Vraag:
GPS-logger zonder stuurprogramma's
exterrestris
2018-05-20 19:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een GPS-logger om al wandelend sporen te creëren die ik later kan gebruiken om foto's te geotaggen. Ik gebruik hiervoor al een aantal jaren een Q-Starz BT1000P, maar zou deze om de volgende redenen willen vervangen:

 • Ik kan er niet op vertrouwen dat het langer dan 1- 2 dagen omdat er geen aanwijzingen zijn dat er een storing is - ik ben een keer een track van een hele dag kwijtgeraakt omdat het vroegtijdig volledig was bevroren en ik verloor nog een dag om het te repareren - uiteindelijk moest ik de batterij voor een langere periode eruit trekken om hem te resetten, waardoor ik alle gegevens die erop stonden. Als gevolg daarvan download ik het logboek dagelijks.
 • Toegang tot / downloaden van de tracks vereist het gebruik van de eigen software van Q-Starz - dit vereist Windows (voor stuurprogramma en software) en een werkende internetverbinding (om daadwerkelijk te doen alles) vanwege een afhankelijkheid van Google Maps API. Deze software was al geruime tijd niet bijgewerkt en gebruikt een ingebedde instantie van Internet Explorer om de kaart weer te geven, aangezien Google Maps IE niet langer ondersteunt, betekent dit dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het volledig stopt met werken .

Daarom zoek ik iets dat logboeken registreert in een formaat dat gemakkelijk leesbaar is en geen speciale OS-specifieke software / stuurprogramma's vereist om toegang te krijgen, bijv. zichzelf blootstellen als een flashstation, of opnemen op een SD- of micro-SD-kaart - waartoe ik vervolgens toegang zou kunnen krijgen via USB-OTG met mijn Android-smartphone, of bij voorkeur automatisch een back-up maken op mijn WD My Passport Wireless Pro (wat een op zichzelf staande batterij is -aangedreven harde schijf met een USB-poort en SD-kaartlezer voor automatisch 'headless' importeren / back-uppen van SD-kaarten en USB-sticks).

Vereisten:

 • Logpositie vaak genoeg om een ​​nauwkeurig wandelpad te creëren (elke paar meter / seconden)
 • Levensduur van de batterij van minimaal 1-2 dagen wandelen tijdens het volgen (minimaal 12 uur per dag), bij voorkeur langer
 • USB oplaadbaar, of met door de gebruiker vervangbare batterijen (indien vervangbaar dan niet-eigendomsrechtelijk beschermd), om gebruik op langere termijn (bijv. een week) mogelijk te maken
 • Logformaat is leesbaar op Windows / Android, en gemakkelijk geconverteerd naar GPX
 • Momenteel te koop in het VK / EU - met de nadruk omdat alle opties die ik heb gezien aanbevolen worden (bijvoorbeeld in Aanbevolen GPS-loggers zonder bestuurder? op GIS Exchange) zijn lange tijd onmogelijk te koop geweest
Wat vind je van DIY? Raspberry Pi 3 (of etc), usb gps, sd-kaart, een code die veel andere mensen soortgelijke projecten hebben gedaan, en natuurlijk USB-batterijpakketten. Als u een SD-kaart van 64 GB krijgt, hoeft u misschien nooit een bestand te verwijderen. Een beetje programmeren en je kunt eigenlijk alle functies toevoegen die je maar wilt. Pi 3 heeft ingebouwde wifi en bluetooth (gebruik aanzienlijk meer stroom als het continu aanstaat)
@cybernard Het is misschien de moeite waard om naar te kijken - kent u voorbeelden die mensen online hebben gedocumenteerd?
Twee antwoorden:
#1
+2
cybernard
2018-05-22 21:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

portable logger

https://www.amazon.com/Columbus-Bluetooth-Driverless-waypoints-Compatible/dp/B001JJRBU8

 • MTK-chipset met 51 kanalen met verbeterde positioneringssysteemtechnologie (tot 1,5 m nauwkeurigheid met EPS-technologie
 • Voice-tag-functie met ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om live spraaklabels toe te voegen aan elk waypoint
 • MicroSD-sleuf met ondersteuning tot 2GB * capaciteit (ongeveer 25.000.000 waypoints, meer dan 2 jaar) * OPMERKING: 1GB microSD-kaart is optioneel in het pakket
 • Push -To-Log (POI-ankersleutel) stelt u in staat om op elk moment een POI te markeren Unieke SPY-modus maakt continue standby-logging van meer dan een maand mogelijk

  Levensduur van de batterij:

 • Navigatie & Tracklogmodus: 13-15 uur
 • Navigatiemodus: 15-17 uur
 • Tracklogmodus: 18-24 uur
 • Spy-modus: 15 - 30 dagen
 • Volledig opladen duurt ongeveer 2 - 3 uur.
 • Piepen kan niet worden uitgeschakeld. (Dit is mogelijk niet waar)

enter image description here http://www.cbgps.com/download/C olumbus_V-900_User_Manual_V4.0_NL.pdf Welk soort piepen is het? Page 9 sectie 2 stap 4 als het een snelheidsalarm is, gebruik dan de software om het snelheidsalarm te configureren. Als u de maximale waarde instelt, wordt deze uitgeschakeld. De maximale waarde is 300 km / u

Piepen kan niet worden uitgeschakeld? Wat piept er?
@Michael Ik heb geen idee wat er piept, ik heb het ergens gekopieerd en geplakt. In 22 mei had ik je de bron kunnen geven, maar het is te lang geleden. Ik heb een andere logger, maar mijn model is niet meer leverbaar, dus ik moest een andere aanbevelen.
Bedankt voor de update! Ik was bang dat het meer zou zijn als "piept elke keer dat er een monster wordt genomen" of dergelijke onzin. Ik had eens een draadloze telefoon die piepte elke keer dat hij van kanaal wisselde, wat op alle uren van de nacht was, en er was ook geen manier om hem uit te schakelen - ik moest hem openen en een draad doorknippen.
#2
+1
cybernard
2018-05-21 05:01:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Uw bestaande mobiele telefoon
 2. GPS-app
 3. opslaan op telefoon / SD-kaart
 4. extra USB-batterijpakketten om de mobiele telefoon opgeladen te houden.

Opmerkingen:

Mobiele telefoons gebruiken verschillende GPS-chipsets, daarom kan ik niet zeggen dat u ontvangst krijgt of hoe goed deze zal zijn. De gps van uw mobiele telefoon is mogelijk niet nauwkeurig en voldoende voor u. Download ook een app die op de achtergrond inlogt, zodat het scherm kan worden uitgeschakeld.

Dat had ik al bedacht, maar helaas maakt de batterijduur van mijn huidige telefoon hem alleen geschikt voor korte termijn tracking, zelfs met een externe batterij. Ik zou waarschijnlijk een dag of twee kunnen gebruiken met externe stroom, maar zeker niet langer dan dat.
Ugh. Ik kwam hier op zoek naar een alternatief voor mobiele telefoons vanwege de problematische aard die ze opleveren (dwz de softwarestack doet veel dingen middelmatig in plaats van één ding echt goed, de moeilijkheid om te bepalen hoe goed gps eigenlijk is op een bepaalde telefoon, en de achteruitgang van goede telefoons met verwijderbare batterijen)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...