Vraag:
Hoe verhouden head-tracking-apparaten SmartNav, TrackerPro, HeadMouse Extreme en HeadMaster zich in termen van muis en cursor versus bewegingsnauwkeurigheid?
Franck Dernoncourt
2015-09-09 23:17:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een muis die met het hoofd wordt bestuurd met nekbewegingen. Ik heb

Hoe verhouden ze zich in termen van nauwkeurigheid bij het verplaatsen van de muiscursor? Mijn instelling is multi-monitor (6). Ik sta ook open voor andere apparaten (gecontroleerd met nekbewegingen).

Hoe werkt head-tracking? Gecontroleerd door nekbewegingen? Door bij te houden waar uw ogen op focussen? Door enkele ad-hocbedieningen, zoals uw neus trekken om te klikken?
@Gilles nekbewegingen. Blikvolgsystemen zijn niet goed of super duur (> 1kUSD) en ondersteunen niet goed multi-monitor. BCI nog erger. Om te klikken: http://softwarerecs.stackexchange.com/a/3457/903 Meer info: http://arxiv.org/abs/1410.5907
Twee antwoorden:
#1
+4
JimTech
2016-03-25 12:11:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou beginnen met alleen systemen die "op zichzelf staan", wat inhoudt dat er geen software of speciale stuurprogramma's geïnstalleerd hoeven te worden. Deze eenheden worden herkend als een standaardmuis en het besturingssysteem gebruikt een standaard HID-stuurprogramma.

Er zijn twee hoofdtechnologieën die worden gebruikt bij het ontwikkelen van hoofdgestuurde muizen. Systemen op basis van versnellingsmeters / gyroscopen zoals eeZee Mouse Tracer en Headmaster zijn over het algemeen de SNELSTE en MEEST NAUWKEURIGE. De op camera's gebaseerde systemen die de bewegingen van het hoofd of de ogen volgen, lijken het meest op de markt te zijn, hoewel ze vaak duurder zijn en iets minder snel reageren; inclusief: Accupoint, Camera Mouse, myGaze, ViVo Mouse, Eagle Eyes, Erica, Eye Gaze, Eye Guide, Eye Mouse, Quick Glance, PCEye, Vision Key.

De meeste gerenommeerde fabrikanten hebben een demo- of leenprogramma om hun producten voor weinig of geen kosten te "testen". Elke staat heeft een uitleenbibliotheek met hulpmiddelen voor ondersteunende technologie.

Een oude medische evaluatie van hoofdgestuurde muizen is te vinden onder de titel ' Efficacy of three head- aanwijsapparaten voor een muisemulatietaak ". Door mijn newbie-status kan ik niet meer dan 2 links opnemen.

Bedankt. Ja, oog / blik volgsystemen zijn momenteel niet zo goed. Ik vind SmartNav snel (= geen vertraging) en nauwkeurig, en goedkoper dan eeZee Mouse Tracer. Maar ik heb niet genoeg ervaring met andere systemen om mee te vergelijken. De Emotiv-headset bevat een gyro en leek redelijk goed toen ik het een paar jaar geleden probeerde.
#2
+2
Mr.Me
2016-05-21 05:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb alle vier de apparaten geprobeerd die je wilde vergelijken. In termen van nauwkeurigheid en reactievermogen zijn Headmaster en Headmouse Extreme de beste . Niets is beter dan ze, ze zijn gewoon perfect als een standaardmuis. Als je een goede hoofdbeweging hebt, haal je er het beste uit.

Ik ben een quadriplegie C4-C5 en ik ontwerp met een Headmouse Extreme met slok / trekje en het standaard Windows-of linux-toetsenbord op het scherm. Inkscape, Illustrator, Photoshop, 3dsmax, Coreldraw, welke software ik ook probeer, het werkt perfect. Af en toe doe ik eenvoudige video- en audiobewerking. Ik heb een configuratie met twee monitoren, het sip-and-puff-systeem is op de arm gemonteerd op het bureaublad , ik gebruik twee reflecterende stippen -om de efficiëntie te verbeteren- aan de rechterkant van mijn bril, ik kan foto's sturen als je wilt. Ik kan de cursor over de lengte van beide monitoren verplaatsen, van links naar rechts en vice versa; als de hoofdmuis het signaal verliest voordat deze taak wordt uitgevoerd, schakel ik een klein beetje terug met mijn hoofd, vindt de hoofdmuis opnieuw het puntensignaal en beëindig ik die cursorbeweging. Schoolhoofd heeft dit kleine nadeel niet - heel klein, je zult niet de hele tijd met je cursor pingpongen -; Ik voelde me ongemakkelijk bij het dragen van de HMaster -headset, deze is ook bedraad met de pc, zodat u niet vrij bent om met uw rolstoel weg te gaan. Een simpele stip op een comfortabele steun is de gemakkelijkste optie. Misschien zal een lichtgewicht draadloos ultrasoon apparaat in de toekomst een herboren zijn voor HMaster . Elk op infrarood gebaseerd apparaat - SmartNav, Tracker, Headmouse - heeft last van direct zonlicht, maar uw kijkervaring op het scherm doet het ook, dus u zult nooit in direct zonlicht staan.

Vandaag heb ik ook het QUHA ZONO gyroscopisch apparaat geprobeerd, ik werd erg aangetrokken door dit apparaat: draadloos en onafhankelijk, voldoende licht, gemakkelijk draagbaar, kan buitenshuis worden gebruikt met smartphones enz. Ik moest zeggen dat ik het niet in de beste omstandigheden kon proberen en dat ik op zoek was naar iets dat presteerde zoals mijn hoofdmuis. En in feite is ZONO iets anders. Ik heb een gemakkelijk draagbare -niet voor buitengebruik nodig- en ik ga voor een Headmouse Nano . Ik zal nog een keer proberen ZONO , maar zijn gyroscoopische voorouder boost-tracer leek te lijden aan hetzelfde 'soort zwevende cursor'-gedrag.

Toen ik TrackerPro het was een beetje langzamer dan HMouse, het gaf me een lichte vertraging terug tussen mijn hoofdbeweging en de cursor. SmartNav is veel langzamer, dus het geeft een grotere vertraging.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...