering doen? Ik zou de UDOO-familie of de Odroid-familie aanbevelen (beide kwamen met hun eigen Ubuntu-smaak - net als in Raspbian zou je Tomcat kunnen gebruiken om JSP of JSF te implementeren.).

zonder dat WiFi, HDMI, audio etc. nodig is

De belangrijkste attractie van de Pi 3 zijn de Wi-Fi en Bluetooth, maar jij die ga ik niet gebruiken. Dus investeer beter in RAM en een beste processor.

Voor uw budget is een uitstekende investering de Odroid XU4

Processor: Samsung Exynos5422 Cortex ™ -A15 2Ghz en Cortex ™ -A7 Octa core

CPU's: Mali-T628 MP6 (OpenGL ES 3.0 / 2.0 / 1.1 en OpenCL 1.1 volledig profiel)

RAM: 2Gbyte LPDDR3 RAM PoP gestapeld

USB: 2xUSB 3.0 Host, 1 x USB 2.0 Host

Ethernet: Gigabit Ethernet-poort

Grootte: ongeveer 82 x 58 x 22 mm (inclusief koelventilator) < --- Dit is een GROOT pluspunt.

#4
+1
Noir
2016-10-17 03:44:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs (2 maanden geleden) een HP ProLiant MicroServer Gen8 G1610T gekocht.

Hier is wat je krijgt voor ongeveer € 170 ( Hier in Duitsland op amazon) bij de laagste configuratie:

 • 4 SATA III schijfposities
 • Eén interne SATA-sleuf die bedoeld is om te worden gebruikt voor de optische schijf, maar kan worden gebruikt als 5e HD-sleuf
 • 4 GB ECC Ram, uitbreidbaar tot 16 GB
 • Intel Celeron dual-core met maximaal 2,3 GHZ
 • Socket 1150 (u kunt upgraden naar een Xeon CPU als je wilt)
 • 3 gigabit Ethernet-poorten waarvan er een wordt gedeeld met de externe serverbeheerconsole van de ILO
 • Ja, je krijgt een volledige interface voor extern beheer waarmee je kunt monitoren de hardware, installeer het besturingssysteem en je hebt zelfs een virtuele KVM waarmee ook ISO-images over ethernet kunnen worden gemount. Je hebt echter de professionele licentie nodig om alle functies te gebruiken, wat ongeveer € 40 kost.
 • USB3 aan de achterkant (2), USB2 aan de voorkant (2) achterkant (2) en intern (1)
 • een low-profile PCIe-sleuf die je zou kunnen gebruiken om een ​​"echte" RAID-controller te installeren
 • Een geëmuleerde RAID-controller die 1, 0 en 10 arrays kan bedienen.
 • En veel meer, kijk eens naar de datasheet

Ik ben aan de slag met RHEL geïnstalleerd op een aparte SSD, zodat ik alle 4 schijfbays kan gebruiken voor mijn RAID 1 (4x4 TB WD rood). Ik gebruik het voor verschillende Docker-containers om LAMP-stacks, NAS- en cloudsoftware en domotica-servers uit te voeren, maar het apparaat draait stil en ik ben tevreden met de prestaties.

Problemen die ik tegenkwam:

 • Alleen VGA-afbeeldingen beschikbaar, dit was in het begin een beetje moeilijk omdat ik hier geen VGA- of DVI-compatibel beeldscherm heb. Ik besloot de IAO-console te gebruiken om dingen te installeren.
 • Het was een beetje hacky om het systeem op een SSD op de 5e SATA-sleuf te installeren, maar er zijn handleidingen beschikbaar.

Ik kan deze rig van harte aanbevelen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...