Vraag:
E-book reader met alleen gratis / libre software
unor
2015-12-15 00:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een e-bookreader nodig om boeken en documenten te lezen terwijl ik met het openbaar vervoer reis.

Vereist:

 • De geïnstalleerde software (OS, firmware , alles) waarmee het wordt geleverd, moet gratis / libre zijn. Geen eigen blobs.

 • Het moet het openen van EPUB en pdf -bestanden ondersteunen.

Voorkeur:

 • Het apparaat moet licht genoeg zijn om niet moe te worden om het 1-2 uur vast te houden.
 • Het moet een lange batterijduur hebben (als je 2 uur per dag, het zou meer dan 2 weken moeten duren).
 • Verbinding maken via USB om e-books te uploaden / downloaden. Besturingssystemen zouden het idealiter moeten detecteren als een USB-apparaat voor massaopslag.
Hoe zit het met het rooten van het apparaat? Kijk op https://en.wikipedia.org/wiki/Nook_Simple_Touch
@belford: Bedankt! Hoewel het voor velen zeker interessant is, is het voor mij geen oplossing. Ik wil geen apparaat kopen met eigen software.
Misschien was de oude Wexler e-book reader het dichtst bij Free, al denk ik niet dat het dat was. Alle anderen ondersteunen sindsdien DRM (AFAIK), wat onverenigbaar is met vrijheid.
De kast die je kunt komen, die ik ken, krijgt een tablet met een volledige 32 (i386, i486, i586.i686) of 64 (x64) bits processor, zoals een van de MS pro-tablets die opnieuw worden geformatteerd met linux en laadkaliber software. Ik ken geen enkel open source BIOS of ander hardwareapparaat dat geen eigen firmware / blobs heeft. Om ergens in de buurt van de levensduur van de batterij te komen, heb je een SSD nodig, en ze hebben ALLEMAAL gesloten firmware.
Een antwoord:
#1
+2
Digital Boffin
2016-10-23 19:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een Nook moeten aanschaffen.

Er zijn verschillende variaties op de Nook-e-reader - voornamelijk tussen de Simple Touch, Simple Touch met GlowLight en nu GlowLight Plus . Of u nu een achtergrondverlichting wilt of niet, of u wilt opgeknapt of nieuw.

Laten we eens kijken hoe het aansluit bij uw vereisten:

 • Alles FOSS. Moot point. Elke ereader wordt geleverd met ingebouwde firmware en ongeacht of het gebaseerd is op open source of niet, het zal eigen software hebben om met hun hardware te werken. Niet alleen dat, voor DRM-beveiligde inhoud, zullen ze de code moeten licentiëren waarmee ze die beschermde inhoud kunnen gebruiken. Er is geen manier om dit te omzeilen, maar het maakt echt niet uit; waar ga je naar open source download ereader-firmware die actief is ontwikkeld

 • Moet EPUB en PDF ondersteunen. Bijna elke e-reader op de markt, met met uitzondering van de Amazon Kindle, ondersteunt het EPUB-formaat en vrijwel alles behalve een vroege Amazon Kindle en een stopgezette Sony Libre-ondersteunings-pdf. 1

 • Lichtgewicht. Dit is puur subjectief; wat je 2 uur per dag kunt dragen, is totaal anders dan wat iemand anders 2 uur per dag kan dragen. De Nook e-readers wegen echter consequent minder dan 8 oz (half pond) of minder dan 200 g.

 • Lange levensduur van de batterij. Nogmaals, zeer subjectief, aangezien uw gebruik zal variëren in relatie tot dat van anderen. Op basis van de B&N-specificatiepagina gaat het echter tot 6 weken mee na één keer opladen 2.

  enter image description here

 • USB-connectiviteit. The Nook wordt weergegeven als externe opslag, zowel op een pc als op een Mac.

  Nook on Mac Nook on Windows 10


1 Wikipedia: vergelijking van e-boeklezers

2 Per B&N: gebaseerd op 30 minuten lezen per dag en 1 pagina vernieuwen per minuut met GlowLight op 30% helderheid en draadloos uitgeschakeld. Levensduur van de batterij getest met specifieke eenheden; werkelijke resultaten kunnen variëren op basis van apparaatinstellingen, gebruik en vele andere factoren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...