Vraag:
2nd SSD in HP EliteBook 820 G3
maxschlepzig
2016-01-24 02:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de HP ​​EliteBook 820 G3-handleiding wordt vermeld dat een harde schijf of een SSD kan zijn geïnstalleerd (pagina 36). En niet allebei tegelijk. Dus, zoals het is, kan men niet twee SSD-modules in die machine installeren.

De reden: blijkbaar is de SSD-connector precies daar waar de (SSD) SATA-schijf zou worden geplaatst.

Ik denk dat als men echt een 2e SSD wil installeren (naast de SSD die de mSATA-sleuf bezet, zie pagina 39), men de volgende opties zou kunnen proberen:

  • installeer een zeer dunne SSD met SATA-connector
  • installeer een SSD in het WWAN-slot (moet mogelijk ook dun zijn)

Voor beide opties heb ik hardware-aanbevelingen nodig.

En misschien enkele details, bijv hoe het WWAN-slot eigenlijk heet (mini PCIe?), welke modules zijn compatibel (mSata?) en hoe dun een module zou moeten zijn.

Bij voorkeur moet de SSD-module van Intel komen of van vergelijkbare kwaliteit.


Hier is een combinatie van de tekeningen van pagina 36 en 39 van de handleiding met dezelfde drive bay voor een betere visualisatie van het probleem:

image showing overlapping msata port and HDD drive bay

Ik heb een SATA SSD-schijf in de HDD-sleuf geïnstalleerd samen met de originele mSATA SSD-schijf. Hij past goed, en ik heb de caddy niet eens gebruikt voor de SATA-schijf, maar ze passen goed en het werkt.
Je zou ook een tertiaire HDD / SDD optische drive-caddy kunnen krijgen, als ze er niet om geven optische te gebruiken (of als in mijn geval hun dvd-rw het heeft gebeten, en ze niet de hele laptop naar MSI voor RMA)
Een antwoord:
#1
+5
LiveWireBT
2016-01-24 12:50:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bewerken: nadat ik heb begrepen dat de mSATA-poort de HDD-schijfpositie blokkeert, zou ik een Dual mSATA HDD-adapter willen voorstellen. Feedback wordt op prijs gesteld van iedereen die een dergelijke opstelling actief gebruikt als opstartschijf op elk besturingssysteem.

Bewerken 17-04-2016: Ik hoopte dat met Skylake uitgeruste zakelijke laptops (HP, Lenovo, Dell ...) bieden veel M.2-slots voor SATA- of NVMe-opslag, maar de mobiele chipsets bieden niet zoveel PCIe-lanes als de hoofd- of prestatieklasse desktopversies, waardoor sommige fabrikanten onverwachte ontwerpen en beslissingen moesten nemen tegen een 2e opslagpoort of sleuf. Nog een voorbeeld: Lenovo heeft het kleine M.2-slot van de vorige generatie (T550) verwijderd ten gunste van een gecombineerde 2,5-inch poort waar je een SATA-schijf of een U.2 NVMe-schijf kunt installeren.


Dit wordt slechts een paar pagina's hieronder (p. 39) in de handleiding uitgelegd, het is een mSATA -poort. Er bestaan ​​mSATA naar SATA-adapters, maar deze zijn niet geschikt voor gebruik in laptops. mSATA is vervangen door NVMe in nieuwere productgeneraties, waarmee hogere snelheden worden behaald door de SATA-laag te vermijden.

Hier is een lijst met recente mSATA SSD's voor Europa / VK met capaciteiten vanaf 120 GB. Ik heb momenteel een Samsung 840 EVO 120 GB die tot nu toe prima werkt, maar er kunnen opties zijn die beter bij je passen. Als je eenmaal de functies hebt gevonden die je wilt, kijk dan of de producten beschikbaar zijn in jouw land en voor welke prijs.

Raden op je naam wil je waarschijnlijk de Duitse versie van de site gebruiken a> voor Oostenrijk en Duitsland.

Bewerken: de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=dF9gqAtM2U4 toont de installatie van een tweede SSD in dit model laat zien dat het mogelijk is.

Ja, de 'officiële' SSD-poort wordt beschreven als mSATA (p. 39). Maar mijn doel is om in totaal 2 SSD-apparaten in de laptop te plaatsen. Een optie is dus om een ​​mSATA-module in de p. 39-poort - en een 2e SSD-module in de WWAN-poort (p.45). De vraag hierover is: is de WWAN-poort compatibel met mSATA - of heb ik daar NVMe voor nodig?
Tenzij expliciet wordt vermeld dat een poort een mSATA-poort is, kunt u verwachten dat deze geen mSATA ondersteunt en dat mSATA-modules niet zullen werken. (Ik heb het geprobeerd met een ouder Probook.) Er waren PCIe Mini Card SSD's voordat mSATA arriveerde, ik had een Thinkpad SL500 met een 3e PCIe-slot onder de polssteun die als zodanig was gelabeld, maar deze modules worden niet meer aangeboden en zijn zei langzamer te zijn dan mSATA-modules. Je eerste zin in je vraag is trouwens een beetje misleidend. meestal kun je een HDD / SSD in de HDD-poort installeren en de mSATA-poort gebruiken (en zelfs de ODD als die er nog is).
Ja, dat kan meestal - maar blijkbaar niet in dat HP-model - ze schrijven: 'OPMERKING: alleen een harde schijf of een SSD kan worden geïnstalleerd.' Ze merken dat 2 keer op: in het gedeelte 'Harde schijf' en in het gedeelte 'SSD'. Dit komt ook overeen met de figuren - beide figuren stellen dezelfde hoek en omgeving voor.
Ouch, nu zie ik, in dat geval, als je met mSATA wilt gaan, zoek dan naar een dubbele mSATA-adapter zoals http://geizhals.de/250735608 http://geizhals.de/560062216 en controleer of het werkt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...