Vraag:
Een Intel-processor kiezen (i7 / i5)
Questioner
2017-08-23 00:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een laptop voor uni. De meeste uni-dingen hebben geen erg goede specificaties nodig, maar ik wil er ook een paar games op spelen. De laptop waar ik naar kijk, heeft de keuze uit Intel Core i7-7500U 2,7 GHz of Intel Core i5-7200U 2,5 GHz-processors.

Het kost £ 50 meer voor de i7, dus mijn vraag is of het het waard is, en ook of de nieuwste Intel-processors het waard zijn om te krijgen (ik geloof dat de 2 hierboven genoemde zijn vrijgegeven in het najaar van 2016, en er zijn er eerder dit jaar meer uitgebracht- https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core).

Kunt u een link naar beide computermodellen geven zodat ik ze kan vergelijken? Meestal zijn de prestaties niet alleen afhankelijk van de processor.
Ik vergeleek twee laptops die identiek zijn afgezien van de processor voor zover ik kan nagaan. Hier zijn de links: http://tinyurl.com/y9rs32km en http://tinyurl.com/y84lvet4
Als je games op je laptop wilt spelen, zou ik me meer concentreren op het krijgen van een goede grafische kaart, omdat dat waarschijnlijk de bottleneck is. Richt specifiek op iets met een solide speciale grafische kaart.
@BennettYeo Hoe gemakkelijk is het om na aankoop een aparte grafische kaart aan een laptop toe te voegen?
U kunt geen grafische kaart aan uw laptop toevoegen zonder het moederbord volledig te vervangen, aangezien de CPU overigens vooraf is geïnstalleerd. Heel duur.
@EdwardNunn Nou, technisch gezien, als je USB C hebt, zou je een externe GPU-behuizing kunnen krijgen en deze op de laptop kunnen aansluiten, maar ik denk dat het alleen werkt met specifieke laptops / moederbordontwerpen. Dat is vrijwel de enige manier om na aankoop een speciale grafische kaart aan een laptop toe te voegen, naast de laptop letterlijk uit elkaar te scheuren en er een nieuwe in te stoppen.
@BennettYeo dat is alleen voor Thunderbolt toch? Het heeft eigenlijk geen zin om een ​​kaart te kopen die meer bandbreedte heeft dan de Thunderbolt 3-specificatie voor dit soort toepassingen. Dat is 40 Gbps voor iedereen die geïnteresseerd is. Om eerlijk te zijn, niet veel high-end consumentenkaarten gaan ergens rond de ~ 12 Gbps, dus het komt wel goed.
@EdwardNunn Ik geloof [thunderbolt is USB C en hier is een van die gpu-encolsures] (https://youtu.be/FZSMcKbuEnA?t=3m20s)
@BennettYeo Dat _is_ de Razer Core;)
Toegegeven, de ondersteuning van @EdwardNunn Egpu-behuizingen is momenteel vrij beperkt. Het lijkt erop dat alleen gaming-tier-laptops deze technologie bevatten, zoals [MSI] (https://www.notebookcheck.net/MSI-enters-the-e-GPU-game-with-GUS.190644.0.html) en [Alienware] (http : //www.dell.com/en-us/shop/alienware-graphics-amplifier/apd/452-bcfe/gaming).
Een antwoord:
#1
+2
LiveWireBT
2017-08-23 05:06:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het algemeen, als je de £ 50 meer kunt betalen en het doet niet veel pijn, dan krijg je zoveel meer prestatie, of laten we zeggen dat £ 25 meer prestatie waard is als je wat kritischer wilt zijn over Intel's prijsmodel.

Hier is een vergelijking van beide modellen op de website van Intel: https://ark.intel.com/en/compare/95443,95451

Er is alleen een verschil in kloksnelheid, maar als je werkdruk hebt waarbij een beetje extra prestatie van belang is en je meer gegevens in dezelfde tijd kunt verwerken of iets sneller kunt doen, dan is dat misschien £ 50 waard en afhankelijk van de maker en het model kan de inruilwaarde iets hoger zijn (nou, ik betwijfel of het in dit geval is, ik dacht aan Macs, ProBooks en Thinkpads). Het maakt geen noemenswaardig verschil met betrekking tot gaming, het schrijven van Office / Tex-documenten of het samenstellen van typische programmeerprojecten voor studenten. Werkbelastingen zoals complexe / langzame video- / beeldanalyse en codering of het compileren van veel grote softwareprojecten (zoals veel Linux-pakketten vanaf de broncode) zullen er een beetje van profiteren.

Het chassis ziet er goed uit voor zover ik kan zien, er zou weinig risico moeten zijn dat de snellere processor oververhit raakt en langzamer wordt dan de andere chip, zoals in het verleden is gebeurd bij sommige slechte (ultrabook) ontwerpen.

Als u op zoek bent naar de beste prestaties en u kunt wachten iets langer dan je misschien wilt zoeken naar de onlangs aangekondigde Intel 8000-serie processors. De iGPU is omgedoopt van HD naar UHD, maar is grotendeels hetzelfde (verwacht alleen zeer kleine verfijningen, of helemaal niet), maar alle aangekondigde modellen hebben 4 cores en 8 threads in plaats van 2 cores en 4 threads zoals de i5 / i7 -7000 serie mobiele processors hebben. Maar u zult een paar weken of waarschijnlijk maanden moeten wachten voordat deze beschikbaar zijn in bijgewerkte producten en de initiële prijzen zullen een tijdje hoger zijn dan deze aanbiedingen.

Bedankt daarvoor, ik had me niet gerealiseerd hoeveel van de kosten van een laptop ook door de processor wordt gemaakt! Is ongeveer de helft van de kosten van mijn laptop.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...