Vraag:
Mini-pc (zoals Gigabyte BRIX) met meer dan 2 grafische poorten
kromax
2015-12-14 15:51:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een Gigabyte BRIX Mini-pc met Linux als kijker voor een NoMachine-opstelling met momenteel 2 monitoren, een aangesloten via VGA en een via HDMI.

Ik ben van plan een derde monitor toe te voegen, daarom zoek ik een kleine pc, vergelijkbaar met de BRIX, maar met drie (idealiter 4, als reserve) VGA / HDMI-poorten.

Het aansluiten van een USB-VGA-adapter zoals de producten van Plugable lijkt mij niet haalbaar, gezien het gebrek aan echte ondersteuning van deze apparaten onder Linux.

Is iemand een mini-pc tegengekomen met meer dan 2 videopoorten aan boord?

Een antwoord:
#1
+4
Agent_L
2015-12-14 18:49:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alles met DisplayPort 1.2 of hoger, bijv. Intel NUC NUC6i5SYH of NUC6i3SYK.

DisplayPort-serieschakeling maakt het mogelijk om maximaal 5 monitoren aan te sluiten op een enkele DP-socket.

IIUC zullen deze 5 monitoren allemaal hetzelfde weergeven, toch?
@Stefan Nee, natuurlijk niet. Als ze hetzelfde zouden weergeven, zouden ze dezelfde bandbreedte gebruiken, zodat er geen limiet zou zijn en men een onbeperkt aantal schermen zou kunnen koppelen. DisplayPort v1.2 in serie geschakelde monitoren verschijnen als afzonderlijke schermen.
Hmm ... maar hebben alle grafische kaarten met een output van een displaypoort echt minstens 5 CRTC's?
@Stefan Ik denk het wel. Maar DP 1.2 is vrij nieuw en er is nog steeds genoeg hw met 1.1. En je hebt nog steeds 5 monitoren nodig die DP-out ondersteunen. Bijv. Dell U2412M heeft geen DP-out, maar U2414M wel.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...